Luften udenfor har halveret varmeregningen

Familien Bang har sagt farvel til oliefyret og halveret varmeregningen med en varmepumpe, der omdanner luften udenfor til varme indenfor.

Hvad var udfordringen?

Landmand Ejvind Bang fra Kibæk i Midtjylland har i 60 år drevet både landbrug og maskinstation. I dag nærmer han sig de 80 år og har overladt maskinstationen til sønnerne, mens han selv koncentrerer sig om at passe sine 150 hektarer landbrugsjord. Dertil bliver gården løbende vedligeholdt og istandsat – det gælder også en modernisering af varmeløsningen:

"Vi har for nyligt lagt nyt tag på og bygget en dejlig havestue, og sidste år besluttede vi os for at udskifte oliefyret. Efter 25 års tro tjeneste ville vi have en mere miljøvenlig og fremtidssikret løsning," fortæller Ejvind Bang.

Hvad var løsningen?

Ejvind Bang kontaktede derfor Herborg Smede- og Maskinforretning, som i en lang årrække har hjulpet ham med alt fra smede- og vvs-arbejde til salg og reparationer af landbrugsmaskiner.

Her gennemgik den tekniske chef, Jørn Andersen, mulighederne for familien Bang og foretog beregninger på dimensioneringer og energibesparelse. Resultatet blev, at han anbefalede en luft til vand-varmepumpe fra Vølund Varmeteknik:

"Sammenlignet med et jordvarmeanlæg er de nyeste typer luft til vand-varmepumper i dag lige så effektive og billige i drift. Og så er de hurtige og nemme at installere i en eksisterende bolig. Hos familien Bang skulle vi blot fjerne det gamle oliefyr, montere et par ekstra rør og tilslutte det nye anlæg," siger Jørn Andersen.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

"Vi har for nyligt lagt nyt tag på og bygget en dejlig havestue, og sidste år besluttede vi os for at udskifte oliefyret. Efter 25 års tro tjeneste ville vi have en mere miljøvenlig og fremtidssikret løsning."

— Ejvind Bang, indehaver af en luft til vand-varmepumpe fra Vølund Varmeteknik

Hvordan blev resultatet?

Siden installeringen har familien ført dagligt regnskab med varmepumpens el-forbrug - det vil sige den strøm, som skal bruges for at drive varmepumpen og omdanne luftens energi til varme. Regnskabet viser sort på hvidt, at varmeregningen er næsten halveret i forhold til årene med oliefyr.

"Vi var nok lidt skeptiske i begyndelsen. Kunne det nu passe, og jo, det kan det," siger Ejvind Bang. Han overvejer nu, om han skal gå et skridt længere og lægge solceller på taget, så de kan producere grøn el til varmepumpen og yderligere nedbringe omkostningerne.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...