Lille varmepumpe gør det attraktivt at beholde gas

Ægteparret Ussing valgte en lille luft til luft-varmepumpe til at supplere boligens gasopvarmning – derved sparede de flere hundrede tusinde ved ikke at skifte til anden varmekilde.

Da gaspriserne i 2022 eksploderede, fik ægteparret Suzanne og Peter Ussing travlt med at indhente tilbud på alternative varmekilder. Etablering af fjernvarme i deres landsby nær Hjørring havde lange udsigter. Så løsningen måtte være en varmepumpe, der kunne levere varme til husets radiatorer, og strømmen skulle komme fra solceller på taget, tænkte ægteparret.

Holdningen var "ud med gas og ind med solceller og en varmepumpe", der kunne dække hele opvarmningsbehovet. Det var en oplagt plan, mente to forskellige installatører, som vurderede, at det ville koste cirka 300.000 kroner. En stor investering, syntes ægteparret, men gaspriserne var jo på himmelflugt, så noget måtte gøres i en fart.

Lille og vaks

Ved et tilfælde hørte de om en anden mulighed. Med en lille luft til luft-varmepumpe kunne de ganske vist ikke varme alle husets 250 kvm. op. Men de ville kunne spare så meget på gasforbruget, at investeringen på 25.000 kroner – under en tiendedel af den dyre løsning – hurtigt kunne tjenes hjem.

- Man kan sige, at sund fornuft sejrede. Vi fik besøg af en rådgiver fra Vølund Varmeteknik. Han tog med i sine beregninger, at vi i forvejen bruger brændeovnen i stuen. Så den indgår i den samlede løsning, og sammen med luft til luft-varmepumpen supplerer den gaskedlen. Samtidig har varmepumpen en smart funktion, hvor den fordeler varmen i rummene, fortæller Peter.

En luft til luft-varmepumpe leverer omkring 3,5-5 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el-energi. Det gør luft til luft-varmepumpen til en meget energieffektiv løsning.

Derfor skal du vælge luft til luft-varmepumpen

Med en luft til luft-varmepumpe genbruger du varmen i udeluften til at opvarme din bolig. En luft til luft-varmepumpe er perfekt til den lille helårsbolig eller fritidsboligen, hvor der sjældent er et vandbåret varmesystem.

Læs mere om luft til luft-varmepumper her

Ægteparret Ussing har valgt at beholde gaskedlen og supplerer i stedet opvarmningen med en luft til luft-varmepumpe fra Vølund. Det har givet 30 pct. lavere gasforbrug uden at skrue ned for varmen.

Sparer gas og el

En luft til luft-varmepumpe består af en indedel og en udedel. Indedelen giver bedst mening at placere i husets mest centrale rum. Eksempelvis i køkken-alrummet eller i stuen som hos ægteparret Ussing. På den måde får man en god varmefordeling til hele huset.

Takket være den lille luft til luft-varmepumpe, uændret brug af brændeovn – cirka 3 kubikmeter om året – og generelt fokus på at spare på lys og el, kan ægteparret holde varmen og humøret højt:

- Både vores gas- og elforbrug er faldet med 30 pct., selv om vi stadig har 21-22 grader om dagen og 19 grader om natten. Så vi er rigtig glade for vores lille varmepumpe på væggen, lyder det samstemmende fra Suzanne og Peter.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...