God økonomi i at fyre for regnormene

Sydfyns Elforsynings nye domicil i Svendborg opvarmes med jordvarme - og når der er brug for køling af bygningen, vendes teknikken og sender overskudsvarmen retur til regnormene.

Jordvarme stemmer overens med grøn firmapolitik

Sydfyns Elforsynings nye domicil - kaldet Vores Lys - er på hele 5.500 kvadratmeter og rummer alt fra kontorer, butik og showroom til lager- og værkstedsfaciliteter. Det gennemgående element i byggeriet er energivenlige og grønne løsninger. Her er solceller, jordvarme, varmegenanvendelse og to husstandsvindmøller på vej. 

Som en del af sin grønne firmapolitik ønsker Sydfyns Elforsyning at bidrage til et bæredygtigt miljø og promovere alternative energiformer. Derfor var der heller ingen tvivl om, at Vores Lys skulle udstyres med jordvarme. I kælderen står derfor fem 60 kW-varmepumper fra Vølund Varmeteknik. Ingeniør hos Sydfyns Elforsyning, Jesper Hedemark Hansen, er tilfreds med valget af jordvarme: 

"Der er god økonomi i jordvarme. Virkningsgraden er høj, og vi får cirka fire gange så meget energi ud af dem i form af varme eller køling, som der tilføres i el for at drive selve pumperne."

Derfor skal du vælge jordvarmepumpen

Med en jordvarmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Jordvarmevarmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at jordvarmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om jordvarmepumper her

"Der er god økonomi i jordvarme. Virkningsgraden er høj, og vi får cirka fire gange så meget energi ud af dem i form af varme eller køling, som der tilføres i el for at drive selve pumperne."

— Jesper Hedemark Hansen, ingeniør, Sydfyns Elforsyning

Varmeløsninger for fremtiden

Vores Lys er på alle måder fremtidssikret. Det er opført som et lavenergiklasse 2015-byggeri, hvor der bruges under 50 kWh energi pr. kvadratmeter til opvarmning, ventilation, køling, varmt vand og belysning. Det er langt bedre end de nuværende regler. Til sammenligning kan et ældre parcelhus nemt bruge det dobbelte. 

"Med dette byggeri går vi selv forrest. Solcellerne på taget producerer ca. 20 pct. af vores elforbrug, og snart får de følgeskab af husstandsvindmøller. Hertil kommer, at 10.000 meter jordslanger henter energi ud af undergrunden og leverer varme til hele bygningen og varmt vand i hanerne. Når der er behov for køling af huset, kan varmepumperne “vendes” og sende overskudsvarmen retur til jorden, hvor den “opbevares” til senere brug," forklarer Jesper Hedemark Hansen. 

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Hør mere om varmepumper til industri og erhverv

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...