Varmepumpe gør ægtepars hus større

Da ægteparret Anna og Ole Andersen flyttede ind i deres nye hus på det vestlige Fyn, blev det opvarmet af et oliefyr. Olieregningen fik det dog til at løbe koldt ned ad ryggen på de nyere ejere: Fyret slugte i vinterens løb for 1.000 kroner olie -om ugen.

Hvad var udfordringen?

Så allerede kun fire måneder efter indflytningen kontaktede familien en energirådgiver fra Skovhavens VVS. Han gennemgik det 190 kvardratmeter store hus og tjekkede blandt andet isolering og installationer. hans anbefaling blev at investere i en luft-til-vand varmepumpe. Varmepumpen er fra Vølund Varmeteknik og fungerer lidt som et omvendt køleskab. Den udnytter energien i den kølige udeluft og omdanner den til varmtvand, som sender ud i husets radiatorer - eller i dette tilfælde rundt i husets gulvvarme.

 

Hvad var løsningen?

Anlægget fra Vølund Varmeteknik er en model F2120 med en energieffektivitet på op til 5. Det betyder, at den producerer fem gange mere varme, end det koster i strøm at drive varmepumpen. Udover at være godt for ægteparrets økonomi, er det et plus for miljøet, da det reducerer CO2-udledningen. 

 

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

"Vi undgår olie og kan se, at varmepumpen er meget billigere i drift end oliefyret - med andre ord er der tale om en god bæredygtig løsning" 

– Ole Andersen

Hvordan blev resultatet?

"Nu har vi åbnet ud til udestuen og bruger den hele året til fritidsysler og avislæsning. Her er dejligt lyst selv på de korte vinterdage, og nu har vi råd til at opvarme den. Vores varmeregning er stadig lavere end tidligere" fortæller Ole Andersen, som holder nøje øje med varmepumpens strømforbrug, og tallene både overrasker og glæder ham.

I løbet af et helt år har den blot brugt omkring 8.500 kr. eller omtrent det samme, som oliefyret brugte på kun to vintermåneder. En del af forklaringen er, at man får 40 øre i rabat pr. kWh over 4.000 kWh, når der installeres en varmepumpe. Det  gør den generelle elregning lavere og er en positiv sidegevinst oveni.

"Vi har sat termostaten til 23 grader og benytter udestuende året rundt. Der er behageligt lunt overalt, og da vi samtidig har boligventilation, er indeklimaet helt i top" slutter en tilfreds Ole Andersen.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og varmepumpe service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...