Er det tid til at udskifte oliefyret?

Mange danskere overvejer at skifte oliefyret ud, og der er heldigvis mange alternative muligheder for at få en mere energieffektiv og miljøvenlig varmeløsning.

Hvorfor er det en god idé at skifte dit oliefyr ud?

Oliefyret er på vej til at blive udfaset som varmekilde i de danske hjem – og det er ikke bare noget, vi siger, fordi vi sælger varmepumper. Siden 2013 har det været forbudt at installere oliefyr (og i øvrigt også gasfyr) i nybyggeri, og siden 2016 har det været forbudt at installere oliefyr i huse, hvor der er mulighed for at få fjernvarme eller naturgas. 

Men selv hvis du bor i et hus, hvor det stadig er lovligt at skifte det gamle oliefyr ud med et nyt, er der mange gode grunde til at kigge på et alternativ i form af en moderne, energieffektiv varmeløsning. Eksempelvis et jordvarmeanlæg, en luft til vand-varmepumpe eller et pillefyr.

Der er masser af gode grunde til at skifte oliefyret ud

Det er ikke kun love og regler, der kan være årsagen til, at oliefyret bør vige pladsen for et energieffektivt alternativ.

 • Uanset om du skifter til jordvarme, luft til vand-varmepumpe eller et pillefyr, opnår du store besparelser på din varmeregning i forhold til, hvis du har et oliefyr.
 • Med et jordvarmeanlæg skal du ikke bekymre dig om prisen på energi, og selv med høje priser på el og/eller træpiller, vil en luft til vand-varmepumpe eller et pillefyr alt andet lige være billigere end olie.
 • Miljømæssigt er oliefyret uden tvivl den mest belastende varmekilde, så en udskiftning gavner ikke kun dig og din varmeregning, men også klimaet.

Her er dine muligheder, hvis du overvejer at udskifte dit oliefyr

Jordvarmeanlægget

Ønsker du en ekstremt energieffektiv varmeløsning, og har du en bolig med en fornuftig størrelse grund til, er jordvarmeanlægget et godt bud til dig. Jordvarme udnytter varmen fra solen, der er lagret i det øverste jordlag. Anlægget består af en varmepumpe og en slange, der er gravet ned i jorden. Slangen indeholder en væske, der opsamler varmen fra jorden, og via pumpen bliver varmen ført ind i huset. Her kan den bruges til opvarmning og til varmt brugsvand.


Fakta om jordvarmeanlægget

 • Totalløsning – giver både rumvarme og varmt brugsvand
 • Spar op til 50-60 % af din varmeregning sammenlignet med et oliefyr
 • Et jordvarmeanlæg kræver ingen vedligeholdelse (kun et årligt serviceeftersyn)
 • Ekstremt driftssikkert med lang levetid
 • Lydsvag

Se mere om jordvarme og jordvarmepumpe

Luft til vand-varmepumpen

Luft til vand-varmepumpen er en varmeløsning, der kræver mindre plads end jordvarmeanlægget (du skal ikke grave slanger ned). Og også her er energieffektiviteten i top. 

Luft til vand-varmepumpen forvandler varmen i luften udenfor til rumvarme og varmt brugsvand i din bolig. Som tommelfingerregel kan du regne med at få 3,5 til 5 gange så meget varmeenergi ud, som pumpen anvender i el-energi. Så selv når elprisen er høj, får du meget varme for pengene.


Fakta om luft til vand-varmepumpen

 • Totalløsning - giver både rumvarme og varmt brugsvand
 • Du sparer op til 50-60 % af din varmeregning sammenlignet med et oliefyr
 • Kræver ikke meget plads
 • Moderne luft til vand-varmepumper har intelligent styring og tilpasser sig både den aktuelle strømpris og familiens konkrete forbrugsmønster
 • Du kan få en luft til vand-varmepumpe med indbygget spotprisoptimering

Se mere om luft til vand-varmepumpen

Pillefyr

Et pillefyr fungerer langt henad vejen som et oliefyr. Forskellen er blot, at du i et pillefyr fyrer med træpiller, som er en langt mere miljøvenlig og effektiv varmekilde end olie. Prisen på træpiller varierer ligesom prisen på olie og el, men historisk set har træpillerne været markant billigere end olie.


Fakta om pillefyret

 • Totalløsning - giver både rumvarme og varmt brugsvand
 • Du sparer op til 50-60 % af din varmeregning sammenlignet med et oliefyr
 • Pillefyret er relativt billigt i installationsomkostninger
 • Et træpillefyr fra Vølund er brugervenligt – og stort set selvrensende

Se mere om pillefyret

Få energitilskud, når du udskifter dit gamle oliefyr

Når du udskifter dit gamle oliefyr, kan du vælge mellem to forskellige typer varmepumper for at få tilskud: Luft til vand-varmepumpe og jordvarmeanlæg. 

Det skyldes en politisk beslutning om at gøre danskernes opvarmning af boligen mere grøn, og her passer både luft til vand-varmepumper og jordvarmeanlæg perfekt ind i visionen.

Tilskuddet til udskiftningen af oliefyret bygger på en række forudsætninger – blandt andet at boligen i dag opvarmes med olie, gas, biomasse eller elvarme, og at den nye varmepumpe skal er enten A++ eller A+++ mærket – det kan du læse mere om her, hvor vi har samlet den information, du skal bruge for at få overblik over, hvordan og hvornår du kan få tilskud til at skifte oliefyret ud med en varmepumpe.

Hos Vølund Varmeteknik arbejder vi hver dag på at skabe miljøvenlige og moderne varmeløsninger baseret på vores viden og erfaring – og ønsket om at udnytte klodens egne ressourcer mest optimalt.

Læs mere om vores miljøvenlige varmeløsninger

Og vi hjælper dig hellere end gerne sikkert i mål,  så du får den varmepumpe, der passer præcis til din bolig og de behov, du har.

Spar op til 50 % på varmeregningen ved skifte af oliefyr

Både jordvarmeanlægget, luft til vand-varmepumpen og pillefyret er væsentligt mere energieffektive løsninger end oliefyret. Derfor er det ikke ualmindeligt at se besparelser på helt op til 50-60 % af din varmeregning, hvis du skifter dit oliefyr ud med en mere moderne varmekilde.

Skift til en miljøvenlig løsning

Vælger du en alternativ varmeløsning som jordvarme, luft til vand-varmepumpen eller pillefyret, får du miljøvenlig varme. Samtidig får du en bæredygtig varmekilde, som vi ikke løber tør for i fremtiden. 

Prisen på både el og træpiller har varieret markant i den seneste tid, men selv når priserne er i top, er de lavere end prisen på olie. Og klimabelastningen er markant lavere.


Relaterede artikler

Udfasning af gasfyr

Tiden er ved at løbe fra gasfyret, men heldigvis er der mange fornuftige alternativer til naturgas i form af økonomiske, energieffektive og miljørigtige varmeløsninger.

Læs mere

 

Energirenovering af dit hus

Det kan stort set altid betale sig at energirenovere sit hus – i særdeleshed hvis du bor i et lidt ældre hus.

Læs mere

 

Hvad koster en varmepumpe?

Varmepumper er en moderne og energieffektiv varmeløsning, der i rigtige mange huse – især uden for fjernvarmenetværket – kan erstatte ældre og dyrere varmeløsninger.

Læs mere

 

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...