Her er dine
muligheder

Udfasning af gasfyr

Tiden er ved at løbe fra gasfyret, men heldigvis er der mange fornuftige alternativer til naturgas i form af økonomiske, energieffektive og miljørigtige varmeløsninger som eksempelvis varmepumper.

Gør dig fri af gassen

Gas er en energiform, som har mange år på bagen, og mange danskere har gasfyr. Men gas er meget omdiskuteret for tiden, og ikke mindst konflikten i Ukraine i begyndelsen af 2022 har ændret gasmarkedet markant.

Gasprisen er steget, og fremtiden for gas som energikilde er usikker i de kommende år. Den usikkerhed har fået mange til at overveje at udskifte gasfyret med en anden løsning for at sikre varmen i boligen – uanset hvordan den politiske dagsorden ser ud.

Den gode nyhed er, at der er mange alternativer til et gasfyr. Alternativer, som både er gode for pengepungen og klimaet.

Udskiftning af gasfyr til varmepumpe

Det mest oplagte alternativ, når du udskifter gasfyret, er en varmepumpe. Der findes mange forskellige slags varmepumper, men specielt én type varmepumpe vil være det oplagte valg for mange, der vælger at udfase gasfyret: Nemlig en luft-til-vand varmepumpe – og den vender vi tilbage til.

Gaskonvertering - Udskift dit gasfyr med en S2125 varmepumpe

Andre alternativer til udskiftning af gasfyr

Andre alternativer til gasfyret er et jordvarmeanlæg eller et pillefyr, men som sagt vil luft til vand-varmepumpen i rigtig mange tilfælde være den løsning, de fleste vil vælge. Det skyldes, at skiftet fra gasfyr til en luft-til-vand varmepumpe teknisk set kan være en meget nem proces, mens der er nogle aspekter, der spiller ind, når det handler om alternativerne.

Jordvarmeanlæg

Et jordvarmeanlæg er en god og gennemtænkt varmeløsning, og over tid er regnestykket meget fordelagtigt for dig som boligejer, men etableringsomkostningerne er høje. Det kræver nemlig en opgravning af din have, så jordvarmeanlægget er typisk oplagt at tænke ind ved nybyg eller større renoveringsprojekter.

Skift fra gasfyr til jordvarme

Pillefyr

Et pillefyr er relativt billigt at installere, men du skal selv påfylde træpiller og regelmæssigt tømme askeskuffen, så der er mere manuelt arbejde, end hvis du har en luft-til-vand varmepumpe.

Skift fra gammel gasfyr til pillefyr

Skift fra gasfyr til varmepumpe

Når vi siger, at den oplagte afløser for gasfyret kan være en luft-til-vand varmepumpe, handler det ikke kun om, at det er en totalløsning, der giver både rumvarme og varmt brugsvand. Eller om, at det er en yderst energieffektiv, klimavenlig og lydsvag varmepumpeløsning.

Det handler også om, at gasfyrets væghængte kedel hurtigt og enkelt kan udskiftes med indedelen til en væghængt luft-til-vand varmepumpe fra Vølund. Det betyder, at du indenfor i dit hus visuelt får en løsning, der minder om den, du havde i forvejen. 

Den væghængte indedel til varmepumpen sættes sammen med en udedel. Eksempelvis vores S2125 luft-til-vand varmepumpe; Vølunds mest energieffektive pumpe til dato.

Skifter du fra gasfyr til en varmepumpe, bliver din varmepumpe helt konkret tilsluttet dit centralvarmeanlæg i stedet for dit gamle gasfyr, og derfra producerer anlægget varme til dine radiatorer/gulvvarme samt varmt vand til dine haner via varmtvandsbeholderen – som selvfølgelig er sikret mod legionella-bakterier.

Relaterede artikler

Energirenovering af dit hus

Det kan stort set altid betale sig at energirenovere sit hus – i særdeleshed hvis du bor i et lidt ældre hus.

Læs mere

 

Udskiftning af oliefyr

Mange danskere overvejer at skifte oliefyret ud, og der er heldigvis mange alternative muligheder for at få en mere energieffektiv og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere

Hvad koster en varmepumpe?

Varmepumper er en moderne og energieffektiv varmeløsning, der i rigtige mange huse – især uden for fjernvarmenetværket – kan erstatte ældre og dyrere varmeløsninger.

Læs mere

 

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...