Betaler kun varme hvert 5. år 

Hvornår er et oliefyr så gammelt og nedslidt, at det bør sendes på pension? Dette overvejede ELKA Rainwear i Sunds ved Herning, og efter kontakt med et VVS-firma var svaret både skræmmende og opmuntrende.

 

Energiberegninger lyver ikke

- Energiberegningerne viste, at vi kunne spare 80 pct. ved at udskifte oliefyret med luft-til-vand varmepumper. Så der var ikke så meget at betænke sig på. Det kunne kun gå for langsomt, fortæller lagerchef Carsten Lindstrøm Nielsen, der også har til opgave at holde øje med ELKA Rainwear’s tekniske installationer.

Utæthed var skurken

Det gamle oliefyr kom under observation, da Carsten Lindstrøm Nielsen ofte måtte fylde ekstra vand på trykkammeret. Så han kontaktede Hørning Installation, der hurtigt dømte oliefyret modent til skrot- ning:

- De havde en mistanke om, at en utæthed i brændkammeret var skyld i, at vi brugte alt for meget olie for at opvarme lokalerne, forklarer Carsten Lindstrøm Nielsen. 

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

VVS-overmontør Brian Mikkelsen, Hørning Installation, og lagerchef hos ELKA Rainwear, Carsten Lindstrøm Nielsen gennemgår her installationsvejledningen på det nye anlæg.

- Lidt hurtig hovedregning viste, at det kun var en femtedel af, hvad vi normalt brugte. Så vi gav grønt lys til Hørning Installation, og få uger senere havde de erstattet det gamle oliefyr og olietanken med fem miljøvenlige varmepumper, der står diskret for enden af bygningen. Her omdanner de luftens energi til varmt vand, som føres ind i vores eksisterende radiatorer, siger lagerchefen og tilføjer:

- Ud over at vi sparer rigtig mange penge og den samlede anlægsinvestering er betalt tilbage efter godt fire år, så slipper jeg for hele tiden at holde øje med, om der mangler vand på fyret eller olie i tanken. Et andet plus er også, at vandet strømmer langsommere i radiatorerne og dermed afgiver en mere jævn og behagelig varme nu. 

Få hjælp af vores projektafdeling

Hos Vølund Varmeteknik råder vi over en projektafdeling, der udelukkende tager sig af større varmeløsninger inden for landbrug, produktion, campingpladser, skoler og lignende. Det sikrer dig en løsning, der er gennemtænkt fra ende til anden. Vores store erfaring med varmetekniske løsninger er din sikkerhed for at få en varmeløsning, der klarer opgaven på den mest driftsøkonomiske måde.

Læs mere om Vølund Varmetekniks projektafdeling

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...