Tre plusser giver varmepumpen seks stjerner

Da familien Kjærgaard i Bedsted valgte at udskifte gasfyret til fordel for en varmepumpe, gik de efter den meste effektive model med energimærket A+++. Og det har de ikke fortrudt – de sparer over 16.000 kr. om året.

Beslutningen om at investere i en luft til vand-varmepumpe blev truffet et års tid før energiprisernes himmelflugt, pointerer Preben Kjærgaard. Han og familien ønskede først og fremmest en mere bæredygtig energikilde end gas. At varmeregningen samtidig er blevet en hel del lavere end beregnet, luner blot ekstra på kontoen.

- Vi har længe fulgt varmepumpernes udvikling og ville gerne med på den grønne bølge. Derfor gik vi efter en model med energimærket A+++. Det betød desuden, at vi kunne søge om det maksimale tilskud fra Energistyrelsens Bygningspulje.

Man kan søge tilskud til en varmepumpe, hvis boligen har helårsstatus, og man ønsker at skifte fra olie- eller gasfyr, elvarme eller biokedel. Derudover må man ikke have fjernvarme, og der må heller ikke være planlagt fjernvarme i området.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

Preben Kjærgaard har skåret over 16.000 kr. af sin varmeregning efter at have udskiftet gasfyret med en Vølund luft til vand-varmepumpe.

God varme

En energitekniker fra firmaet VVS Søberg pegede på en luft til vand-varmepumpe model Vølund F-2120 med en ydelse på 16 kW, som er lidt over det normale for et hus af familien Kjærgaards størrelse.

- Vi ville ikke risikere at gå ned på varme, fortæller Preben Kjærgaard og tilføjer, at udedelen er praktisk placeret ved garagen, mens selve varmepumpen står inde i huset, hvor den er koblet til den eksisterende gulvvarme og radiatorer.

- Før var gaskedlen anbragt over i garagen, hvorfra det varme vand blev ført ind i huset gennem et nedgravet rør. Det er sløjfet, og vi undgår et varmetab. Alligevel var energiteknikeren fra VVS Søberg forsigtig i sine beregninger, og her efter halvandet år kan vi se, at hans tal var helt hen i vejret – på den gode måde, griner Preben Kjærgaard.

For sammenlignet med tidligere års gasforbrug, udgifter til service, reservedele m.m. er familien Kjærgaards årlige varmeudgifter i dag nemlig mere end 16.000 kr. lavere.

- Det er oven i købet efter, at gas- og elpriserne har fundet et mere stabilt og normalt leje, siger Preben Kjærgaard og slutter: Vores investering er allerede tjent hjem i løbet af syv-otte år, så ved at tænke fremad kan vi nu både skrue ned for energi, CO2 og økonomi.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og varmepumpe service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...