Besparelser hænger på væggen

En lille væghængt varmepumpe har overtaget gaskedlens plads hos ægteparret Skinnerup, som nu har skruet ned for energiforbruget, men op for varmen.

Som så mange andre reagerede Lone og Anders Skinnerup på de voldsomme energipriser i 2022. Ægteparret fik blandt andet solceller på taget, ligesom gaskedlen blev erstattet af en varmepumpe.

- Vi fik anbefalet en væghængt varmepumpe fra danske Vølund Varmeteknik. Den fylder minimalt og var som skabt til at overtage pladsen efter en gaskedel, som det var tilfældet hos os, fortæller Anders Skinnerup.

Derfor kunne installatøren fra Knud Jensen VVS nemt afmontere gaskedlen og erstatte den med en væghængt varmepumpe. Med ganske få tilpasninger på stedet kunne den tilsluttes den eksisterende rørføring i det 162 kvm. store parcelhus.

Den væghængte indedel er placeret i et teknikrum, mens udedelen – en Vølund model F2040 med 6 kW effekt – står for enden af garagen.

 

Derfor skal du vælge væghængt varmepumpe

  • check Kompakt, pladsbesparende og fleksibelt
  • check Energieffektiv og fremtidssikret
  • check Minimal tilpasning ift. eksisterende gastilslutning
  • check Kan integreres i et standard 100 cm højskab
  • check Leverer både varmt brugsvand og varme

Læs mere om væghængt varmepumpe her

Anders Skinnerup har fået en væghængt varmepumpe fra Vølund. Den har erstattet en gaskedel og er tilsluttet den eksisterende rørføring.

Fokus på vaner

- Ingen tvivl om, at vi generelt er blevet mere opmærksomme på vores forbrug og har ændret vores vaner. Nu slukker vi lamperne i de rum, hvor vi ikke opholder os, men i kraft af den nye varmepumpe kan vi tillade os den luksus at skrue op for varmen. Simpelthen fordi varmepumpen er billigere i drift end gaskedlen, siger Anders Skinnerup og fortsætter:

- Så henover vinteren har termostaten stået på 22 grader i stuen og køkken-alrummet, mod tidligere 21 grader. Alligevel er vores samlede energiforbrug reduceret betydeligt og dermed også regningen. Den er nok tæt på at være halveret.

Anders Skinnerup understreger, at besparelserne skyldes en kombination af ændrede vaner, solceller på taget og den nye varmepumpe.

- For nylig har vi også fået et batteri til solcellerne. Så kan vi gemme den strøm, vi ikke når at "fylde" på vores hybridbil eller når at bruge i løbet af dagen, mens solen skinner. Og så behøver vi heller ikke starte vaskemaskinen om natten for at vaske billigt, ligesom vi gjorde tidligere, da vi købte al vores strøm fra elselskabet. Det er især noget, som glæder min hustru, tilføjer han med et lille smil.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...