Kold luft giver lune smågrise

Svineproducent Søren Larsen i Dronninglund opvarmede tidligere sine grisestalde med oliefyr og brugte 35.000 liter olie om området. Med fire luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik sparer han nu 110.000 kr. om året på varmeregningen og kan i stedet foretage nye investeringer.

Hvad var udfordringen?

​Søren Larsen har 580 søer og producerer 18.000 smågrise om året. Samtidig har han en stor passion for rododendroner, hvor havens 250 blomstrende pragteksemplarer også kræver opmærksomhed.

Tidligere har han brugt 35.000 liter olie om året. Men med sine fire nye F2120 luft-til-vand varmepumper har han ingen problemer med at holde temperaturen oppe i sine grisestald, heller ikke da der i vinter blæste vinde med bidende sibirsk kulde.

Hvad var løsningen?

De fire varmepumper er bygget op som et hybridanlæg, hvor en eksisterende oliekedel fungerer som backup og supplering. Langt størstedelen af tiden klarer varmepumperne selv opgaven med at sende energi ud i gårdens varmesystem, der består af ribberør og gulvvarme i smågrisestalde, gulvvarme i farestalde og opvarmning af stuehus med radiatorer. Samtidig er der sat en buffertank på 750 liter op. Samtidig har familien en hybridvandvarmer til brugsvand i privatboligen.

 

 

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

"Henover vinteren har vi kun brugt 1.000 liter som supplement til varmepumperne. Det er mindre end beregnet, så der bliver vist ingen problemer i at nå den årlige besparelse på 110.000 kr. eller næsten 60 pct. i forhold til dengang, hvor vi kun brugte olie - nu kan jeg i stedet koncentrere mig om arbejdet i stalden eller på gården".

— Søren Larsen, svineproducent

Hvordan blev resultatet?

Med de nye, attraktive elpriser og efter diverse tilskud kan jeg se, at anlægget er betalt tilbage allerede efter tre år. Det er godt for forretningen og gør det lidt sjovere at gå i banken, når jeg ønsker at udvide eller foretage andre investeringer. Det er faktisk både skægt og tankevækkende, at der er så mange penge i luften over min gård, smiler Søren Larsen.

Få hjælp af vores projektafdeling

Hos Vølund Varmeteknik råder vi over en projektafdeling, der udelukkende tager sig af større varmeløsninger inden for landbrug, produktion, campingpladser, skoler og lignende. Det sikrer dig en løsning, der er gennemtænkt fra ende til anden. Vores store erfaring med varmetekniske løsninger er din sikkerhed for at få en varmeløsning, der klarer opgaven på den mest driftsøkonomiske måde.

Læs mere om Vølund Varmetekniks projektafdeling

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...