Fremtidens
varmepumpe
er her

S2125

Luft til vand-varmepumpe i den absolutte superliga

Fremtidens varmepumpe er her

S2125 er Vølunds flagskib og er med sit naturlige kølemiddel den reneste og mest effektive varmepumpe, vi har haft i vores sortiment. Velkommen til den nye generation af luft til vand-varmepumper.

Kontakt din lokale installatør, og få mere info

Velkendt teknologi – ny standard

Luft til vand-varmepumper er langtfra en ny opfindelse. Faktisk har teknologien mange år på bagen, og i dag er pumperne blandt de mest energieffektive og økonomisk fordelagtige måder at varme boligen op på og frembringe varmt brugsvand.

S2125 løfter standarden for, hvad du kan forvente af en luft til vand-varmepumpe. Og det er ikke så lidt – både hvad angår energieffektivitet, støjniveau, intelligent styring og bæredygtighed.

Naturligt kølemiddel til gavn for klimaet

En varmepumpe er afhængig af kølemiddel for at kunne fungere, og kølemidler har traditionelt belastet miljøet i form af CO2-udledning. Derfor har vi arbejdet hårdt på at finde et kølemiddel med minimal miljøbelastning, og det har vi fundet i Propan R290. R290 er et naturligt kølemiddel, som har et ekstremt lavt GWP. GWP – som også kaldes drivhuspotentialet – er en indikator for, hvor meget et givet materiale påvirker den globale opvarming, og her ligger R290 i en klasse for sig.


Minimal forureningsrisiko

Udover den næsten ikke-eksisterende miljøbelastning, når pumpen kører, har R290 den fordel, at forureningsrisikoen i tilfælde af utætheder er ekstremt formindsket sammenlignet med de fleste andre typer kølemiddel. Skulle pumpen blive utæt som følge af et tæret rør eller lignende, vil en pumpe med R290 forurene omkring 2.200 gange mindre end en pumpe med en ældre type kølemiddel.

Vores mest energi­­­effektive pumpe til dato

Når man skal måle, hvor energieffektiv en luft til vand-varmepumpe er, kigger man på SCOP-værdien. Har en pumpe en SCOP-værdi på 5, er effektiviteten i top, og det har S2125. En SCOP-værdi på 5 betyder i runde tal, at din varmepumpe leverer fem gange mere energi, end du tilfører den.

S2125 kommer i to modeller – S2125-8 og S2125-12. Ved 55° er S2125-12 som en af de få luft til vand-varmepumper energimærket A+++, mens begge modeller er energimærket A+++ ved 35°. Det er ikke uvæsentligt, eftersom en god energimærkning udløser et højere energitilskud.

Se tekniske specifikationer

Mere varme – mindre lyd

Selvom S2125 yder optimal effektivitet, følger lydniveauet ikke med i opadgående retning. Vølunds varmepumper er generelt lydsvage, men S2125 har fået ekstra lyddæmpning i forhold til tidligere Vølund-varmepumper.

Fungerer til alle radiatorer

S2125 har den særlige egenskab, at den kan bringe den såkaldte fremløbstemperatur op på 75ºC. Det er vigtigt, for det betyder, at varmepumpen kan fungere med selv gamle radiatorer. Og det er langt fra alle luft til vand-varmepumper, der kan det. Med en S2125 luft til vand-varmepumpe skal du altså ikke bekymre dig om at udskifte dine radiatorer uanset deres alder. 

Intelligent styring er det kloge valg

S2125-varmepumpen er en intelligent pumpe, som tilpasser sig både den aktuelle strømpris og dit konkrete forbrugsmønster.

Helt konkret betyder det, at pumpen ved, at der er tryk på forbruget af varmt vand om morgenen og om aftenen, hvor familien går i bad og generelt bruger varmt vand.

Som de øvrige produkter i vores S-serie er S2125 designet til det moderne og intelligente hjem. De indbyggede Smart Home-features giver dig maksimal kontrol og komfort og sikrer, at softwaren altid er opdateret.

Smart Price Adaption – indbygget spotprisoptimering

Men vandet skal ikke opvarmes, når strømprisen er høj, men derimod i perioder, hvor forbruget er lavt og hvor eksempelvis solcellerne kører.

Hvor tidligere generationer af luft til vand-varmepumper lidt forsimplet sagt enten kørte eller ikke kørte, har styringen i S2125 indbygget spotprisoptimering. Prisen på strøm svinger meget i løbet af et døgn – typisk mellem 1,5 og 4 kroner – og det kan pumpen tage i betragtning og holde op mod det typiske forbrugsmønster.

Alt sammen noget, der smitter positivt af på din privatøkonomi, men også noget, der gavner samfundet i det hele taget, fordi belastningen af elnettet bliver spredt mere jævnt ud.

I Vølund kalder vi optimeringsløsningen for Smart Price Adaption. Med vores myUplink-app bliver S2125 – på linje med vores øvrige varmepumper i S-serien – en del af dit intelligente hjem, og du kan få din varmepumpe til at arbejde, når elprisen er lavest. Smart Price Adaption sikrer, at du køber strøm, når den er billigst, og bruger den oplagrede energi, når elsprisen stiger.

Skandinavisk kvalitet og design

S2125 er udviklet, designet og produceret i Skandinavien. Det betyder, at den er tilpasset det skandinaviske klima, og det betyder også, at den æstetisk passer ind til vores boliger på disse breddegrader.

Luft til vand er (oftest) den økonomisk fornuftige løsning

En luft til vand-varmepumpe er en investering, der kræver forberedelse, og i nogle tilfælde – hvis du eksempelvis har meget billig fjernvarme – vil du givetvis vurdere, at det ikke er det rigtige valg at vælge en varmepumpe.

Men hvis du har dyr fjernvarme, eller oliefyr, gasfyr eller træpillefyr, vil en luft til vand-varmepumpe oftest være det klart mest bæredygtige valg – også økonomisk.

S2125 er – ikke mindst takket være den forbedrede lyddæmpning – et oplagt valg til alle boligtyper.

Det får du med S2125

Fleksibel og intelligent

Den intelligente kompressor tilpassser sig automatisk behovet for opvarmning og afkøling – når det er billigst for dig.

Effektivitet i topklasse

Du får 5 gange mere energi, end du tilfører – SCOP-værdien er højere end nogensinde.

Lydsvag varmepumpe

Vølund-pumper er støjsvage, og S2125 har ekstra lyddæmpning.

Optimeret til danske elinstallationer

Med 3-faset tilslutning er S2125 skabt til optimal tilslutning til danske elinstallationer.

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...