Fremsynet koncept henter energi fra 150 meters dybde

Charlottetårnet på Østerbro i København rejser sig 56 meter, men henter energi til opvarmning og køling dybt nede i undergrunden.

Med femten boringer i 150 meters dybde er den karakteristiske hotelbygning Charlottetårnet på Østerbro i København selvforsynende med opvarmning, køling og varmt vand.

Den bæredygtige energi leveres af to Vølund F1345 på hver 60 kW med tilhørende buffertanke på 2.000 liter og varmtvandsbeholdere på 1.800 liter, som pumpes rundt til de 37 hotellejligheder ved hjælp af strøm fra solceller på taget.

De i alt omkring 3.000 kvm. gulvvarme sikrer hotellets gæster en behagelig komforttemperatur, som kan reguleres i hver hotellejlighed – tilmed i flere zoner, så eksempelvis temperaturen i området omkring sengen er lavere end i resten af værelset.

Tilsvarende sørger indbygget køling i værelseslofterne for, at gæsterne kan sænke rumtemperaturen efter behag. Ligesom opvarmningen foregår også kølingen ved hjælp af det geotermiske anlæg, hvor varmepumperne producerer fire-fem gange mere energi, end der tilføres af strøm for at drive dem. Kølingen geares med en faktor helt op til 30 og understøttes af naturlig ventilation med varmegenvinding til opvarmning af både huset og dets vandforbrug.

Derfor skal du vælge jordvarmepumpen

Med en jordvarmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Jordvarmevarmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at jordvarmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om jordvarmepumper her

Hoteldirektør Lars Pontoppidan viser, hvordan gæsterne nemt regulerer lys, varme og ventilation i de 37 hotellejligheder i Charlottetårnet.

Forud for sin tid

Da Charlottetårnets energikoncept blev designet i 2011, var det forud for sin tid. Højhusets store facadeareal, set i forhold til et relativt lille etageareal, var en udfordring i forhold til at kunne leve op til bygningsreglementets Lavenergiklasse 2015. Målet blev nået ved et indtænke husets energikoncept fra første designfase. Energiforbruget er beregnet til 28 kWh pr. kvadratmeter.

Charlottetårnet – opkaldt efter bygherrens kone – er tegnet af arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg og opført af CG Jensen, mens W. Johansen VVS har ansvaret for at servicere jordvarmeanlægget.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Hør mere om varmepumper til erhverv og industri

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...