Varmepumper

Få effektiv og miljøvenlig opvarmning med en varmepumpe

Der er mange måder at opvarme sit hus eller sommerhus på, men hvilken løsning skal du vælge? En varmepumpe kan være den bedste løsning.

Varmepumper kan være et billigere alternativ, hvis du er på udkig efter en ny varmekilde. Her finder du information om Vølunds varmepumper, og får vores råd og vejledning til alt fra sortiment til valg af den varmepumpe, der opfylder dine behov bedst.

Hvad er en varmepumpe?

Der findes flere forskellige typer af varmepumper. Nogle henter varmen fra luften, mens andre udnytter jordvarmen via slanger, der bliver gravet ned. Fælles for alle vores varmepumper er et indemodul i stil med et køleskab, som skal placeres indenfor. Hvilken Vølund varmepumpe du skal vælge, kommer an på både beliggenhed, dine specifikke behov og hvilken type bolig, det drejer sig om.

Få miljøvenlig energi med en varmepumpe

En varmepumpe fra Vølund er ikke bare i mange tilfælde et billigere alternativ, det kan også være en langt mere miljøvenlig løsning på dit varmeforbrug. Både derhjemme eller i dit sommerhus. Med en varmepumpe udnytter du jordens ressourcer på en miljøvenlig måde. En varmepumpe bruger el, men i forhold til traditionel elvarme er en varmepumpeløsning mere billig i drift, og derfor også mere miljøvenlig på den lange bane. Rundt regnet bruger en varmepumpe kun omkring en fjerdedel elektricitet i forhold til en el-radiator.

Hvilke typer varmepumper findes der?

Jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe udnytter varmen i jordens øverste lag, der genbruges til at varme din bolig op med – en miljøvenlig, billig og driftssikker varmekilde. Læs mere om fordelene ved Vølunds jordvarmepumper og se vores sortiment her:

Jordvarmepumpe

Luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe fra Vølund er en pladsvenlig løsning, der udnytter varmen i luften til at opvarme din bolig og dit brugsvand. Få mere viden om luft til vand-varmepumper og se Vølunds udvalg af denne type varmepumpe lige her:

Luft til vand-varmepumpe

Luft til luft-varmepumpe

En luft til luft-varmepumpe bruger varmen i den udendørs luft til at give dig rumvarme i din bolig. Denne type varmepumpe kan bruges i alle typer af boliger, men er særligt relevant for dig, der bruger elvarme – fx i dit sommerhus.

Luft til luft-varmepumpe

Boligventilations-­varmepumpe

En boligventilations-varmepumpe sikrer frisk luft og godt indeklima i huse, der er så godt isolerede, at de ikke naturligt slipper f.eks. fugt eller varme ud. Læs mere om fordelene ved Vølunds boligventilations-varmepumper her:

Boligventilations­-varmepumpe

Fordele og ulemper ved en varmepumpe

Energieffektiv

Uanset hvilken type varmepumpe du vælger, leverer Vølunds varmepumper mere varmeenergi, end de bruger el-energi. Det gør denne type af varmekilde til en meget energieffektiv løsning.

Miljøvenlig

En varmepumpe er en af de mest miljøvenlige varmeløsninger på markedet, da energiforbruget er væsentlige lavere end andre el-drevne varmekilder.

Driftssikker

Vølunds varmepumper har en lang levetid og er meget driftssikre i brug. Hvis du også sørger for at vedligeholde din varmepumpe løbende, forlænges levetiden væsentligt.

Stort udeareal

Nogle varmepumper, som f.eks. en jordvarmepumpe, kræver et stort udeareal for at fungere. Det kræver, at man tager højde for sin grund og sit hus. Ved nybyggeri er valget af en effektiv jordvarmepumpe traditionelt ikke et problem.

Støjniveau

Du skal være opmærksom på støjniveau, når du vælger varmepumpe, både til hus og sommerhus. Nogle varmepumper larmer mere end andre varmekilder, men Vølunds varmepumper er designet til at være lydsvage, og kan derfor placeres mange steder uden at genere med lyd.

Hvilken varmepumpe skal du vælge?

Hvilken type varmetype, der passer bedst til dig, kommer helt an på din bolig og dine behov. Hvis du er ved at bygge nyt hus, kan installation af jordvarmepumpe måske bedst betale sig, mens en luft til vand-varmepumpe er det bedste valg, når du skal skifte varmekilde på et eksisterende sommerhus. Hos Vølund har vi fire typer af varmepumper, jordvarme, luft til vand og boligventilation, der hver især opfylder specifikke behov.

Se vores guide til varmepumpe til sommerhus >

Kontakt vores team af rådgivere, der kan give dig råd og vejledning om hvilken varmepumpe, der egner sig bedst til din bolig.

Kontakt en rådgiver

Få tilskud, når du skifter til en varmepumpe

Fordelene ved en varmepumpe er mange, men for nogle er finansieringen en stopklods. Det koster penge at installere en varmepumpe lige nu og her, men på den lange bane kan det være en god investering - og du kan også få tilskud, når du skifter til en varmepumpe. Du kan vælge mellem to forskellige typer varmepumper for at opnå tilskud: Luft til vand-varmepumpe og jordvarmeanlæg. Hvad du skal vælge, afhænger af din bolig og dine behov. Vi hjælper dig sikkert i mål.

Kom godt i gang: Læs mere om, hvordan du kan få tilskud til en varmepumpe her

Hvad skal du være opmærksom på?

Myndighederne kan kræve dokumentation for, at eftersynet af din varmepumpe er udført efter gældende krav. Det betyder, at alle jordvarmepumper, luft-til-vand varmepumper og visse boligventilation-varmepumper i både hus og sommerhus skal tilses én gang årligt af en sagkyndig. Når eftersynet er udført, giver vi dig den nødvendige dokumentation for, at alle regler er fulgt. Hos Vølund Varmeteknik kan du tegne et serviceabonnement, der, udover telefonisk support, adgang til udvidet servicevagt og rabat på reservedele, også dækker det lovpligtige årlige eftersyn af din varmepumpe.

Læs mere om service på din varmepumpe

ER DU NYBYGGER?

Få høj komfort året rundt i dit drømmehjem

Vælg den rigtige varmeløsning til jeres nye hus. Det er med til at sikre din families komfort og frihed mange år frem i tiden.

Læs mere

Lån til varmepumpe

Med et energilån med Vølund Varmeteknik kan du få finansieret din nye varmepumpe. Via vores samarbejdspartner Resurs Bank kan vi tilbyde dig et lån på op til 350.000,- til en attraktiv rente.

Se hvordan, du får finansieret energiforbedringer af din bolig

FAQ om varmepumper

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om varmepumper.

Hvor meget kan du spare med en varmepumpe?

Besparelsen ved installation af varmepumpe er altid individuel. Det kommer an på, hvor godt isoleret dit hus eller sommerhus er, hvordan boligen bliver opvarmet i dag, og hvilken varmepumpeløsning, du vælger. For at opnå størst mulig besparelse, er det vigtigt med god rådgivning. Hos Vølund Varmeteknik sørger vi for, at din nye varmeløsning bliver korrekt dimensioneret ud fra dine behov og de forudsætninger, der er, som fx husets størrelse, isolering, antal beboere, forbrug og så videre.

Hvad koster en varmepumpe?

Prisen på en varmepumpe kan du få hos dit lokale installationsfirma eller energiselskab. Udover varmepumpen skal du også betale for installation, hvilket kræver et autoriseret VVS-firma, der skal medregnes i prisen.

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe om året?

En varmepumpes energiforbrug er væsentlig lavere end andre el-drevne varmekilder på markedet. Hvor meget strøm en varmepumpe præcist bruger, er afhængig af din boligtype, antal i familien, hvor mange kvadratmetre, der skal opvarmes og så videre.

Hvor meget lyd afgiver en varmepumpe?

Hos Vølund optimerer vi løbende vores produkter, og Vølunds varmepumper hører derfor også til de mest lydsvage modeller på markedet. Når det er sagt, vil det altid være en individuel vurdering, hvor meget lyd en varmepumpe afgiver, og om det er en ulempe for dig eller ej. Derfor anbefaler vi, at du henvender dig til én af vores mange udbydere, hvor du har mulighed for både at se og lytte til vores udvalg af varmepumper.

Find et åbent hus arrangement i nærheden af dig

Er en varmepumpe billigere end fjernvarme?

Der er mange penge at spare, når det kommer til varmeforbrug. Både i din bolig og sommerhuset. Priserne kan svinge meget an på, hvor du bor i landet. En varmepumpe er ofte et billigere alternativ til fjernevarme, men hvis du vil vide, hvad du reelt kan spare, skal du rådføre dig med din lokale udbyder.

Kan varmepumpen opvarme hele mit hus?

Hos Vølund har vi et stort udvalg af varmepumper. Også når det kommer til størrelse. Når du får en varmepumpe, er det vigtigt, at du får installeret den rette størrelse, som passer lige præcis til din bolig og husstandens behov. Hos Vølund lægger vi stor vægt på dimensioneringen – dvs. beregning af din nye varmeløsning – som vi altid afstemmer med et lokalt installationsfirma eller anden samarbejdspartner i dit lokalområde. I de fleste tilfælde rækker det med én varmepumpe, men har du en meget stor bolig, kan man installere to varmepumper, hvilket dog yderst sjældent er nødvendigt. Din bolig kan altid varmes op kun ved hjælp af varmepumper, hvis øvrige forudsætninger, som fx isolering, er opfyldt.

Hvor lang er levetiden på en varmepumpe?

En varmepumpes levetid er afhængig af vind, vejr og geografisk placering, men hos Vølund har vi kunder, der har haft Vølund jordvarmeanlæg og luft-til-vand varmpumper i over 20 år. Hvis du vil have din varmepumpe til at holde i lige så mange år, afhænger det af den korrekte dimensionering, men også vedligehold og serviceeftersyn, faktorer der tilsammen er med til at forlænge levetiden væsentligt.

Kan jeg få tilskud til ny varmepumpe?

Når du skifter dit gamle oliefyr, pillefyr eller forældede varmepumpe, kan du vælge mellem to forskellige typer varmepumper for at opnå tilskud. Hvad du skal vælge, afhænger af din bolig og dine behov. Læs mere om tilskud til varmepumpe her.

Få et gratis tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund specialist - helt gratis.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...