Nybygget stald med indlagt gulvvarme

Sønderjysk svineproducent reducerer ammoniakudslip ved hjælp af gyllekøling og udnytter samtidig overskudsvarmen til staldopvarmning – til glæde for miljø og bundlinje.

Hvad var udfordringen?

Da svineproducent Morten Clausen over to etaper i perioden 2014-2016 udvidede med nye stalde, var han på udkig efter en mere økonomisk og bæredygtig måde at varme staldene op på end udelukkende ved hjælp af fyringsolie. Med hjælp fra VVS Søberg og landbrugsspecialist Niels Kjær Nørgaard fra Vølund Varmeteknik faldt valget på at udnytte varmen fra svinegyllen i to 60 kW-jordvarmepumper.

Hvad var løsningen?

Jordvarmeanlæggene blev integreret i staldentreprenørens projekt, hvor køleslanger blev trukket i gyllespalterne og ført videre til varmepumpen. Her bliver energien fra gyllen omdannet til varme og ført ud i staldene som henholdsvis gulvvarme og rumvarme via ribberør. Med et så stort projekt er det afgørende at have en samarbejdspartner, der kender alle regler til bunds. Med over 40 års erfaring inden for varmepumper og energiløsninger har Vølund Varmeteknik en solid viden og kompetencer, som VVS-installatørerne kan trække på, forklarer Niels Kjær Nørgaard, landbrugsspecialist i Vølund Varmeteknik:

"Vi kommer ind i billedet som VVS-installatørernes forlængede arm. Vi hjælper dem med dimensionering, projektering, installation og igangsætning, ligesom vores egne serviceteknikere altid er i nærheden, hvis der er brug for ekstra assistance i hverdagen."

Derfor skal du vælge jordvarmepumpen

Med en jordvarmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Jordvarmevarmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at jordvarmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om jordvarmepumper her

"Vi kommer ind i billedet som VVS-installatørernes forlængede arm. Vi hjælper dem med dimensionering, projektering, installation og igangsætning, ligesom vores egne serviceteknikere altid er i nærheden, hvis der er brug for ekstra assistance i hverdagen."

— Niels Kjær Nørgaard, landbrugsspecialist i Vølund Varmeteknik

Hvordan blev resultatet?

Morten Clausen sparer nu omkring 30.000 liter fyringsolie om året og fordelene er indlysende: Ammoniakudslippet reduceres - tilmed langt mere end myndighedskravene - og staldene opvarmes på en naturlig og miljøvenlig måde. 

For landmændene betyder samarbejdet mellem VVS-installatøren og Vølund Varmeteknik, at de kan trække på tung specialistviden inden for gyllekøling, beregning af varmeforbrug, beregninger i forbindelse med miljøgodkendelser samt rådgivning om varmeinstallationer i stalde, herunder rådgivning i forhold til tilskudsordninger og salg af energibesparelser. Og hvis man ønsker at udvide besætningen, er det et ekstra plus med planer om gyllekøling - det kan hjælpe en ansøgning igennem.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Hør mere om varmepumper til erhverv og industri

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...