Solen skinner på varmeforbruget

For opholdsstedet Egesborg er strømmen fra tagets solceller fire-fem gange mere værd, når den bruges til at drive varmepumper – og samtidig er opvarmningen bæredygtig.

Med solceller kan man få grøn strøm i kontakterne – eller man kan vælge at bruge strømmen til at drive en varmepumpe, som giver fire-fem gange så meget energi tilbage i form af varme i radiatorerne.

Sådan tænkte de på opholdsstedet Egesborg ved Mern, da et gammelt og nedslidt træpillefyr skulle udskiftes, og man samtidig ønskede en mere grøn og bæredygtig profil. De kontaktede derfor varmepumpespecialisten JK Energi i Gørlev, som begyndte med at beregne, hvor meget energi pillefyret og solcellerne producerede.

- Det interessante er at udnytte solcellestrømmen bedst muligt. Kan man ikke selv nå at bruge strømmen, mens solen skinner, så sendes den overskydende strøm ud på elnettet. Og det er til en temmelig lav afregningspris, forklarer Kristian Abkjær fra JK Energi.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

Opholdsstedet Egesborg har udskiftet et slidt træpillefyr med fire varmepumper. Det giver optimal udnyttelse af solcellerne og derved endnu billigere – og mere bæredygtig – varme.

Han siger videre; så løsningen blev at opstille fire luft-til-vand F 2120 varmepumper fra Vølund Varmeteknik. De er på hver 20 kW, og i kombination med to mikroboostere til varmt vand har Egesborg fået en energioptimeret løsning. Der er altid rigeligt med varmt brugsvand til beboerne og en behagelig varme i radiatorerne.

Solcellernes produktion udnyttes nu optimalt, og det bedagede træpillefyr er sendt på pension. Ud over en langt bedre varmeøkonomi sparer opholdsstedet også fortsat stigende udgifter til vedligeholdelse af fyret.

Få hjælp af vores projektafdeling

Hos Vølund Varmeteknik råder vi over en projektafdeling, der udelukkende tager sig af større varmeløsninger inden for landbrug, produktion, campingpladser, skoler og lignende. Det sikrer dig en løsning, der er gennemtænkt fra ende til anden. Vores store erfaring med varmetekniske løsninger er din sikkerhed for at få en varmeløsning, der klarer opgaven på den mest driftsøkonomiske måde.

Læs mere om Vølund Varmetekniks projektafdeling

Hør mere om varmepumper til erhverv

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...