Nyt jordvarmeanlæg fra Vølund Varmeteknik luner på kontoen

Efter en lang og hård vinter glæder Eva og Rasmus Nissen på Barsø sig over udsigten til en besparelse på 40-50 pct. på varmeregningen. De har nydt godt af det gode samarbejde mellem VVS Søberg og Vølund Varmeteknik.  

Hvad var udfordringen?

På den lille ø Barsø bor Eva og Rasmus Nissen i e 200 km2 stor slægtsgård med to tilhørende ferielejligheder på begge 100 km2, der hver sommer bliver lejet ud til turister. Indtil for nylig blev alle de mange kvadratmeter varmet op af et 50 år gammelt oliefyr. Det var en dyr og utidssvarende varmekilde, og det fik Eva og Rasmus Nissen til at se sig om efter en anden løsning. 

"Selv om vi har nye vinduer og et glimrende isoleret hus, har vi årligt brugt omkring 3.000 liter fyringsolie. Vi har 200 kvm. bolig, og hertil kommer to ferielejligheder på hver 100 kvm., som vi plejer at lukke ned om vinteren. De er for dyre i opvarmning", fortæller Rasmus Nissen.

Hvad var løsningen?

Familien Nissen havde i lang tid haft et godt øje til jordvarmepumpen som ny varmeløsning. Derfor kontaktede de VVS Søberg i Hammelev for at høre mere om mulighederne for at få installeret et jordvarmeanlæg på grunden. Og det stod hurtigt klart, at et jordvarmeanlæg var den bedste løsning: 

"Vi havde længe tænkt på at etablere jordvarme. Det er en billig og miljørigtig løsning, så da regeringen tilbød 20.000 kr. i tilskud, slog vi til. Det var i efteråret sidste år. Vi undersøgte markedet og tog kontakt til VVS Søberg i Hammelev. Deres energitekniker Allan Hansen kom herover og så på mulighederne, og han har været en uvurderlig hjælp i hele forløbet. Ud over at foretage beregninger, regne tilbud og svare på vores mange spørgsmål undervejs, har han også taget sig af kontakten til kommunen og været behjælpelig med at søge om penge fra tilskudsordningen."

Sådan lyder det fra Rasmus Nissen, der selv har stået for nedgravning af slangerne, som ligger i en sydvendt let skrånende mark lige uden for huset. Marken bruges til afgræsning, og de sortbrogede køer tager ingen notits af, hvad der foregår knapt en meter under dem.

Derfor skal du vælge jordvarmepumpen

Med en jordvarmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Jordvarmevarmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at jordvarmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om jordvarmepumper her

"Sidste år installerede vi omkring 50 anlæg, og ikke én eneste af kunderne har ringet og klaget over, at de har frosset i vinter. Det siger noget om anlæggenes produktivitet og driftssikkerhed. Det viser også, hvor vigtigt det er, at anlægget er dimensioneret, monteret og justeret korrekt af en erfaren fagmand."

— Allan Hansen, energitekniker i VVS Søberg

Hvordan blev resultatet?

Familien Nissen er endt med en 17 kW-varmepumpe fra Vølund Varmeteknik. Nu får slægtsgården sin varme fra jordens stråler, der er lagret i jorden. Her sikrer 800 meter væskefyldte jordslanger, at varmen transporteres ind til huset og omdannes til varme i radiatorerne. I dag kan de se frem til at spare 40-50 pct. på varmeregningen.   

Energitekniker Allan Hansen fra VVS Søberg oplyser, at stigende oliepriser, CO2-udslip, global opvarmning og miljøbevidsthed får stadigt flere boligejere til at interessere sig for bl.a. jordvarmeanlæg: 

"Sidste år installerede vi omkring 50 anlæg, og ikke én eneste af kunderne har ringet og klaget over, at de har frosset i vinter. Det siger noget om anlæggenes produktivitet og driftssikkerhed. Det viser også, hvor vigtigt det er, at anlægget er dimensioneret, monteret og justeret korrekt af en erfaren fagmand. Teknikken skal være i orden for at sikre kunderne den optimale glæde ved anlægget, så vores medarbejdere er jævnligt på kurser for at have den nyeste viden om produkterne, fx hos Vølund Varmeteknik, der har leveret anlægget på Barsø."

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...