Luft giver varmen og luner på kontoen

Ægteparret Anni og Peter Andersen flyttede fra et stort, ældre hus og ind i et mindre, nybygget rækkehus med luft-til-vand varmepumpe - og skar mange tusinder af varmeregningen.

Efter at have drevet tøjforretning gennem et langt liv valgte ægteparret Anni og Peter Andersen at sælge huset på Limfjordsøen Mors og flytte til Strib for at være nærmere på børn og børnebørn. Det medførte samtidig, at boligarealet blev reduceret til en tredjedel.

"Ja, der skulle tyndes temmelig kraftigt ud i møbler og indbo, når man flytter fra over 200 kvm. og ind på blot 75 kvm.", husker ægteparret.

Til gengæld glæder de sig over, at det lejede rækkehus fra Familiebolig er fra 2017 og tidssvarende. De kan tydeligt mærke, at de er flyttet fra et hus med energimærke C til et med energimærke A.

"Varmeregningen er ikke kun en tredjedel af, hvad den var i vores gamle hus. Den er snarere omkring en sjettedel eller lavere", fortæller Peter Andersen.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

"Vi bruger for omkring 3.000 kr. om året på opvarmning og varmt vand. Det kan næppe gøres meget billigere, og det luner godt i budgettet hos et pensionistpar."

— Peter Andersen, lejer af rækkehus fra 2017 fra Familiebolig

God og billig varme

Forklaringen skal blandt andet findes i, at opvarmningen sker ved hjælp af en moderne luft-til-vand varmepumpe. Den er fra danske Vølund Varmeteknik - en varmepumpe model F2040 kombineret med en VVM 320 indedel – og henter energi i den udendørs luft ved hjælp af en lydsvag udedel, som står i redskabsrummet.

Derfra sendes luften videre til et indemodul i bryggerset. Modulet er forbundet til husets gulvvarmesystem, og samtidig indeholder det en varmtvandsbeholder, så ægteparret altid har rigeligt med varmt brugsvand.

Varmepumpen giver mere end fem gange så meget energi retur i form af varme i forhold til den mængde el, som skal bruges for at drive den. Og da stadigt mere el i Danmark leveres af vindmøller, er der tale om en bæredygtig og miljøvenlig opvarmning.

- Vi bruger for omkring 3.000 kr. om året på opvarmning og varmt vand. Det kan næppe gøres meget billigere, og det luner godt i budgettet hos et pensionistpar, siger Peter Andersen med et smil.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...