Byens smede får varmen af vestjysk lune

Når smedene hos Galsgaard Smede vasker dagens støv og snavs af, sker det i varmt vand fremstillet med "vestjysk lune" af et jordvarmeanlæg. 

Hvad var udfordringen?

Galsgaard Smede lidt udenfor Ringkøbing besluttede sig for en mere økonomisk og bæredygtig måde at varme værksted og kontor op på end udelukkende ved hjælp af fyringsolie. Med hjælp fra Kristian Galsgaard og VP Klima faldt valget på en løsning fra Vølund Varmeteknik. 

Hvad var løsningen?

Det er VP Klima fra nabobyen Velling, som har leveret og installeret jordvarmeanlægget, et Vølund F1330 på 40 kW. Der er blevet gravet 2,4 km jordslanger ned i marken ved siden af smedeværkstedet, og væsken i slangerne sender jordens energi ind til en varmepumpe, som ved hjælp af en kompressor hæver temperaturen og omsætter den til varmt vand.

Anlægget står for rumopvarmningen af det 600 kvm. højloftede værksted. Det sker ved hjælp af et vandbårent strålevarmeanlæg monteret i loftet. Ydermere opvarmes et 100 kvm. kontorområde, ligesom anlægget producerer varmt brugsvand til toiletter, badefaciliteter og køkken vasken på kontoret.

 

Derfor skal du vælge jordvarmepumpen

Med en jordvarmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Jordvarmevarmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at jordvarmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om jordvarmepumper her

"Vi henter energi op af undergrunden og er selvforsynende med vestjysk lune på værkstedet, kontoret og i vandhanerne ..." 

— Jeppe Kristensen, medejer af Galsgaard Smede

Hvordan blev resultatet?

"Anlægget har kørt nogle år, men jeg tager stadig mig selv i, at jeg lige skal dobbelttjekke måleren, når jeg gør forbruget op. For vi bruger kun omkring 10.000 kW strøm om året for at holde varmepumpen kørende. Det betyder, at firmaet med de nuværende elpriser kun betaler ca. 6.000 kroner," fortæller Jeppe Kristensen og tilføjer:

"Sammen med Kristian fra VP Klima har vi for sjov lavet energiberegninger på, hvad det ville koste, hvis vi i stedet havde et oliefyr. Hold nu godt fast - det ville være seks gange så dyrt. Så vi er meget glade for vores jordvarmeanlæg. Og så er det tilmed miljøvenligt og grønt. Det er mere, end man kan sige om mig," siger Jeppe Kristensen og slår en latter op, mens han kigger på sine hænder og arbejdstøj.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Hør mere om varmepumper til erhverv og industri

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...