Jordvarme slog naturgas af banen
Hos Lene, Søren og de to sønner på Højvangen i Søborg er der dejligt lunt overalt i villaen fra 1936. Sådan har det ikke altid været, for et aldrende og skrantende naturgasanlæg og en fugtig kælder kostede både på humøret og vedligeholdelses- og varmekontoen – indtil familien tog en dyb indånding og gjorde noget ved sagen. Ud røg naturgassen og ind kom et jordvarmeanlæg.
Hvad var udfordringen?
- Efter at have boet her i syv-otte år måtte vi konstatere, at naturgasanlægget oftere og oftere drillede. Samtidig havde vi en dårligt fungerende og fugtig kælder. Så vi bestemte os for at grave omfangsdræn ned rundt om huset og sætte kælderen i stand, ligesom der skulle findes en ny varmeløsning, beretter Søren.
Hvad var løsningen?
Løsningen på boligopvarmningen blev et Vølund jordvarmeanlæg, der blev projekteret og installeret af VVS-firmaet Pilegaard-Henriksen. Anlæggets centrale del, de væskefyldte slanger til transport af jordens varme, blev gravet ned i haven – da gravemaskinerne alligevel var i gang, som familien siger. I samme åndedrag fortæller de, at alle spor efter nedgravningen af jordslanger for længst er væk, og familiens sønner har fået deres boldbane tilbage.
Jordslangerne er forbundet til en varmepumpe, der – som et omvendt køleskab – omdanner jordens energi til varmt vand i husets radiatorer og gulvvarme. Varmepumpen sørger også for, at der er rigeligt med varmt brugsvand i hanerne, så den sportsaktive familie kan tillade sig et langt bad.
Derfor skal du vælge jordvarmepumpen
Med en jordvarmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Jordvarmevarmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at jordvarmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.
"Da huset på Højvangen i Søborg skulle have renoveret kælder og gravet dræn ned langs fundament og ydermur, valgte familien at få installeret jordvarme. Det giver stabil og billig varme – og så er det bæredygtigt, oplyser fruen i huset med tilfredshed."
Hvordan blev resultatet?
I forbindelse med boligrenoveringen fik familien installeret gulvvarme i kælderen, så den i dag er tør og lun. Det har givet omkring 70 kvm. ekstra boligareal, så familien råder over i alt 180 kvm. Som en sidegevinst er varmeregningen lavere end tidligere.
- Til at drive varmepumpen bruger vi 6-7.000 kWh el om året, og vi får tilmed rabat på den del, som overstiger 4.000 kWh. Så varmeregningen er i dag kun cirka 12-14.000 kr. Det er væsentligt mindre end før, og investeringen i det miljørigtige jordvarmeanlæg er tjent hjem for flere år siden, fortæller Søren tilfreds.
- Det var den helt rigtige beslutning. Det er en genial konstruktion, der kan omdanne varmen i jorden til varme i vores radiatorer og vandhaner, og så er den både bæredygtig og rigtig økonomisk, lyder det begejstret fra Søren, som sammen med Lene og deres to børn har boet i huset siden 2004.
Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik
Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service på jordvarme hos os.
Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist
Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.