Bæredygtig opvarmning er en god forretning for stort møbelhus

Det var med store smil, at indehaverne af Rosborg Møbler ved Hadsten vinkede farvel til forretningens udtjente oliefyr til fordel for varmepumper – for investeringen er både bæredygtig og en rigtig god forretning med en besparelse på op til 70 pct. på varmeregningen.

Med næsten 1.600 kvm. udstillings- og kontorlokaler indrettet i et gammelt mejeri løber varmeregningen hurtigt op. Især hvis varmen leveres af et ældre og tørstigt oliefyr. Det var da også, hvad de to indehavere af Rosborg Møbler ved Hadsten kunne se på bankkontoen – der forsvandt omkring 10.000 kr. om måneden til opvarmning.

Det måtte kunne gøres bedre, grønnere og billigere, tænkte makkerparret Rasmus Ernstorn og Niels Hultmann. Så de gav sig til at undersøge alt fra træpillefyr til solvarme. Valget endte med at falde ud til fordel for en løsning med fem højeffektive luft til vand-varmepumper – og en besparelse på op til 70 pct. på varmeregningen.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

For Rasmus Ernstorn og Niels Hultmann er det en lettelse, at de har skrottet oliefyret.

"Vi sælger møbler og produkter, der har en lang levetid. Det passer rigtig godt ind i tiden, og nu har vi valgt en opvarmningsform, der også rækker langt ud i tiden."

Bæredygtig løsning

De fem varmepumper, som indgår i installationen, er diskret placeret på bagsiden af møbelforretningen. Her henter de energi ud af luften og omdanner den til varmt vand, der sendes rundt i møbelhusets radiatorer. Varmepumperne leverer fem gange mere varmeenergi, end de bruger af strøm. De tekniske installationer er samlet indenfor i det tidligere fyrrum.

– Beregninger og installation er udført af Mogens Berg fra vvs-firmaet MTB Service. Han har genbrugt det eksisterende rørsystem og blot udskiftet nogle af radiatorerne med nye og mere effektive typer, fortæller Rasmus Ernstorn og tilføjer:

– Og så har han været temmelig smart. For på 1. salen har det tit været småkoldt om vinteren, når det blæste meget, ligesom det om sommeren ofte blev ulideligt varmt. Derfor foreslog Mogens at opsætte tre mindre luft til luft-varmepumper, som mange af os kender fra privatboligen eller sommerhuset. De supplerer hovedinstallationen og løfter temperaturen på 1. salen om vinteren, mens de fungerer som air condition og køler om sommeren. Godt tænkt, synes vi.

Med et statsligt energitilskud og årlige besparelser på op til 70 pct. er den samlede anlægsinvestering betalt tilbage efter blot fire-fem år. Derefter er det rent overskud – og det luner også.

Få hjælp af vores projektafdeling

Hos Vølund Varmeteknik råder vi over en projektafdeling, der udelukkende tager sig af større varmeløsninger inden for landbrug, produktion, campingpladser, skoler og lignende. Det sikrer dig en løsning, der er gennemtænkt fra ende til anden. Vores store erfaring med varmetekniske løsninger er din sikkerhed for at få en varmeløsning, der klarer opgaven på den mest driftsøkonomiske måde.

Læs mere om Vølund Varmetekniks projektafdeling

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...