Træpillefyr – driftssikker og miljøvenlig varme

Overvejer du at udskifte din nuværende varmeløsning med et træpillefyr? Find svar på dine spørgsmål her.

Kan et træpillefyr holde min bolig varm?

Et træpillefyr er en driftssikker varmeløsning, der kan holde selv boliger med mange kvadratmeter forsynet med varme. Træpillefyret er en totalløsning, der både giver dig rumvarme og varmt vand i hanerne.

Det handler om at dimensionere træpillefyret, så det passer til din bolig og antal beboere. Gør du det korrekt, har du en varmeløsning, der kan holde dig varm – selv når det er rigtig koldt udenfor.   

Hvad koster et træpillefyr?

Du skal regne med en investering i størrelsesordenen 40.000-80.000 for selve træpillefyret samt installationen. Det gør det til en relativt billig varmeløsning. En del billigere end fx et jordvarmeanlæg eller en luft-til-vand varmepumpe.

Prisen på et træpillefyr skal dog ses i lyset af de lave årlige varmeomkostninger. Hvis du eksempelvis skifter til et træpillefyr fra enten et olie- eller gasfyr, kan du se frem til væsentligt lavere udgifter til varme. Det betyder, at din investering efter få år vil være tjent ind.

En familie med far, mor og to børn i en almindelig størrelse bolig vil typisk bruge i omegnen af 4-4,5 tons træpiller om året. Det svarer til udgifter for ca. 8.000 kr. om året. Sammenlignet med et oliefyr er det en besparelse på omkring 60%.  

Et træpillefyr er en af de mindst miljøbelastende varmeløsninger, du kan vælge.

Fordele ved et træpillefyr

Et billigt alternativ

Sammenlignet med både olie, gas og elvarme er pillefyret et billigt alternativ, og kan bruges til energioptimering. Og med de forholdsvis lave etablerings­omkostninger i mente bliver det hurtigt en god investering.

Driftssikker varme

Træpillefyr af nyere dato passer langt hen ad vejen sig selv, og er ofte selvrensende. Så længe du husker at rense askeskuffen og fylde nye træpiller på, har du driftssikker varme.

Miljøvenlig løsning

Træpillerne bliver brændt næsten fuldstændigt og det samme gør de gasser, der udvikler sig under forbrændingen. Det betyder, at pillefyret er en miljøvenlig varmeløsning.

Hvad koster træpiller?

Træpillerne, som du bruger til at fyre med, koster ca. 2.000 kr. pr. ton. Du køber dem typisk i sække med 15-16 kilo tærpiller i. Jo større parti piller du køber ad gangen, jo billigere er det som regel. Derfor kan du med fordel købe helt op til et ton træpiller eller mere ad gangen. Du skal blot være sikker på, at du har et tørt sted at opbevare dine træpiller. Får de først fugt, smuldrer de og skal kasseres.   

Et grønt alternativ til olie- og gasfyret

Udover at være et energieffekt alternativ til både oliefyret og gasfyret (under udfasning), er et pillefyr samtidig en langt mere miljøvenlig varmeløsning. Selve træpillerne er Co2-neutralt biobrændsel, og benytter du dig fx af Pellux-kedler med energimærket A, som er dem, vi forhandler i Vølund Varmeteknik, er pillefyret en af de mindst miljøbelastende varmeløsninger på markedet.

Få nyheder om pillefyr

Tilmelder du dig vores nyhedsbrev, holder du dig opdateret på nye tendenser, miljømæssige tiltag og lovpligtige krav inden for varmeløsninger til din bolig.

Kræver et træpillefyr meget arbejde?

Et pillefyr kræver en smule mere arbejde end fx olie- eller gasfyret, men det er ikke en stor opgave at passe et træpillefyr. Og det kræver heller ikke teknisk snilde.

Dit træpillefyr skal renses en gang om ugen for dermed at sikre, at du får den maksimale varme ud af fyret. Derudover skal du fylde træpiller på ca. en gang om ugen (du kan fx gøre det efter rengøring af fyret).

Læs mere om hvorfor du skal vægle et pillefyr fra Vølund Varmeteknik

Markedets bedste træpillefyr?

Vores træpillefyr af mærket Pellux figurerer ofte på diverse lister over de bedste træpillefyr på markedet. Pellux-pillefyr har en høj virkningsgrad, er nemme at betjene og er skabt med et flot design for øje. Se mere om vores udvalg af Pellux-pillefyr her.

Her kan du se mere om hvorfor Pellux ofte er blandt træpillefyr bedst i test.

Andre spørgsmålog svar om træpillefyr

Få svar på de oftest stillede spørgsmål omkring træpillefyr og træpiller.

Et træpillefyr er en væsentlig opgradering i forhold til et oliefyr – både når det kommer til driftsomkostninger og miljøvenlig varme. Og da træpillefyret samtidig er relativt billigt i startomkostninger, er det en oplagt mulighed, hvis du vil udskifte dit oliefyr.

Om det kan betale sig med en anden varmeløsning, kommer an på flere ting – bl.a. dit budget, forbrug, boligtype og grund spiller ind.

Alternative varmeløsninger til træpillefyret er bl.a. luft til vand-varmepumpen og jordvarmeanlægget. Det er begge løsninger, som er dyrere i startomkostninger. Men til gengæld får du lavere månedlige varmeudgifter og slipper for at fylde træpiller på selv. Både luft til vand-varmepumpen og jordvarmeanlægget passer sig selv i hverdagen.

Der er flere andre faktorer du også skal tage med i din beslutning – fx isolering. En større investering i enten jordvarme eller en luft til vand-varmepumpe betaler sig bedst, hvis din bolig er velisoleret.

Den samlede varmeudgift kommer an på bl.a antal kvadratmeter, hvor mange beboere og din boligs stand. Men uanset hvad, er du sikret økonomisk opvarmning med et træpillefyr.

Bor du i et almindeligt parcelhus med en familie på 4-5 personer, er årlige varmeomkostninger på 7-8.000 kr. et rigtigt godt bud.

En almindelige gennemsnitsfamilie på fire personer, bruger cirka 4-5 tons træpiller om året.

Et træpillefyr fra Vølund Varmeteknik er nærmest selvrensende. Det eneste, du skal tænke på er, at fylde træpiller på og regelmæssigt tømme askeskuffen og rense træpillefyret indeni. I dagligdagen sørger træpillefyret selv for rensningen. Rørene bør børstes fri for aske indeni i fyret cirka en gang om måneden.

Der er forskellige krav til fyrrum med træpillefyr. Det er montøren af træpillefyret, der skal sikre, at der leves op til alle krav. Før fyret installeres bør en skorstensfejer lave et teknisk eftersyn af skorstenen.

Overordnet set skal kedelrummet være udført i henhold til de gældende byggenormer. Gulvet må ikke være af brændbart materiale, og der skal sørges for god lufttilførsel.

Forhør dig hos en installatør for alle krav til fyrrum.

 


Relaterede artikler

Fordele og ulemper med en varmepumpe

I forhold til opvarmning med enten olie, gas eller el er en varmepumpe langt mere effektiv, billigere i drift og bedre for miljøet.

Læs mere

Hvad koster en varmepumpe?

Varmepumper er en moderne og energieffektiv varmeløsning, der i rigtige mange huse – især uden for fjernvarmenetværket – kan erstatte ældre og dyrere varmeløsninger.

Læs mere

 

Energirenovering af dit hus

Det kan stort set altid betale sig at energirenovere sit hus – i særdeleshed hvis du bor i et lidt ældre hus.

Læs mere

 

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...