Træpillefyr – driftssikker og miljøvenlig varme

Overvejer du at udskifte din nuværende varmeløsning med et træpillefyr? Find svar på dine spørgsmål her.

Kan et træpillefyr holde min bolig varm?

Et træpillefyr er en driftssikker varmeløsning, der kan holde selv boliger med mange kvadratmeter forsynet med varme. Træpillefyret er en totalløsning, der både giver dig rumvarme og varmt vand i hanerne.

Det handler om at dimensionere træpillefyret, så det passer til din bolig og antal beboere. Gør du det korrekt, har du en varmeløsning, der kan holde dig varm – selv når det er rigtig koldt udenfor.   

Hvad koster et træpillefyr?

Du skal regne med en investering i størrelsesordenen 40.000-80.000 for selve træpillefyret samt installationen. Det gør det til en relativt billig varmeløsning. En del billigere end fx et jordvarmeanlæg eller en luft til vand-varmepumpe.

Prisen skal dog ses i lyset af de lave årlige varmeomkostninger. Hvis du eksempelvis skifter til et træpillefyr fra enten et olie- eller gasfyr, kan du se frem til væsentligt lavere udgifter til varme. Det betyder, at din investering efter få år vil være tjent ind.

En familie med far, mor og to børn i en almindelig størrelse bolig vil typisk bruge i omegnen af 4-4,5 tons træpiller om året. Det svarer til udgifter for ca. 8.000 kr. om året. Sammenlignet med et oliefyr er det en besparelse på omkring 60%.  

Et træpillefyr er en af de mindst miljøbelastende varmeløsninger, du kan vælge.

Fordele ved et træpillefyr

Et billigt alternativ

Sammenlignet med både olie, gas og elvarme er pillefyret et billigt alternativ, og kan bruges til energioptimering. Og med de forholdsvis lave etablerings­omkostninger i mente bliver det hurtigt en god investering.

Driftssikker varme

Træpillefyr af nyere dato passer langt hen ad vejen sig selv, og er ofte selvrensende. Så længe du husker at rense askeskuffen og fylde nye træpiller på, har du driftssikker varme.

Miljøvenlig løsning

Træpillerne bliver brændt næsten fuldstændigt og det samme gør de gasser, der udvikler sig under forbrændingen. Det betyder, at pillefyret er en miljøvenlig varmeløsning.

Hvad koster træpiller?

Træpillerne, som du bruger til at fyre med, koster ca. 2.000 kr. pr. ton. Du køber dem typisk i sække med 15-16 kilo tærpiller i. Jo større parti piller du køber ad gangen, jo billigere er det som regel. Derfor kan du med fordel købe helt op til et ton træpiller eller mere ad gangen. Du skal blot være sikker på, at du har et tørt sted at opbevare dine træpiller. Får de først fugt, smuldrer de og skal kasseres.   

Et grønt alternativ til olie- og gasfyret

Udover at være et energieffekt alternativ til både olie- og gasfyret, er et pillefyr samtidig en langt mere miljøvenlig varmeløsning. Selve træpillerne er Co2-neutralt biobrændsel, og benytter du dig fx af Pellux-kedler med energimærket A, som er dem, vi forhandler i Vølund Varmeteknik, er pillefyret en af de mindst miljøbelastende varmeløsninger på markedet.

Få nyheder om pillefyr

Tilmelder du dig vores nyhedsbrev, holder du dig opdateret på nye tendenser, miljømæssige tiltag og lovpligtige krav inden for varmeløsninger til din bolig.

Kræver et træpillefyr meget arbejde?

Et pillefyr kræver en smule mere arbejde end fx olie- eller gasfyret, men det er ikke en stor opgave at passe et træpillefyr. Og det kræver heller ikke teknisk snilde.

Dit træpillefyr skal renses en gang om ugen for dermed at sikre, at du får den maksimale varme ud af fyret. Derudover skal du fylde træpiller på ca. en gang om ugen (du kan fx gøre det efter rengøring af fyret).

Læs mere om hvorfor du skal vægle et pillefyr fra Vølund Varmeteknik

Få et gratis tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund specialist - helt gratis.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...