Nybyggere til kamp mod varmen fra solen

Boligejere har brugt tusindvis af kroner på solafskærmning for at holde den værste varme fra solen ude. I dag ærgrer det unge par sig over, at de ikke ved byggeriet valgte et jordvarmeanlæg – det kan nemlig også levere køling og derved sænke rumtemperaturen.

Da Jesper Ramlov Jensen og hans kæreste Maria i vinteren 2017 flyttede ind i parrets nyopførte hus, fik de sig en varm modtagelse – helt bogstaveligt. Den efterfølgende sommer skinnede solen fra morgen til aften, og det gav sved på panden, også om natten.

- Som nybygger har man mere fokus på, hvordan det nye køkken og badeværelse skal se ud, og hvordan huset skal vende på grunden, så man får en sydvendt terrasse. Og så vil man jo også gerne have store vinduespartier, der giver en masse naturligt lys ind i huset, fortæller Jesper Ramlov Jensen og fortsætter:

- Men i vores byggeovervejelser spekulerede vi aldrig et sekund over, hvor ekstremt varmt et nyt hus som vores kan blive indenfor. Det nyttede ikke engang at åbne vinduerne; så lukkede vi bare mere varme ind. Og selv på en vinterdag har vi opdaget, at det kan blive ubehageligt varmt indenfor, hvis solen har skinnet ind gennem vinduerne hele dagen!

Brugbar løsning

De unge boligejere har løst problematikken ved at få monteret udvendig solafskærmning foran vinduerne til den kombinerede stue og køkken/alrum. En tidsstyret motor kører de store gardiner ned, når parret tager på arbejde om morgenen og ruller dem op igen om eftermiddagen.

- Det er en fin og brugbar løsning. Det tager toppen af varmen, og gardinerne er konstrueret, så man kan se delvist ud gennem dem og ikke føler sig lukket inde, siger Jesper Ramlov Jensen.

Derfor skal du vælge jordvarmepumpen

Med en jordvarmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Jordvarmevarmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at jordvarmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om jordvarmepumper her

Tænk køling ind i byggeplanerne

Jesper Ramlov Jensen og kæresten Maria er glade for deres nyopførte hus. De har dog måttet montere solafskærmning, ellers bliver der alt for varmt indenfor. Problemet kunne være løst, hvis man ved opførelsen havde valgt et jordvarmeanlæg – det kan nemlig også bruges til køling og sænke rumtemperaturen tre-fire grader.

Jordvarme med køling

Men hvis han fik muligheden for at lave blot én ting om ved sit hus, skulle det være at installere et jordvarmeanlæg med passiv køling:

- Min nabo har et anlæg fra Vølund Varmeteknik, og ud over at producere billig og bæredygtig varme og varmt vand, kan det også bruges til at sænke temperaturen tre-fire grader indenfor. Man vender simpelthen processen og "kører baglæns," så gulvvarmeslangerne transporterer noget af den overskydende varme ud af huset og tilbage i jorden under græsplænen.

Jesper Ramlov Jensen håber, at hans og kærestens erfaringer med uønsket solvarme kan få andre nybyggere til at tænke behovet for køling ind i byggeplanerne.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service på jordvarmepumpen hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...