Varmepumper til erhverv og industri

Varmepumper er de senere år blevet populære i danske virksomheder. Flere og flere virksomheder og offentlige institutioner har fået øjnene op for, at varmepumper kan være et billigere og mere miljøvenligt opvarmningsalternativ.

Opnå besparelser og få en grønnere virksomhedsprofil

Som erhvervsdrivende kan der være rigtigt mange penge at spare ved at opvarme og nedkøle din virksomhed med en varmepumpeløsning. Gennem de senere år er teknologien forbedret væsentligt, og de nye anlæg er langt mere effektive end tidligere. Samtidig er en varmepumpe mere skånsom overfor miljøet og udleder mindre C02 end for eksempel fjernvarme. 

Se mere om projektløsninger til erhverv    

Hvilke typer varmepumper til erhverv?

Der findes flere forskellige typer af varmepumpeløsninger, som er velegnede til virksomheder i mange forskellige brancher og industrier. Hvilken varmepumpe du skal vælge, kommer helt an på beliggenhed, typen af byggeri og dit erhvervs specifikke behov. 

Luft-til-vand varmepumpe til erhverv

Luft-til-vand varmepumper er én af de mest populære løsninger til erhverv. Luft-til-vand varmepumpen trækker varme ud af luften, og bruger den til at opvarme dine lokaler. Udover at opvarme din virksomhed kan du også bruge en luft-til-vand varmepumpe til at opvarme din virksomheds brugsvand. 

Det er en effektiv løsning, der typisk både mindsker CO2-udledningen og omkostningerne til opvarmning med helt op til 50 % – alt afhængigt af hvilken opvarmningskilde du skifter fra. 

En luft til vand varmepumpe udnytter varmen i luften

Luft-til-luft varmepumpe til erhvervslokaler

En luft-til-luft varmepumpe har en forholdsvis lav indkøbspris og har derfor hurtigt tjent sig selv hjem igen. Varmepumpen er velegnet til bygninger, hvor der ikke er indlagt varmerør, installeret gulvvarme eller radiatorer. 

Luft-til-luft varmepumpen bruger varmen i den udendørs luft til at give dig rumvarme i dine lokaler. Du kan med fordel vælge en model som også har en aircondition funktion, så du også kan afkøle dine lokaler på varme sommerdage. 

Luft-til-luft varmepumpen er særligt egnet til kontorer, butikker og andre bygninger, hvor der ofte er mange mennesker på én gang.

En luft til luft varmepumpe udnytter varmen i luften til rumvarme

Jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe er både energieffektiv, miljøvenlig og driftssikker. Det gælder ikke mindst for dig, der står overfor et nyt erhvervsbyggeri. Du kan nemlig grave jordvarmeslanger ned, før du anlægger udendørsarealer. Det er en fordel, da det minimerer arbejdet og investeringsomkostningerne. 

Med jordvarme bruger du varmen fra solen, der er oplagret i jorden, til at opvarme din virksomhed eller dit offentlige byggeri. Og du kan være helt rolig. Jordvarmepumpen forsyner også din virksomhed med varme i selv det strengeste frostvejr, da det stadig er muligt at udvinde masser af varme fra jorden. 

 

En jordvarmepumpe er en varmepumpe der udnytter jordvarme

Fra få varmepumper til store varmepumpeløsninger til industri

Fabrikshaller, industribygninger, boligbyggerier, hoteller, butikker, campingpladser, skoler, børnehaver og mange andre typer af erhvervsbyggerier. Varmepumper er for alle brancher, bygninger og typer af virksomheder.  

Hos Vølund Varmetekniks projektafdeling har vi stor erfaring med varmeløsninger til erhvervsbyggerier i alle industrier og størrelser. I mere end 40 år har vi opbygget ekspertise i at dimensionere og projektere varmeløsninger. 

Vi sætter os ind i din virksomheds behov for opvarmning og køling – og finder herefter ud af, hvad der er muligt og mest optimalt. 

Se mere om projektløsninger til erhverv 

Hvilken varmepumpe til 100, 150, 200 eller 250 m2

Varmepumper til landbrug

I landbruget vil du ofte kunne opnå store besparelser på at investere i naturlige varmeløsninger som varmepumper, hvor du anvender eller genvinder de ressourcer, der allerede findes på dit landbrug. 

Ved hjælp af en varmepumpe kan overskudsvarme fra for eksempel mælkeproduktion, ko- eller svinestalde opsamles og genanvendes til at opvarme dit stuehus, dit varme vand og dit kontor. 

Hos Vølund Varmeteknik har vi stor erfaring i landbruget og kender til de krav, der stilles. Og vi kan hjælpe dig med alt fra et komplet gyllekølingsanlæg til jordvarmeanlæg og luft-til-vand varmepumper.

Erhvervsbyggerier, hvor vores varmepumper gør en forskel

Skiftet fra olie til luft har givet store besparelser

På Sandersvig Camping er oliefyret erstattet med fem store Vølund varmepumper, der sørger for at varme hele campingpladsen op.

Læs mere

Varmepumper fuldender grøn omstilling

Haarup Maskinfabrik bruger energi i stor skala. Alligevel er virksomheden 100 % selvforsynende med el og varme – blandt andet takket være solceller og varmepumper på taget.

Læs mere

Årlige besparelser på op til 70 %

Det var med store smil, at indehaverne af Rosborg Møbler ved Hadsten vinkede farvel til forretningen udtjente oliefyr til fordel for varmepumper.

Læs mere

Kan erhverv og industri få tilskud til varmepumper?

Du har mulighed for at søge om tilskud til din virksomhed eller din organisations varmepumpeløsning via Erhvervspuljen, som dækker op til 50 % af omkostningerne. Størrelsen på det tilskud din virksomhed kan få, afhænger af den mængde energi eller CO2, du sparer – men også af størrelsen på din virksomhed. 

Du kan som minimum søge om 10.000 kr. og få op til 112 mio. kr. i tilskud. Du søger om tilskuddet via Energistyrelsen.

  

3 fordele ved at vælge varmepumper til erhvervsbyggeri

Der er åbenlyst mange fordele ved at gå med en varmepumpeløsning. Her får du tre af de største. 

  • check Opnå besparelser på din virksomheds varmeregning
  • check Minimer virksomhedens CO2-udledning, og optimer dit grønne regnskab
  • check Lav en fremtidssikret investering med en levetid på op til 25 år

Få professionel sparring om varmepumper til erhverv

Overvejer du en varmepumpeløsning? Hos Vølund Varmeteknik er vi vant til at samarbejde med virksomheder, arkitekter og bygherrer om at skabe varmeløsninger, der er tilpasset til det enkelte projekt.

Vi har styr på den tekniske del og et indgående kendskab til tilskudsordninger, myndighedskrav, bygningsreglementer og alt det, der hører med til et større projekt. Vi hjælper dig fra start til slut. Lige fra rådgivning i den indledende fase til dimensionering og projektering af anlægget.

Niels Kjær Nørgaard

Projektansvarlig Danmark

smartphone+45 24 20 40 90

mailnkn@volundvt.dk

Niels Kjær Nørgaard

keyboard_arrow_up
Loading...