Jordvarme giver varmt vand på alle værelserne

Ud med oliefyret og ind med jordvarme. Ved at tænke grønt og miljøvenligt sparer Skødshovedkolonien tusindvis af kroner på varmeregningen hvert år. Og så giver jordvarmeanlægget tilmed varmt vand på alle værelserne.

Hvad var udfordringen?

Skødshovedkolonien blev bygget til Hvidovre Kommune i 1977 til brug for kommunens feriekolonier og lejrskoler. I dag er det en moderne ferie- og kursusejendom med plads til 68 personer fordelt på 20 værelser – alle med eget bad og toilet. I mange år blev kolonien varmet op ved hjælp af et oliefyr, men i 2013 var det slut. Her besluttede Hvidovre Kommune, at det var tid til at udskifte oliefyret med en mere moderne løsning. Da der er bad på alle værelserne, var et af kravene til den nye varmeløsning, at det skulle kunne producere rigeligt med varmt brugsvand, så alle kunne tage et morgenbad. 

Hvad var løsningen?

I samarbejde med GH Energi & Rådgivning besluttede Hvidovre Kommune sig for et jordvarmeanlæg hos Vølund Varmeteknik. Installationen af de 2 x 40 kW varmepumper, model F1345, og de fire tilhørende varmtvandsbeholdere blev udført af VVS Søberg. Firmaet har gennem årene leveret over 200 jordvarmeanlæg og har således opbygget omfattende ekspertise og erfaring på området. 

Erfaringen var der brug for på Skødshovedkolonien. Bygningen er af ældre dato, isoleringen er dårlig, og der er store vinduesflader overalt. Og tilmed ligger de 3.500 meter jordslanger i sandjord. Normalt anbefaler man en federe og dermed mere “energiholdig” lerjord. Så egentlig burde det slet ikke kunne lade sig gøre at udnytte et jordvarmeanlæg her, forklarer energitekniker Allan Hansen fra VVS Søberg:

"Her kommer vores store erfaring og viden os til gode. Vi har dimensioneret og trimmet anlægget, så det fungerer optimalt. Desuden har vi udskiftet alle brusehoveder på badeværelserne med sparebrusere, der reducerer vandforbruget drastisk. Der er jo ingen grund til at fråse."

Derfor skal du vælge jordvarmepumpen

Med en jordvarmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Jordvarmevarmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at jordvarmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om jordvarmepumper her

"Det har været fuldstændig uproblematisk at tage anlægget i brug. Det har fungeret optimalt fra første dag. Tidligere skruede vi ned for varmen til ca. 12 grader i vinterhalvåret, når huset ikke blev benyttet så ofte. Nu kan vi tillade os at have en langt mere jævn temperatur hele året. Det giver et sundere hus."

— Søren Erik Dam, pedel på Skødshovedkolonien

Hvordan blev resultatet?

På Skødshovedkolonien er der stor tilfredshed med det nye jordvarmeanlæg. Pedel og tilsynsførende Søren Erik Dam oplyser, at man sparer omkring 125.000 kr. om året på viften af energitiltag. Hertil kom et energitilskud på ca. 100.000 kr. Dermed er den samlede investering i jordvarmeanlæg, solceller på taget, sparebrusere m.m. tjent hjem på blot 6-7 år.

"Det har været fuldstændig uproblematisk at tage anlægget i brug. Det har fungeret optimalt fra første dag. Tidligere skruede vi ned for varmen til ca. 12 grader i vinterhalvåret, når huset ikke blev benyttet så ofte. Nu kan vi tillade os at have en langt mere jævn temperatur hele året. Det giver et sundere hus," forklarer Søren Erik Dam. 

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...