Få tilskud, når du skifter til varmepumpe

Varmepumpepulje 2023

Sådan vælger du den rigtige løsning

Det er en stor beslutning at skifte varmekilde. Derfor er det vigtigt, at du samarbejder med en installatør, der ved, hvilken varmekilde der passer bedst til din bolig, og hvordan den skal dimensioneres. Dimensioneringen er altafgørende for, at du opnår den størst mulige besparelse og højeste komfort.

Hos Vølund Varmeteknik er vi specialister i varmepumper, og når du vælger et Vølund produkt, supporterer vi din installatør i dimensioneringsprocessen og i valg af varmepumpe. Du er dermed garanteret en individuelt tilpasset løsning, der tager højde for, hvilken situation du kommer fra i forhold til varmekilde, radiatorer, varmt brugsvand, gulvvarme etc. 

1-2-3 så er du i gang med at søge tilskud til varmepumpe i 2023

  1. Søg om tilskud til varmepumpe, inden du går i gang med projektet.

  2. Vælg en installatør med speciale i varmepumper.
  3. Få besøg af installatøren, så du får rådgivning og et tilbud, der matcher den rigtige løsning til din bolig. 

Her på siden har vi samlet alt det, du har brug for at vide for at komme godt fra start og sikkert i mål med tilskud og din nye varmepumpe. Du kan søge tilskud til luft til vand-varmepumpe og energitilskud til jordvarmeanlæg.

Du skal være opmærksom på, at regler for varmepumpepuljen 2023 endnu ikke er helt fastlagt, men med vores informationer har du mulighed for at forberede dig. 

  Få den rigtige løsning fra starten

Vælger du Vølund Varmeteknik får du en af markedets mest effektive varmeløsninger, der sikrer dig driftssikkerhed, høj komfort og lave energiudgifter mange år frem i tiden.

Samtidig kan du være sikker på, at din installatør altid har Vølund Varmeteknik i ryggen undervejs og får rådgivning om korrekt dimensionering. På den måde undgår du at ende med en løsning, der enten ikke kan holde dig tilstrækkeligt varm eller er større (og dyrere) end dit faktiske behov.

Vores varmepumper er udviklet til danske boliger i det særlige danske klima, så du får en økonomisk, stabil og miljøvenlige løsning.

Når først dit Vølund anlæg er installeret, passer det sig selv. Men de fleste anlæg skal efterses én gang om året. Vi tilbyder et attraktivt serviceabonnement, som klarer det årlige serviceeftersyn for dig. Så har du tryghed og sikkerhed for, at dit anlæg fungerer upåklageligt.

  Vælg den rigtige installatør

For at modtage energitilskud skal den installatør, du vælger at samarbejde med være VE-godkendt (gældende fra 1. april 2021). 

Start med at vælge en installatør, der har erfaring med varmepumper og forstår vigtigheden af korrekt dimensionering og grundigt forarbejde. 

Vælger du et Vølund produkt, har din installatør altid mulighed for at kontakte os og få rådgivning om dimensionering og installation. Dermed er du garanteret en optimal løsning fra starten, fordi din varmepumpe bliver installeret af fagfolk, der forstår vigtigheden af et grundigt forarbejde. 

  Så nemt søger du tilskud til varmepumpe i 2023

Du ansøger på sparenergi.dk om tilskud til minimum A++ varmepumpe (luft/vand eller jordvarme)

Du får grønt lys til tilskud, og varmepumpen kan bestilles 

Faktura indsendes til Energistyrelsen (ens.dk) senest 30 dage efter betalt faktura

4 ting der har betydning for tilskuddet:

Størrelse på din bolig

Udregningen er blevet forenklet, og som noget nyt afhænger størrelsen på energitilskuddet af størrelsen på din bolig.

Boligens størrelse har betydning for energistilskuddet

Varmepumpens energimærkning

Energimærkning har også betydning. Jo bedre energimærkning på varmepumpen, jo mere tilskud. Derfor skal du minimum vælge A++.

Få tilskud efter varmepumpens energimærkning

Installatørens VE-godkendelse

For at opnå tilskud skal varmepumpen installeres af en installatør med VE-godkendelse (gældende fra 1. april 2021)

Varmepumpen skal installeres af en installatør med VE-godkendelse

Ansøg Statens Tilskudspuljer

Tilskuddet får du ved selv at ansøge på sparenergi.dk om tilskud til minimum en A++ mærket varmepumpe (luft til vand eller jordvarme)

Søg om energitilskud fra Statens Tilskudspuljer

Vølund varmepumper

Vi tilbyder nogle af markedets mest effektive og lydsvage varmepumper. Se vores udvalg af luft til vand-varmepumper og jordvarmepumper. De nedenstående varmepumper overholder energimærkningen ift. at søge tilskud til varmepumpen i 2023.

Få tilskud til Vølund varmepumpe

Få tilskud til Vølund jordvarmeanlæg

Energimærket til produkterne kan findes på produkt-siden

Få en indikation af dit tilskud til varmepumpe i 2023

75-100 kvm.

13.000 kr.

Lille hus på 75-100 kvm giver energitilskud på cirka 13.000 kr

101-150 kvm.

14.000 kr.

Mellem stort hus på 101-150 kvm.  giver energitilskud på cirka 14.000 kr

151-200 kvm.

15.000 kr.

Stort hus på 151-200 kvm.  giver energitilskud på cirka 15.000 kr

300+ kvm.

19.000 kr.

Kæmpe hus på 300 kvm. giver energitilskud på cirka 19.000 kr

Beregninger er baseret på en A++ luft-til-vand varmepumpe. Vi tager forbehold for Energistyrelsens eventuelle ændringer i tilskudssatserne i 2023.

Hvad koster en varmeløsning fra Vølund Varmeteknik?

For at du kan søge energitilskud til varmepumpe eller energitilskud til jordvarme, har du brug at vide, hvilken type varmepumpe der passer til din bolig. Ved du ikke det, så tag kontakt til din lokale VVS-installatør og få råd og vejledning.

Prisen du får fra din VVS-installatør afhænger bl.a. af valget af varmeløsning, din boligs størrelse, hvordan dit hus er indrettet og ikke mindst hvad behovet er. For at give dig en indikation af investeringen, kan du her se fra priser på vores produktkategorier. Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at søge tilskud til luft til luft-varmepumper.

 

Luft til vand-varmepumper

Priser fra

125.000 kr.

Jordvarmeanlæg

Priser fra

160.000 kr.

Luft til luft-varmepumper

Priser fra

15.000 kr.

Kom godt fra start og sikkert i mål

Fordelen for dig er, at vi hos Vølund Varmeteknik står bag installatøren hele vejen. Vi supporterer ift. dimensionering og valg af varmepumpe. Det er din garanti for, at du får en varmepumpe, der passer præcis til din bolig og de behov, du har. På den måde får du den mest optimale og energirigtige varmeløsning.

Få gratis tilbud på varmepumpe

Få rådgivning eller et tilbud fra din lokale Vølund specialist her.

Varmepumper med tilskud i 2023

Når du skifter dit gamle oliefyr, pillefyr eller forældede varmepumpe, kan du vælge mellem to forskellige typer varmepumper for at opnå tilskud: Luft til vand-varmepumpe og jordvarmeanlæg, som er det, vi traditionelt forstår ved en varmepumpe. Hvad du skal vælge, afhænger af din bolig og dine behov.

Luft til vand-varmepumpe

Med en luft til vand-varmepumpe genbruger du varmen i udeluften til at opvarme din bolig og dit brugsvand. Luft til vand-varmepumpen er ikke afhængig af størrelsen på din grund og er ikke nær så omkostningstung i etablering som jordvarmeanlæg. Den er driftssikker og har en lang levetid, og du vil opleve en besparelse på op til 50 – 60 % sammenlignet med et oliefyr.

Få energitilskud til luft til vand-varmepumpe

Jordvarmeanlæg

En jordvarmepumpe bruger energi fra solen, der ligger i det øverste jordlag på din grund, til at opvarme dit hus med. Jordvarmepumpen kræver en forholdsvis stor grund, til gengæld er løsningen særdeles energieffektiv, vedligeholdelsesfri og driftssikker. Du vil opleve en besparelse på op til 50 – 60 % sammenlignet med et oliefyr.

Få energitilskud til jordvarmeanlæg

 

Hos Vølund Varmeteknik fører vi et stort udvalg af A+++ varmepumper, der er udviklet til det nordiske klima og danske boliger.  

Læs mere om fordelene ved luft til vand-varmepumpe

 

Hos Vølund Varmeteknik er vi specialister i etablering og dimensionering af jordvarmeanlæg. Vi fører et bredt udvalg, der selvfølgelig også tilbyder den nyeste smart home teknologi. 

Læs mere om fordelene ved jordvarmeanlæg

Afgiften på el til varmepumper falder med 96 %

Fra 1/1 2021 er der endnu større fordele ved at opvarme sit hus med en varmepumpe fremfor olie eller naturgas. De ændrede varmeafgifter, der skal fremme klimavenlig varme, er nemlig trådt i kraft. Det betyder, at afgiften på el til opvarmning reduceres fra 21 til 0,8 øre pr. kWh, altså et fald på hele 96 %. Samtidig forhøjes rumvarmeafgiften på fossile brændsler fra 56,7 til 62,3 kr./GJ, hvilket svarer til en ekstra udgift på ca. 400 kr. om året for et hus på 140 m2.

Faldet i afgiften på el til opvarmning betyder, at den årlige varmeregning i et gennemsnitligt hus på 140 m2 med varmepumpe vil falde fra ca. 8.700 kr. til 5.800 kr. Dermed er det blevet endnu mere attraktivt at vælge varmepumpe. 

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om tilskud fra Varmepumpepuljen, anbefaler vi, at du besøger Energistyrelsens egen portal. Her har de samlet gode råd og information om energirigtige løsninger og tilskud.

Læs mere her

Med mere end 40 års erfaring har vi den nødvendige ekspertise, der gør, at der ikke opstår overraskelser undervejs – og du kan føle dig tryg.

keyboard_arrow_up
Loading...