Vesterhavsluft giver god og billig opvarmning

Den friske havluft giver farve i kinderne og masser af billig varme hjemme hos Kirsten og Jørgen takket være en varmepumpe.

Gennem 20 år var sommerhuset ved Skallerup Klit et elsket fristed for Kirsten, Jørgen og deres børn. Så da seniortilværelsen nærmede sig, var det let for ægteparret at vinke farvel til bylivet i Aarhus og flytte permanent til ferielandet med højt til loftet og naturen lige udenfor døren.

''Vi ville tage hul på nyt kapitel i vores liv. Så vi rev det gamle og dårligt isolerede sommerhus ned og fik opført et nyt hus, hvor vi havde sat vores eget præg på materialevalg og indretning. Og samtidig fik vi et moderne hus, der lever op til nutidige standarder og krav, fortæller Jørgen Brodersen.''

Valget faldt på et hus fra Skanlux, og ægteparret blev anbefalet at få gulvvarme i hele huset og lade opvarmningen ske med en luft-til-vand varmepumpe fra Vølund. Det ville give et behageligt indeklima og den bedste økonomi ved helårsbenyttelse.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

''Man siger, at gode råd er dyre. Det var bestemt ikke tilfældet her. Vi har nu boet i huset i to år, og vi bruger kun 3.000 kWh el om året på at varme 117 kvm. beboelse op, ligesom vi har rigeligt med varmt vand i hanerne. Det fås næppe billigere, siger Jørgen Brodersen og lader samtidig forstå, at familiens villa i Aarhus var et anderledes kostbart bekendtskab.''

— Jørgen Brodersen

Bæredygtig opvarmning

En luft-til-vand varmepumpe omdanner luftens energi til bæredygtig opvarmning. Varmepumpens udedel, er diskret anbragt for enden af huset. Varmepumpens indedel placeres ofte i et bryggers. Hos Kirsten og Jørgen står den i garagen.

Læs mere om varmepumpers lydniveau og optimale placering

Få hjælp af vores projektafdeling

Hos Vølund Varmeteknik råder vi over en projektafdeling, der udelukkende tager sig af større varmeløsninger inden for landbrug, produktion, campingpladser, skoler og lignende. Det sikrer dig en løsning, der er gennemtænkt fra ende til anden. Vores store erfaring med varmetekniske løsninger er din sikkerhed for at få en varmeløsning, der klarer opgaven på den mest driftsøkonomiske måde.

Læs mere om Vølund Varmetekniks projektafdeling

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...