Skiftet fra olie til luft har givet store besparelser

På Sandersvig Camping er oliefyret erstattet med fem store Vølund varmepumper, der sikrer varmt vand i hanerne og tropetemperaturer i badelandet – og en varmeregning, som er 130.000 kr. mindre.

Hvad var udfordringen?

Et 800 km2 stort tropebadeland med en lufttemperatur på 31 grader og en vandtemperatur på behagelige 28 grader er dyrt at holde opvarmet. Det erfarede ejeren af Sandersvig Camping nord for Haderslev, Johannes Holst, der plejede at varme hele herligheden op ved hjælp af oliefyr. Det var en meget dyr løsning, der samtidig ikke gjorde noget godt for miljøet.

Hvad var løsningen?

Da det var tid til at investere i en mere tidssvarende og økonomisk varmekilde, blev Vølund Varmeteknik valgt til at stå for opgaven. Resultatet blev fem Vølund F2300 luft til vand-varmepumper, som står diskret gemt af vejen på taget af campingpladsens administrationsbygning. Her suger de luft ind og omdanner luftens kalorier til varmt vand. 

De fem luft til vand-varmepumper sørger for at varme hele campingpladsen op, og i dag løber pladsen aldrig tør for varme, som det var tilfældet før i tiden. Det er en stor fordel på en campingplads med et badeland, at der altid er adgang til rigelige mængder varmt vand. 

"Alt er automatisk, og varmepumperne sørger selv for at producere den energi, der er brug for, både til tropebadelandet og pladsens fire servicebygninger med familierum, køkkener, toiletter og badefaciliteter," siger Johannes Holst.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

"Nu har anlægget kørt et års tid, og vi kan se, at vi sparer omkring 130.000 kr. om året i forhold til tiden med oliefyr. Det er cirka halv pris."

— Johannes Holst, indehaver af fem Vølund F2300 luft til vand-varmepumper

Hvordan blev resultatet?

Investeringen i de fem varmepumper og en 3.000 l buffertank til at akkumulere det varme vand i har kostet i omegnen af 500.000 kr. De penge er tjent hjem i løbet af fire-fem år, og med en forventet levetid på anlægget på mindst tyve år er det en ganske fornuftig investering, mener Johannes Holst, der kan se frem til en stor årlig besparelse:

"Nu har anlægget kørt et års tid, og vi kan se, at vi sparer omkring 130.000 kr. om året i forhold til tiden med oliefyr. Det er cirka halv pris."

Få hjælp af vores projektafdeling

Hos Vølund Varmeteknik råder vi over en projektafdeling, der udelukkende tager sig af større varmeløsninger inden for landbrug, produktion, campingpladser, skoler og lignende. Det sikrer dig en løsning, der er gennemtænkt fra ende til anden. Vores store erfaring med varmetekniske løsninger er din sikkerhed for at få en varmeløsning, der klarer opgaven på den mest driftsøkonomiske måde.

Læs mere om Vølund Varmetekniks projektafdeling

Hør mere om varmepumper til erhverv

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...