Et batteri af varmepumper giver varmen og halverer CO2-udledningen

SAN Electro Heat i Græsted halverer næsten CO2-udledningen og varmeregningen ved at erstatte oliefyret med et batteri af 14 luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik.

SAN Electro Heat i Græsted har mere end 60 års erfaring med teknisk elvarme til vindmøller, sporskiftevarmesystemer til jernbaner, opvarmning til procesindustrien og elektriske varmekabler til alle formål.

Nu kan virksomheden også sætte flueben ved erfaring med bæredygtig opvarmning af 3.200 kvm. produktions- og administrationslokaler - for oliefyret blev i efteråret 2019 sendt på pension, og i stedet har 14 luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik overtaget opgaven. De leverer en effekt på 210 kW ved en udetemperatur på -7 grader og erstatter ca. 35.000 liter olie om året.

Plus for miljø og økonomi

Varmepumperne reducerer CO2-udledningen med 43 pct., og det tal stiger til 54 pct., når SAN Electro Heat i foråret 2020 installerer solceller for yderligere at bidrage til indsatsen om at nå FN's og regeringens 2030-klimamål. Samlet bliver reduktionen på 80 tons om året.

Ud over et mindre klimaaftryk kan SAN Electro Heat også glæde sig over et mindre aftryk på varmekontoen, for alene varmepumperne giver en besparelse på næsten 120.000 kr. om året i forhold til olie.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

14 stk. F2120 luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik arbejder i kaskade hos SAN Electro Heat. Her leverer de tilsammen 210 kW, hvilket giver en CO2-reduktion på 43 pct. og en besparelse på ca. 120.000 kr. om året i forhold til olie.

Flere i serie

Anlægget til SAN Electro Heat er det hidtil største, som Vølund Varmeteknik har leveret. Det er sket i samarbejde med Sternberg VVS & Gasteknik A/S i Stenløse.

Salgs- og marketingchef Niels Peter Skov hos Vølund Varmeteknik oplyser, at den anvendte varmepumpe - en model F2120 - er samme type, som også indgår i løsninger til boligopvarmning, hvor en enkelt varmepumpe er nok.

Fordelen ved model F2120 er, at den kan anvendes i kaskade og derved indgå i skalerbare løsninger, som kan indfri behovene hos fx boligselskaber, virksomheder og industri.

Få hjælp af vores projektafdeling

Hos Vølund Varmeteknik råder vi over en projektafdeling, der udelukkende tager sig af større varmeløsninger inden for landbrug, produktion, campingpladser, skoler og lignende. Det sikrer dig en løsning, der er gennemtænkt fra ende til anden. Vores store erfaring med varmetekniske løsninger er din sikkerhed for at få en varmeløsning, der klarer opgaven på den mest driftsøkonomiske måde.

Læs mere om Vølund Varmetekniks projektafdeling

Hør mere om varmepumper til erhverv og industri

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...