Fra oliefyr til jordvarmeanlæg

Inger og Michael Nymand plejede at bruge en formue på at varme deres hus op med et oliefyr. Nu er de skiftet til et jordvarmeanlæg, hvilket har betydet en halvering af deres varmeregning – det er en årlig besparelse på hele 21.000 kroner.

Hvad var udfordringen?

Som det er tilfældet i mange ældre ejendomme brugte Inger og Michael Nymand mange penge om året på at holde varmen. Rigtig mange penge. Med et gammelt oliefyr og mange kvadratmeter at varme op løb regningen hurtigt i vejret. 

"Som så mange andre ejendomme ude på landet havde vi et oliefyr, og det kom virkelig på arbejde, da vi lagde de ekstra kvadratmeter til. Vores årlige varmeforbrug nåede op på ca. 43.000 kroner," siger Michael Nymand.  

Hvad var løsningen?

Da oliefyret stod foran udskiftning undersøgte familien Nymand mulighederne for en ny og mere moderne varmekilde. Her stod det hurtigt klart, at et jordvarmeanlæg var den helt rigtige løsning for det 3,5 hektar store landssted. Beregninger viste nemlig, at udgifterne til varmeregningen efter skiftet til et jordvarmeanlæg ville blive halveret. Og jordvarmeanlægget har bestemt ikke skuffet, fortæller Michael Nymand:

"Allerede efter anlæggets første – og i øvrigt meget kolde – vinter giver vi vores jordvarmeanlæg topkarakter og glæder os over at have haft al den varme, vi har haft brug for."

Derfor skal du vælge jordvarmepumpen

Med en jordvarmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Jordvarmevarmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at jordvarmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om jordvarmepumper her

"Vores store besparelse på varmeregningen har tjent investeringen i et jordvarmeanlæg hjem på under fem år. I resten af anlæggets forventede levetid på ca. 25 år er besparelsen penge lige ned i lommen. De kan så bruges på ferier, en ekstra flaske rødvin eller vores interesse for motorcykler."

— Michael Nymand, indehaver af et jordvarmeanlæg

Hvordan blev resultatet?

Anlægsomkostningerne til nedgravning af jordslanger, skrotning af oliefyr og installering af jordvarmeanlægget kostede familien Nymand 145.000 kroner. Da oliefyret alligevel skulle pensioneres, blev meromkostningen ved at investere i et jordvarmeanlæg under 85.000 kroner. Hertil kommer, at staten bidragede med et tilskud på 20.000 kr. Med den store årlige besparelse på varmeregningen betyder det derfor, at investeringen er tjent hjem på under 5 år. Det er noget, der luner i familiens lommer:    

"Vores store besparelse på varmeregningen har tjent investeringen i et jordvarmeanlæg hjem på under fem år. I resten af anlæggets forventede levetid på ca. 25 år er besparelsen penge lige ned i lommen. De kan så bruges på ferier, en ekstra flaske rødvin eller vores interesse for motorcykler."

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og jordvarme service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...