Varmepumpe på abonnement (Nærvarme)

En varmepumpe på abonnement er en god mulighed til dig, der gerne vil have varmepumpens fordele uden at skulle investere penge i at købe en varmepumpe. Med en varmepumpe på abonnement skal du heller ikke bekymre dig om drift og vedligeholdelse – det er nemlig inkluderet i lejen. 

Hos Vølund Varmeteknik kalder vi konceptet for “nærvarme på abonnement”. Princippet er fuldstændig ligesom fjernvarme. Du får installeret et varmepumpesystem, men i stedet for, at varmen bliver leveret fra et stort kraftværk, kommer varmen fra luften lige udenfor dit hus via en varmepumpe – altså nærvarme i stedet for fjernvarme. 

Er en varmepumpe på abonnement noget for mig?

En varmepumpe på abonnement passer perfekt til dig, der ikke ønsker at eje eller som ikke har midlerne til at investere i en varmepumpe. En luft-til-vand varmepumpe fra Vølund koster cirka 100-150.000 kr. at købe og montere.

Hvis du bor i et område uden fjernvarme, er en varmepumpe på abonnement et godt alternativ. Varmepumpen er både en billig og klimavenlig løsning, da den udnytter ressourcer fra luften og jorden ved hjælp af strøm.

Med en varmepumpe på abonnement (Nærvarme) slipper du for alle bekymringer og vedligehold. Skulle der opstå et problem på varmepumpen, kontakter du blot din serviceudbyder. De sørger for både vedligehold, rengøring, opmagasinering, støj, skidt og andre ulemper. Det eneste, du skal gøre, er at skrue op og ned for varmen. Resten klarer udbyderen. 

Når du vælger en varmepumpe på abonnement, får du en af de bedste luft til vand-varmepumper fra Vølund. Du får kort sagt en driftssikker løsning, der sparer dig for bekymringer og besvær – året rundt.

 

Kan det betale sig at leje en varmepumpe?

Både og. Hvis du skal leje en varmepumpe, er udgiften her og nu lavere, end hvis du skulle købe den. Dog skal du betale lidt mere i forbrug, når du lejer en varmepumpe, sammenlignet med hvis du ejer. På den korte bane kan det altså godt betale sig at leje en varmepumpe, imens det på lang sigt bedst kan betale sig at eje.

Kort sagt: Hvis du ikke kan eller vil investere i din egen varmepumpe, er leje af varmepumpe et godt alternativ til at købe og eje en varmepumpe. Hvis du har mulighed for at købe en varmepumpe, så vil vi til enhver tid anbefale dette.

Fordele ved at vælge en varmepumpe på abonnement (Nærvarme)

  • Ingen store udgifter i forbindelse med køb
  • Du kender dine udgifter hver måned (ingen uforudsete udgifter)
  • Inklusive service, reservedele og vedligeholdelse
  • Konstant driftssikkerhed

Hvad koster det at leje en varmepumpe?

Prisen for et varmepumpe-abonnement kan variere fra udbyder til udbyder samt hvilken model og størrelse varmepumpe, der er tale om. Derfor er det svært at komme med én pris. Vi kan dog vise et eksempel: 

Hos OK koster det 35.000 kr. i opstartsgebyr + et fast månedligt beløb svarende til dit forbrug af både varme og el. 

Opstartsgebyret dækker montering, installation og indregulering. Ved det faste månedlige beløb betaler du for dit varme- og strømforbrug. Dette beløb kan løbende reguleres, så det stemmer overens med dit forbrug. 

Når du lejer en luft-til-vand varmepumpe, slipper du altså for at betale 100-150.000 kroner i startomkostninger for en luft-til-vand varmepumpe. I stedet kan du nøjes med cirka en tredjedel. Typisk lejer du varmepumpen i 15 år, hvor garantien dækker hele perioden.

Lej en varmepumpe fra Vølund

Vil du gerne leje en Vølund-varmepumpe, eller ønsker du at vide mere om mulighederne?

Du kan ikke leje en varmepumpe direkte hos Vølund, men det kan du derimod hos vores samarbejdspartnere. Læs mere om nærvarme på abonnement hos følgende udbydere:

OK

Best Green

SustainSolutions

 

Hos flere af udbyderne er leasing af varmepumpe også en mulighed. Læs mere om dette længere nede på siden.

Lej en luft til vand varmepumpe på abonnement

Sådan foregår det, hvis du ønsker en varmepumpe på abonnement

Du vælger et tilbud fra en leverandør

Installatøren kommer og installerer varmepumpen

Du har en driftssikker varmepumpe til et fast månedligt beløb

Varmepumpe på abonnement vs. leasing af varmepumpe

Hvis du ikke har mulighed for eller ikke ønsker at købe en varmepumpe, findes der umiddelbart to alternativer: varmepumpe på abonnement og leasing af varmepumpe. Men hvad er forskellen egentlig på abonnement og leasing? Det kan du blive klogere på herunder.

Varmepumpe på abonnement (Nærvarme)

Med en varmepumpe på abonnement lejer du typisk en varmepumpe 15 år med garanti i hele perioden. Du betaler et fast beløb hver måned, der matcher dit forbrug – ligesom fjernvarme. Opstår der en fejl eller et problem, er det serviceudbyderens ansvar at udbedre dette. Ved abonnementsløsningen får du typisk en all inclusive-pris. 

Leasing af varmepumpe

Når du leaser en varmepumpe er det typisk for en 10-årig periode. Ved leasing er du typisk selv ansvarlig for service af varmepumpen og andre ting. Det vil fremgå af din leasingaftale. Leaser du en varmepumpe, vil du ofte betale separat for leasing af varmepumpen og for den strøm, du bruger.

Vores samarbejdspartnere tilbyder både leasing af luft-til-vand varmepumpe og leasing af luft-til-vand varmepumpe.

Overvejer du at købe en varmepumpe?

Nu er du blevet klogere på, hvilke fordele og ulemper der er ved en varmepumpe på abonnement. Måske er du i tvivl om, du alligevel skal købe en varmepumpe i stedet for at leje eller leasing af varmepumpe. Hvis er det tilfældet, kan du passende starte med at blive lidt klogere på, hvad en varmepumpe koster – og hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe.

Det koster en varmepumpe

Relaterede artikler

Smart Price Adaption

Vølunds produkter passer ind i den moderne bolig, hvor forskellige systemer og tekniske løsninger kan tale sammen og i vid udstrækning kan tænke selv.

Læs mere

Hvad koster en varmepumpe?

Varmepumper er en moderne og energieffektiv varmeløsning, der i rigtige mange huse – især uden for fjernvarmenetværket – kan erstatte ældre og dyrere varmeløsninger.

Læs mere

 

Hvor meget koster en varmepumpe i strøm?

Med en varmepumpe kan du på en meget miljøvenlig, energieffektiv og billig måde opvarme dit hjem. 

Læs mere

 

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...