Frisk havluft giver varmen indenfor

Ved at skifte elradiatorerne ud med en luft-til-vand varmepumpe og solfangere på taget har en sommerhusejer skruet ned for varmeregningen og op for varmen i både hus og pool.

Hvad var udfordringen?

Mange sommerhuse bliver i dag stadig opvarmet med elradiatorer - en løsning, der hurtigt kan få elregningen til at stikke af. Det var også tilfældet for dette sommerhus på Marensvej ved Grønhøj Strand tæt på Løkken. Med en størrelse på 150 m2 og en indendørs pool krævede opvarmningen af sommerhuset en del strøm, som gik udover ejerens feriebudget.

Hvad var løsningen?

Heldigvis havde bygmesteren været forudseende og forberedt sommerhuset til vandbåren gulvvarme. Derfor var det også nemt at installere en luft-til-vand varmepumpe, der både kunne opvarme hus og brugsvand. Varmepumpen er et 16 kW Nibe Splitanlæg, der giver cirka fem gange mere energi tilbage end man tilfører den – og dermed er langt billigere i drift end de oprindelige elradiatorer. På taget blev der også installeret et solfangeranlæg, der sammen med varmepumpen skulle sikre en konstant temperatur på 28 grader i den indendørs pool. Poolnord, der er specialister i blandt andet swimmingpools, stod for hele installationen.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

"Vil man gerne skære toppen af udgiften og samtidig nyde sin pool med grøn samvittighed, tilbyder vi en gennemgribende og effektiv energioptimering."

– Lars Thorup Kristensen, indehaver af PoolNord

Hvordan blev resultatet?

Med en luft-til-vand varmepumpe og en solfanger på taget får ejeren af sommerhuset al den kapacitet han kan ønske sig. Solfangeren opvarmer poolen, og er det gråvejr i en periode træder varmepumpen til. Både solfanger og varmepumpe passer sig selv, og så er de også billige i drift. Derfor kan ejeren af sommerhuset også tillade sig at holde en konstant temperatur i huset, også når han ikke er der. Det er både sundt for huset og den samlede økonomi.

Hør mere om varmepumper til sommerhuse >

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service på luft til vand varmepumpe hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...