Varmer huset op for en tier

Varmeregningen forskrækker på ingen måde husets beboer i det kun to år gamle parcelhus i Strib - for med energimærkning A og en moderne varmepumpe koster det daglige brusebad og god varme i hele huset mindre end 10 kr. om dagen.

Der var engang, hvor Vivi Hansen tænkte over, hvor meget hun betalte for at have varmt vand i hanerne og radiatorerne. Det gør hun aldrig mere, indrømmer hun blankt. Det er beløbet simpelthen for beskedent til. En del af forklaringen findes i luften udenfor - hele bogstaveligt.

For hendes lejede hus fra Familiebolig er opført i 2017 og har energimærke A2015. Meget bedre bliver det ikke, og det skyldes blandt andet, at opvarmningen sker ved hjælp af en moderne luft-til-vand varmepumpe.

Varmepumpen fra danske Vølund Varmeteknik - en varmepumpe model F2040 kombineret med en VVM 320 indedel - henter energi i den udendørs luft ved hjælp af en lydsvag udedel, som står i haven bag redskabsrummet. Derfra sendes luften videre til et indemodul i bryggerset. Modulet er forbundet til husets gulvvarmesystem, og samtidig indeholder det en varmtvandsbeholder, så Vivi Hansen altid har rigeligt med varmt brugsvand.

Styres af termostater

Boligen på 108 kvm. består af entré med bryggers, badeværelse, tre soverum og et køkken i åben forbindelse med stuen. På væggene sidder termostater, der automatisk regulerer rumtemperaturen.

"Da jeg flyttede ind, indstillede jeg termostaterne på de ønskede grader i de forskellige rum. Siden har jeg ikke rørt dem, ligesom jeg heller aldrig drejer og trykker på knapper i skabet med varmepumpen. Det er der ingen grund til, for det hele fungerer perfekt", fortæller Vivi Hansen.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

"Elforbruget til varmepumpen indgår i mit øvrige elforbrug og fylder ikke ret meget i regnskabet. Jeg bruger højst for 3.000 kr. om året. Det er under en tier om dagen, så jeg skænker ærlig talt ikke mit varmeforbrug mange tanker. Jeg nyder bare at have et dejligt indeklima."

— Vivi Hansen, lejer af rækkehus fra 2017 fra Familiebolig

Grøn og billig

Varmepumpen giver mere end fem gange så meget energi retur i form af varme i forhold til den mængde el, som skal bruges for at drive den. Og da stadigt mere el i Danmark leveres af vindmøller, er der tale om en bæredygtig og miljøvenlig opvarmning.

"Elforbruget til varmepumpen indgår i mit øvrige elforbrug og fylder ikke ret meget i regnskabet. Jeg bruger højst for 3.000 kr. om året. Det er under en tier om dagen, så jeg skænker ærlig talt ikke mit varmeforbrug mange tanker. Jeg nyder bare at have et dejligt indeklima", siger Vivi Hansen med et smil.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...