Jorden varmer 400 kvm bolig op for kun 1.300 kr. om måneden

Efter 30 år med jordvarme er Gerner Siepmann mere end godt tilfreds, for økonomien bliver bare bedre og bedre – en ny Vølund varmepumpe har skåret yderligere 25-30 pct. af driftsomkostningerne.

Hvad var udfordringen?

Med et 400 kvadratmeter stort hus bygget i 1980 med højt til loftet, store vinduespartier, et køkken/alrum bygget som en udestue med glas fra gulv til kip er der nok grunde til at tro, at varmeregningen burde være til at blive helt svimmel af. Men sådan forholder det sig faktisk ikke. Ejeren af huset, Gerner Siepmann, fik nemlig installeret en jordvarmepumpe helt fra starten. Og i dag, da han har byttet den gamle varmepumpe ud med en ny, er varmeregningen kun blevet endnu mindre.

Hvad var løsningen?

Gerner Siepmanns hus er isoleret med omtanke fra fundament og gulve til vægge og tag, ligesom varmeanlægget er grundigt gennemtænkt, før det blev installeret. For eksempel har radiatorerne 100 pct. større effekt end normalt. Det betyder, at man kan klare sig med en meget lavere fremløbstemperatur og få optimal udbytte af varmen. Det er vigtigt, når man har et jordvarmeanlæg.

Da det i 2009 var tid til at sende den gamle varmepumpe på pension, var Gerner Siepmann da heller ikke i tvivl om, det skulle skiftes ud med en nyere model. Det har han bestemt ikke fortrudt:

"Jordslangerne kan holde i rigtig mange år, men kompressorerne bliver slidt ligesom anden mekanik og er blevet udskiftet gennem årene. I 2009 valgte vi dog at sende det gamle anlæg på pension og erstatte det med et helt nyt anlæg, en Vølund model F1245 på 8 kW. Til vores store og glædelige overraskelse betyder det, at vi nu sparer yderligere 25-30 pct. på driften i forhold til det gamle anlæg, som vi jo egentlig var ganske godt tilfredse med. Det siger lidt om den teknologiske udvikling i de seneste 30 år," fortæller Gerner Siepmann.

Derfor skal du vælge jordvarmepumpen

Med en jordvarmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Jordvarmevarmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at jordvarmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om jordvarmepumper her

"Hvis jeg skulle bygge et tilsvarende hus i dag, ville jeg ikke betænke mig på at etablere et jordvarmeanlæg. Det har været en succes, både hvad angår økonomi og komfort."

— Gerner Siepmann, indehaver af et Vølund jordvarmeanlæg model F1245 på 8 kW

Hvordan blev resultatet?

Gerner Siepmann fik installeret et jordvarmeanlæg model F1245 fra Vølund Varmeteknik, og i dag kan han varme sit 400 kvadratmeter store hus op for 1.300 kroner om måneden, inklusivt varmt vand i hanerne. Derfor er Gerner Siepmann heller i tvivl, når talen falder på jordvarme: 

"Hvis jeg skulle bygge et tilsvarende hus i dag, ville jeg ikke betænke mig på at etablere et jordvarmeanlæg. Det har været en succes, både hvad angår økonomi og komfort."

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...