Frisk luft giver billigere varme og bedre tid

Da 79-årige Marna Knudsen skiftede oliefyret ud med en luft-til-vand varmepumpe, skar hun ca. 20.000 kroner af varmeregningen - og har samtidig fået bedre tid til familie og hund.

Hvad var udfordringen?

Et mere end 40 år gammelt oliefyr og et 250 m2 stort hus fra 1877. Så har man ingredienserne til en uhyggelig høj varmeregning, og det var virkeligheden for 79-årige Marna Knudsen på det østlige Fyn. Siden Marna Knudsen og hendes nu afdøde mand i 1998 overtog en firlænget gård ved Ellinge på Fyn, er den store ejendom blevet opvarmet ved hjælp af et oliefyr og en brændeovn, der begge blev flittigt fodret - til sammen for over 34.000 kroner om året.

Arbejdet med at holde gang i brændeovnen var efterhånden blevet tidskrævende og hårdt for den aldrende beboer. Det fik familien til at træde til og hjælpe med at finde en alternativ - og lettere - løsning på opvarmningen.

Hvad var løsningen?

Den lokale VVS-installatør fra Ellinge Smedie blev spurgt til råds, og efter en grundig gennemgang af de eksisterende installationer var hans anbefaling en luft til vand-varmepumpe fra Vølund Varmeteknik. Installatørens beregninger viste, at Marna Knudsen fremover kan nøjes med varmeudgifter for ca. 12.000 kroner. Det er endda medregnet køb af en smule brænde til brændeovnen, som nu mest bruges for hyggens skyld.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

"Det er utroligt, at man kan få varme inde i huset ved hjælp af luften udenfor - og så er det både billigt og nemt, for det passer sig selv. Nu behøver jeg ikke at hente brænde flere gange om dagen, og der er heller ikke noget oliefyr, som kan gå i stå eller løbe tør."

— Marna Knudsen, indehaver af en luft til vand-varmepumpe fra Vølund Varmeteknik

Hvordan blev resultatet?

Med en årlig besparelse på omkring 20.000 kroner var der ikke meget at betænke sig på, mente Marna Knudsen:

"Det er utroligt, at man kan få varme inde i huset ved hjælp af luften udenfor - og så er det både billigt og nemt, for det passer sig selv. Nu behøver jeg ikke at hente brænde flere gange om dagen, og der er heller ikke noget oliefyr, som kan gå i stå eller løbe tør."

Ellinge Smedie har stået for nedtagning af oliefyret og hele installeringen. Samtidig har firmaet hjulpet Marna Knudsen med at søge energitilskud og vejlede om håndværkerfradrag. Den samlede nettoinvestering har derfor kunnet holdes på ca. 100.000 kroner og er tjent hjem på blot fem år.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...