Familie henter billig jordvarme i køkkenhaven

I snart ti år har familien Kristiansen ved Hasle haft billig jordvarme, men da en ustabil varmepumpe blev erstattet af en ny, raslede energiforbruget ned med hele 60 pct.

Hvad var udfordringen?

Som det er tilfældet i mange ældre ejendomme brugte familien Kristiansen mange penge om året på at holde varmen. Da oliefyret stod foran udskiftning, undersøgte familien Kristiansen derfor mulighederne for en mere miljøvenlig og energieffektiv varmekilde. Her stod det hurtigt klart, at et jordvarmeanlæg var den helt rigtige løsning på den 4 tønder land store grund Beregningerne viste, at udgifterne til varmeregningen efter skiftet til et jordvarmeanlæg ville blive omtrent halveret.

De første tre-fire år glædede familien sig over et markant fald i varmeregningen. Desværre varede glæden kort, for varmepumpen begyndte at blive ustabil og bruge mere el end forventet.

Hvad var løsningen?

Efter en grundig gennemgang af hele jordvarmeanlægget viste det sig at være selve varmepumpen, den var gal med. Efter råd fra sin lokale varmepumpeinstallatør valgte Kåre Kristiansen at installere en ny varmepumpe fra Vølund Varmeteknik – og det løste problemet:

"Det har vi aldrig fortrudt. I dag fungerer anlægget upåklageligt uden driftstop eller uforklarlige udsving - og allerede det første år har vi skåret 60 pct. af elforbruget forhold til den defekte varmepumpe," siger Kåre Kristiansen.

Derfor skal du vælge jordvarmepumpen

Med en jordvarmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Jordvarmevarmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at jordvarmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om jordvarmepumper her

"I dag fungerer anlægget upåklageligt uden driftstop eller uforklarlige udsving - og allerede det første år har vi skåret 60 pct. af elforbruget forhold til den defekte varmepumpe."

— Kåre Kristiansen, indehaver af en jordvarmepumpe fra Vølund Varmeteknik

Hvordan blev resultatet?

I dag bruger familien kun 7.600 kWh el om året på at have varme i radiatorer og vandhaner, så investeringen i den nye varmepumpe er tjent hjem på tre år. I resten af anlæggets forventede levetid på cirka 25 år er besparelsen penge lige ned i lommen.

Ud over at spare på varmeregningen ved at have en varmepumpe deltager familien Kristiansen i EcoGrid EU. Det er et stort, internationalt demonstrationsprojekt, hvor 2.000 bornholmske forbrugere tester nye muligheder for at styre deres elforbrug. Når der er vindstille - eller solen ikke skinner - vil der derfor være mindre el. Så er det smart, at forbrugere som familie Kristiansen skruer ned for el-forbruget og flytter det til perioder, hvor der produceres mere el.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Styr og overvåg dit jordvarmeanlæg

Investerer du i et jordvarmeanlæg fra Vølund Varmeteknik, får du NIBE Uplink™ med i købet. Det er et brugervenligt system, der giver dig mulighed for at styre og overvåge din varmepumpe ved hjælp af smartphone, tablet eller pc. NIBE Uplink™ giver dig et hurtigt overblik over varmen i dit hus og det varme brugsvand – og med alarmering direkte på e-mail eller via app’en i tilfælde af funktionsfejl har du tryghed i hverdagen.

Læs mere om NIBE Uplink™

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...