Varmepumper på taget i stedet for fjernvarme

Beboerne i Bornholms Boligselskabs afdeling Mågevangen i Tejn har efter omfattende beregninger fravalgt fjernvarme og i stedet investeret i varmepumper.

Hvad var udfordringen?

Indtil for et år siden havde hver familie i Mågevangen sit eget oliefyr, men et kommende fjernvarmenet gjorde det aktuelt at fremskynde en udskiftning og samtidig overveje alternative opvarmningsformer, herunder varmepumper. For at få belyst mulighederne blev der inviteret til informationsmøder, hvor flere VVS- og varmepumpeinstallatører deltog side om side med fjernvarmeforsyningen.

Hvad var løsningen?

Flere møder og flere regnestykker senere besluttede beboerne i Mågevangen, at hver af de tolv boliger skulle have en luft-til-vand varmepumpe til erstatning for oliefyrene - og i stedet for fjernvarme. Anlægget består af en udendørs enhed, der trækker kalorier ud af luften og omdanner energien til varme. Varmen sendes ned gennem den tidligere skorsten til en indendørs enhed, hvorfra den bruges til opvarmning af boligen og brugsvandet.

"Vi har fået en sikker og stabil varmeløsning, som oven i købet er miljøvenlig og billig i drift. Investeringen til varmepumperne er indregnet i huslejen, som er steget med ca. 300 kroner om måneden," fortæller beboerformand Ole Madsen.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

"Varmepumperne har været i brug i over et år, og de indfrier alle forventninger. Faktisk har vi sparet omkring 80.000 kroner det første år, hvor EnergiTjenesten Bornholm havde beregnet 72.000 kroner. Hvis vi sammenligner med dengang, hvor vi havde oliefyr, er besparelsen endnu større, nemlig 140.000 kroner om året."

— Ole Madsen, beboerformand

Hvordan blev resultatet?

På mågevangen har de ikke fortrudt valget af luft til vand-varmepumper i stedet for fjernvarme:

"Varmepumperne har været i brug i over et år, og de indfrier alle forventninger. Faktisk har vi sparet omkring 80.000 kroner det første år, hvor EnergiTjenesten Bornholm havde beregnet 72.000 kroner. Hvis vi sammenligner med dengang, hvor vi havde oliefyr, er besparelsen endnu større, nemlig 140.000 kroner om året," siger Ole Madsen.

Få hjælp af vores projektafdeling

Hos Vølund Varmeteknik råder vi over en projektafdeling, der udelukkende tager sig af større varmeløsninger inden for landbrug, produktion, campingpladser, skoler og lignende. Det sikrer dig en løsning, der er gennemtænkt fra ende til anden. Vores store erfaring med varmetekniske løsninger er din sikkerhed for at få en varmeløsning, der klarer opgaven på den mest driftsøkonomiske måde.

Læs mere om Vølund Varmetekniks projektafdeling

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...