Smart Home - Få maksimal komfort med minimalt energiforbrug og intelligent varmestyring

Smart Home, det intelligente hjem eller den automatiserede bolig. Kært barn har mange navne. Men fælles for alle navnene er, at de dækker over et moderne hjem, hvor intelligent varmestyring, indeklima, alarmer og meget andet er forbundet. Forbundet til internettet og med hinanden, så de automatisk kan snakke sammen og styres centralt fra f.eks. en smartphone.

Det kræver dog ikke (længere) en ingeniøruddannelse for at komme i gang med Smart Home. Der er sket rigtig meget på området - og i dag er teknologien blevet mere brugervenlig og blevet standard i langt flere produkter. I dag kan alle gøre deres hjem mere intelligente og få maksimal komfort med minimalt energiforbrug.

Med Smart Home kan du f.eks.

Men lad os først starte med, hvad et Smart Home er, før vi går i dybden med, hvad det kan.

Hvad er et Smart Home?

Der er ikke nogen fast definition på, hvad et Smart Home er (og ikke er). Men for langt de fleste er Smart Home (intelligent hjem) lig med en række elektroniske enheder i hjemmet, der snakker sammen for at gøre hverdagen nemmere for dem, der bor i huset.

Enheder, der gør det muligt at styre alt lige fra varme og indeklima til fjernsyn og musikanlægget. Et af de mest populære eksempler er det smarte køleskab, der selv kan se, hvornår du er ved at løbe tør for mælk og købe ind for dig. Men også lys eller alarmer, der selv slår til og fra, når du kommer og går, er populære valg. Intelligent opvarmning, som intelligent varmestyring af varmepumpe eller smart termostater vinder også mere og mere frem.

Hvor mange enheder skal du bruge til et Smart Home?

Der er ingen fast regel for, hvor mange (eller få) enheder, du skal have i dit hjem, før du kan kalde det et Smart Home. Du kan altid starte i det små, med en enkelt eller to enheder, og så bygge mere og mere på. Men kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan forbinde og styre i et Smart Home, så du kan i princippet have lige så mange enheder, du ønsker.

Hvordan styrer du dit Smart Home?

En af de mest populære måder at styre sit Smart Home på er via en app på telefonen. Det gør det muligt at styre alt, både når du sidder i sofaen, og når du ikke er hjemme. Alt efter, hvordan dit Smart Home er sat op, kan du ofte også styre det via stemmestyring eller en dedikeret fjernbetjening.

Hvad er et Smart Home?

Intelligent varmestyring

Et af de steder, hvor Smart Home-teknologien kan give rigtig god mening, er ved at skabe en smart og intelligent varmestyring.

Med undtagelse af de varme sommerdage står radiatorerne og gulvvarmen i de danske hjem ofte på den samme temperatur døgnet rundt. Men med Smart Home varmestyring, kan du - helt automatisk - skrue ned for temperaturen, når du f.eks. tager på ferie. Det gør det muligt (og nemt) at spare på varmeregningen, uden du mærker nogen forskel.

Varmepumper kan også fås med Smart Price Adaption, der sikrer at din varmepumpe kører når strømmen er billigst.

Smarte termostater til dine radiatorer eller gulvvarme

En nem - og relativt billig - måde at komme i gang med intelligent varmestyring er ved at skifte dine gamle termostater ud med nye smarte termostater.

Langt de fleste smarte termostater kan du indstille til automatisk at sænke temperaturen, når det er sengetid. Mange af dem kan du ofte også styre fra din telefon og skrue ned for varmen, mens du er ferie eller weekendtur - og skrue op igen, inden du kommer hjem. Og de mere avancerede modeller kan også registrere, når du åbner vinduet for at lufte ud. Alle sammen små justeringer, der hjælper dig til at spare på din varmeregning - uden du behøver at gå og fryse.

Skift til en moderne, intelligent og smart varmepumpe

Har du oliefyr, gasfyr eller en anden ældre varmeløsning, kan du også overveje at skifte hele din varmeløsning ud med en luft-til-vand varmepumpe eller jordvarme - alene det kan reducere din varmeregning med op til 50 %.

Smart Home varmepumper fra Vølund Varmeteknik

Vælger du en moderne løsning som f.eks. Vølunds nye S-serie, er du sikret billig og bæredygtig varme mange år frem i tiden.

S-serien er fyldt med fremtidens varmepumpeteknologi og gør det muligt at indstille temperaturen efter din families daglige vaner, vejret udenfor og priserne på strøm. Og alt kan styres fra din telefon via myUplink-app’en - uanset hvor du er. Det giver dig maksimal komfort med et minimalt energiforbrug, hvilket både kan ses på din varmeregning og din miljøbelastning.

S-serien er en naturlig del af det smarte hjem

Med S-serien får du ikke kun en varmepumpe i et tidsløst og elegant design. Du får også en moderne varmeløsning, der er forbundet til resten af dit hjem via wi-fi og fyldt med nyeste Smart Home-teknologi.

Den understøtter f.eks. stemmestyring, så du blot skal sige, hvis du fryser eller har det for varmt. Så registrerer varmepumpen din kommando og justerer varmen derefter. Og oplever du fejl kan en installatør nemt fejlsøge via nettet og løse problemet - helt uden at skulle bruge tid på transport.

Altid opdateret

Og netop fordi S-serien er fyldt med Smart Home-teknologi, får du også en varmeløsning, der altid er opdateret. Der bliver løbende udviklet og optimeret på softwaren til S-serien, og med et klik på touchskærmen kan du opdatere din varmeløsning - det sparer dig både tid og energi. 

Dermed får du også en varmeløsning, der er opdateret om 2, 5 og 10 år og klar til fremtidens nye teknologiske muligheder.

Læs mere om Vølunds nye S-serie

Få smart home varmepumpe med intelligent og smart varmestyring

Smart ventilation giver et bedre indeklima

For at sikre et godt indeklima i dit hjem, bør du faktisk lufte ud 3 gange dagligt i 5-10 minutter. Og det er ikke nok bare at åbne et vindue eller to. Det kræver godt gennemtræk gennem hele din bolig.

Men til det moderne hjem findes der også smarte løsninger, der kan klare udluftningen for dig helt automatisk. Løsningen hedder boligventilation og kan hjælpe dig med at skabe et optimalt indeklima og samtidig spare på varmeregningen.

Væk med den beskidte luft

Med boligventilation bliver den forurenede luft automatisk suget ud af dit hjem og erstattet af ny frisk luft. Men før den forurenede luft bliver lukket ud, passerer den gennem en varmeveksler og varmer den nye luft op. Du slipper altså for at lukke al varmen ud, som når du åbner vinduerne på vid gab.

Moderne varmeløsninger til det smarte hjem

Hos Vølund Varmeteknik har vi leveret varmeløsninger til danskerne i mere end 140 år. Men bare rolig, vores tilgang og teknologi er ikke +100 år gammel.

Vi har specialiseret os i at levere bæredygtige og økonomiske varmeløsninger - også til det moderne intelligente hjem. Løsninger der har en positiv effekt på din varmeregningen og miljøet - både her og nu og mange år frem i tiden.

Se vores varmeløsninger

Relaterede artikler

Fjernstyring af varmepumpe

Med en fjernstyret varmepumpe kan du både tænde og slukke for varmen – også selvom du ikke er i huset. Det er godt for både komforten og din pengepung.

Læs mere

 

Smart Price Adaption

Vølunds produkter passer ind i den moderne bolig, hvor forskellige systemer og tekniske løsninger kan tale sammen og i vid udstrækning kan tænke selv.

Læs mere

Få en varmepumpe til sommerhuset

I rigtige mange danske sommerhuse hænger der i dag en luft-til-luft varmepumpe på væggen. Og det er der en rigtig god grund til.

Læs mere

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...