Fjernstyr din varmepumpe med WiFi eller SMS

Med en fjernstyret varmepumpe kan du både tænde og slukke for varmen – også selvom du ikke er i huset. Det er godt for både komforten og din pengepung.

Skal du i sommerhus, kan du tænde for luft-til-luft varmepumpen, inden du kører hjemmefra. Så er sommerhuset allerede dejligt varmt, når du kommer frem. Og omvendt kan du også fjernstyre din luft-til-vand varmepumpe eller jordvarme og spare varmen på derhjemme, mens du er på ferie – også selvom du glemte at skrue ned for varmen, inden du kørte hjemmefra.

Kan din varmepumpe fjernstyres?

Har du allerede en varmepumpe installeret, kan du højst sandsynlig fjernbetjene den. Ikke kun med den medfølgende fjernbetjening, men også via WiFi eller SMS. Enten er teknologien allerede bygget ind i din varmepumpe, eller også kan du tilkøbe en styringsenhed, der gør det muligt.

Køber du en ny varmepumpe i dag, så vil der med stor sandsynlighed være bygget enten SMS- eller WiFi-styring ind i den. Dermed vil du altså kunne styre varmen direkte fra din telefon med enten en SMS eller via en app.

Sådan kan du styre en varmepumpe via WiFi

Er din varmepumpe med WiFi-styring, kan du ofte styre den via en app på din telefon. Det kræver selvfølgelig, at der er installeret WiFi i huset, som din varmepumpe kan blive koblet på.

Når først tilkoblingen til WiFi og den øvrige opsætning er klaret, så kan du altid styre din varmepumpe fra app’en på din telefon – også selvom du ikke opholder dig i huset.

Fordele ved at styre din varmepumpe via WiFi

Hvilke muligheder du har for fjernstyring af din varmepumpe og hvilke funktioner, du har i din app, afhænger både af varmepumpen og app’en. Men det kan f.eks. være:

Fjernstyring af varmen

Se, hvor varmt det er i dit hjem lige nu – også selvom du ikke er hjemme. Skru op eller ned for varmen – eller sluk den – med et enkelt klik på din telefon.

Ugeplanlægning

Fortæl din varmepumpe, hvornår du er hjemme, på arbejde, i skole, går i seng osv. Så sørger den selv for at skrue op og ned for varmen. På den måde sparer du helt automatisk på varmen, når du ikke bruger den – uden at skulle fryse, når du er hjemme.

Følg dit forbrug

Se, hvor meget strøm din varmepumpe bruger på en dag, uge, måned eller år. Med de tal i hånden kan du også regne ud, hvor meget af din el-regning, der går til opvarmning.

Vejrstyring

Er det varmt eller koldt udenfor? Skinner solen eller ej? Det har enormt stor betydning for dit varmebehov. Med vejrstyring holder varmepumpen øje med vejrudsigten og tilpasser sig den, så du får en mere effektiv drift.

Stemmeassistent

I dag kan du allerede styre mange ting via din stemme. Og er din varmestyrings-app kompatibel med stemmestyring, kan du også skrue op og ned for varmen med din stemme.

Brug strøm, når den er billigst

Med en moderne varmepumpe og en timeafregnet el-regning, kan du ret nemt spare mange penge. Ganske enkelt ved at slå en smart funktion til, der sikrer, at varmepumpen arbejder mest, når strømmen er billigst.

Sådan kan du styre en varmepumpe via SMS

Selvom der ikke er WiFi i dit hus, kan du stadig godt fjernstyre din varmepumpe. Der findes nemlig SMS-moduler, som gør, at du kan tænde og slukke for varmepumpen blot ved at sende en SMS – uanset hvor i verden du befinder dig.

Der findes en række forskellige SMS-moduler på markedet, der passer til forskellige typer, modeller og mærker af varmepumper. Men fælles for dem alle er, at det ofte er en ekstern styringsenhed, der kobles til din eksisterende varmepumpe. Udover selve SMS-modulet kræver denne løsning også, at du køber et SIM-kort, du kan sætte i SMS-modulet. Når simkort og SMS-modul er installeret, skal du blot sende en SMS for at tænde eller slukke for varmen.

Nogle SMS-styringsenheder kommer også med en app. Princippet er det samme, men i stedet for at du selv skal sende en SMS, kan du styre varmepumpen via en app, der så sender de rigtige SMS’er for dig.

Fjernstyrede varmepumper i både sommerhuse og helårshuse

Uanset om du vælger WiFi-styringen eller SMS-modulet kan fjernstyringen både spare dig penge og øge komforten.

I sommerhuse eller andre fritidshuse kan det være oplagt at installere fjernstyring af din varmepumpe – især hvis du også bruger huset om vinteren. På den måde slipper du nemlig for at blive mødt af et koldt hus.

Men også hjemme i din helårsbolig kan fjernstyring være en god ide. Især hvis du vælger WiFi-styringen, der ofte har flere muligheder og funktioner end SMS-styringen. Med WiFi-styringen og en app, kan du nemlig optimere dit varmeforbrug og helt automatisk skrue lidt ned for varmen, når du ikke er hjemme – på den måde kan du spare penge på varmeregningen, helt uden at fryse.

Hvilken fjernstyring af varmepumpe er den rigtige for dig?

Det afhænger både af dit hus, din varmepumpe og dine behov. Vi hjælper dig gerne med at formidle en kontakt til din lokale installatør, der kan rådgive dig omkring valg af varmepumpe og mulighederne for fjernstyring.

Bestil et gratis tilbud her

Relaterede artikler

Få intelligent varmestyring

Smart Home dækker over et moderne hjem, hvor varme, indeklima, alarmer og meget andet er forbundet.

Læs mere

 

Få en varmepumpe til sommerhuset

I rigtige mange danske sommerhuse hænger der i dag en luft-til-luft varmepumpe på væggen. Og det er der en rigtig god grund til.

Læs mere

Smart Price Adaption

Vølunds produkter passer ind i den moderne bolig, hvor forskellige systemer og tekniske løsninger kan tale sammen og i vid udstrækning kan tænke selv.

Læs mere

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...