Må du installere en varmepumpe i garagen, i kolonihaven, i værkstedet og i udestuen? 

De fleste danske husstande er i dag godt isoleret og opvarmet året rundt. Det er nødvendigt for at kunne holde varmen hele året– med undtagelse af de varmeste sommermåneder. Men hvad med garager, kolonihaver, værksteder og udestuer? 

Der kan hurtigt blive koldt i en garage, kolonihave, værksted, anneks, udhus, skur eller udestue, hvis det ikke er godt isoleret og opvarmet. Derfor kan det være tillokkende at investere i en billig og energieffektiv varmepumpe, der hurtigt kan varme rummet op i de kolde måneder. Men må du overhovedet det? Svaret er både ja og nej. 

Husk der er særlige krav til opvarmede rum

Har du i dag en uopvarmet udestue, garage eller kolonihave eller lignende, kan du ikke nødvendigvis bare installere en varmepumpe.

Der er nemlig særlige krav til opvarmede rum. De skal som regel opfylde kravene om rumhøjde og tæthed til et beboelsesrum og isoleres derefter, før du må installere en varmepumpe.

F.eks. er en udestue ofte opført som en ‘uopvarmet udestue’, og byggetilladelsen er godkendt efter de regler og krav, der gælder den type tilbygning. Hvis du så senere beslutter at opvarme den, er der tale om en markant ændring af tilbygningens type og formål – og det kræver, at du i princippet søger byggetilladelse på ny, som var der tale om en ny tilbygning.

Er godkendelsen på plads, er varmepumpen et godt og billigt valg

Kan du få godkendt den tilbygning, du ønsker at opvarme, som et opvarmet rum – eller er den allerede godkendt til det – så kan en luft-til-luft varmepumpe være en god og billig varmeløsning.

I forhold til andre midlertidige varmeløsninger som varmeblæsere, olieradiatorer eller en gasovn er en luft-til-luft varmepumpe langt billigere at have kørende. Så du kan sagtens holde en konstant minimumstemperatur i tilbygningen året rundt – uden varmeregningen stikker af.

En luft-til-luft varmepumpe er ikke afhængig af rør til radiatorer eller gulvvarme for at kunne levere varme – den skal bare have strøm. Derfor er den ofte også billigere at installere, end hvad det vil koste at inkludere tilbygningen i din eksisterende varmeløsning.

Varmepumpe til garage 

Bruger du din garage som et husets ekstra rum til f.eks. at sysle med værktøj, biler, cykler eller håndværk? Så kan en varmepumpe i garagen være en god løsning. 

Læs om varmepumpe i garage 

Varmepumpe til kolonihave

Hvis du har en kolonihave eller fritidshus kan en luft-til-luft varmepumpe være en nem, billig og effektiv varmeløsning – både i forhold til installation og drift. Du skal dog være opmærksom på kravene for et opvarmet rum.  

Læs om varmepumpe i kolonihave

Varmepumpe til værksted 

Er du på udkig efter den bedste måde at holde dit værksted varmt hele året? Uden at bruge en formue på det? Så er flere grunde til at vælge en varmepumpe til værkstedet. 

Læs om varmepumpe i værksted

Varmepumpe til kolonihave, udestue, garage eller værksted

Et kolonihavehus, en udestue, garage eller værksted kan være nogle skønne steder at opholde sig, når vejret er godt. Men når varmen udenfor falder, har det stor betydning for komforten. Det kan en varmepumpe lave om på.

Udvid sæsonen med en varmepumpe

Med en luft-til-luft varmepumpe kan du udvide sæsonen til at vare hele året rundt med en billig, energieffektiv og miljøvenlig opvarmning.

En nem og billig løsning

En luft-til-luft varmepumpe er ikke afhængig af rør, gulvvarme eller radiatorer for at kunne opvarme rummet. Derfor er det en oplagt varmekilde til kolonihavehuse, udestuer, garager og værksteder. Den er relativt billig at installere og kræver kun strøm.

Garanti for et dejligt indeklima 

Rigtig mange varmepumper kan i dag fjernbetjenes via WiFi eller en sms, så du kan tænde for varmen, inden du skal bruge huset eller rummet. På den måde er du garanteret at komme til at dejligt opvarmet rum – hver gang.  

Undgå problemer med fugt og frost 

Fordi varmepumpen er billig i drift, kan du også – med god samvittighed – lade den køre året rundt og holde en konstant temperatur i huset eller rummet. Det minimerer risikoen for fugt, skimmelsvamp og frostsprængninger.

Vær’ opmærksom på støjen 

Når du installerer en varmepumpe, skal du være ekstra opmærksom på, hvor du placerer udedelen. Den kan nemlig larme lidt, når den arbejder. Og især i sommerhus- og kolonihaveforeninger er der ofte skærpede krav til støjgener. Men placerer du udedelen strategisk i forhold til underlag, afstand til skel, vinduer og terrasser, så behøver det ikke være et problem. 

Læs mere om varmepumper og støj


Relaterede artikler

Placering af varmepumpe

Det er vigtigt at tænke over, hvor du placerer og monterer din varmepumpe, for at få den maksimale effekt ud af varmepumpen.

Læs mere

 

Varmepumper og støj - hvor meget larmer de egentlig?

Flere tøver med at skifte det gamle olie- eller gasfyr ud med en luft-til-vand varmepumpe da de hørt, at udedelen på varmepumpen støjer.

Læs mere

Afskærmning af varmepumpe

En varmepumpeskjuler kan både beskytte varmepumpens udedel mod sol, vind og vejr, men den kan også skrue lidt ned for eventuelle lydgener.

Læs mere

 

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...