Varmepumpe til værksted – billig og effektiv opvarmning af dit arbejdsrum 

Er du på udkig efter den bedste måde at holde dit værksted varmt hele året? Uden at bruge en formue på det? Der er flere fordele ved at vælge en varmepumpe til opvarmning af værkstedet. 

Har du et værksted, hvor du laver forskellige gør-det-selv-projekter? Så ved du, hvor vigtigt det er at opretholde en behagelig temperatur. Det er nemlig afgørende for din produktivitet og trivsel, at der er et godt indeklima.  

Ligger dit værksted i en lukket, isoleret garage, kan en varmepumpe være en god idé. En varmepumpe betyder nemlig, at du kan arbejde i en stabil temperatur året rundt og undgå kolde hænder, når du arbejder. 

Varmepumpe i værksted – må jeg det?  

I visse tilfælde kan det kræve en byggetilladelse at installere en varmepumpe i værkstedet.

Hvis dit værksted ligger i en isoleret garage, som allerede er opvarmet med f.eks. elvarme, lever det formentlig allerede op til gældende krav og regler. Men for en sikkerheds skyld anbefaler vi altid, at du spørger en fagperson til råds, inden du går ud og anskaffer dig en varmepumpe til værkstedet. 

Husk, at du ikke selv må installere en varmepumpe. Det kræver en autoriseret installatør.  

Hvilken varmepumpe passer til værkstedet?

I de fleste tilfælde er en luft-til-luft varmepumpe det bedste valg til værkstedet. Det skyldes, at et værksted sjældent har eller kræver et vandbåret varmesystem. En luft-til-luft varmepumpe leverer energieffektiv varme – som er et godt og billigere alternativ til elvarme, der som regel bruges i værksteder og garager.  

Med en luft-til-luft varmepumpe i værkstedet kan du holde en konstant temperatur og skabe luftcirkulation, så du får et sundt indeklima – også selvom det er et værksted med savsmuld. 

Læs mere om luft-til-luft varmepumper

4 grunde til at en varmepumpe i værkstedet er en god idé

1. Brug værkstedet året rundt

Med en varmepumpe er du ikke afhængig af vejret og temperaturen. Du kan derfor benytte værkstedet året rundt og have et behageligt arbejdsmiljø.


2. En nem og billig løsning

En varmepumpe er billig at installere og kræver kun strøm. Den er altså ikke afhængig af rør, gulvvarme eller radiatorer for at kunne opvarme værkstedet. Derfor er det en billig og energieffektiv opvarmning.


3. En behagelig temperatur

En varmepumpe sikrer dig en stabil temperatur i værkstedet uanset årstiden. De fleste varmepumper kan desuden betjenes via en smartphone, så du kan styre temperaturen fra afstand.


4. Undgå problemer med fugt og frost

Et værksted, der ikke er opvarmet, er i risiko for at danne fugt, skimmelsvamp og frostsprængninger. En varmepumpe kan du sagtens lade køre hele året – så du holder en konstant og stabil varme. Og på de varme dage kan varmepumpen være med til at køle rummet ned.  

Placering af varmepumpe i værkstedet

Det er ikke ligegyldigt, hvor du placerer varmepumpen i værkstedet, hvis du skal have det optimale ud af dens evne. En luft-til-luft varmepumpe har både en indedel og en udedel, der skal placeres på væggen inde og udenfor. Herfra trækker den luft ind udefra, som den omdanner til varme, der blæses ind i værkstedet.

Det er også vigtigt at overveje placeringen af varmepumpen i forhold til støj. En varmepumpe kan godt larme en smule, når den arbejder. Derfor skal den placeres bedst muligt i forhold til underlag, afstand til skel, vinduer og terrasser. På den måde generer den dig og dine naboer mindst muligt.

Læs mere om varmepumper og støj

Hvilken størrelse varmepumpe til værksted?

Det er vigtigt, at størrelsen på varmepumpen passer til størrelsen på værkstedet. I langt de fleste tilfælde vil du kunne klare dig med en lille luft-til-luft varmepumpe til værkstedet. Det vigtigste er, at du får en varmepumpe der kan opvarme dit værksted, men som ikke er større eller dyrere end dit behov.

Hos Vølund Varmeteknik hjælper vi altid med at dimensionere størrelsen på din kommende varmepumpe.

To overvejelser inden du køber en varmepumpe til værkstedet

  1. Dit værksted bør være godt isoleret – både i forhold til krav om opvarmede rum men også for at varmepumpen kommer til sin ret.
  2. Kontrollér at værkstedet har adgang til elektricitet og jordet udtag.

Relaterede artikler

Afskærmning af varmepumpe

En varmepumpeskjuler kan både beskytte varmepumpens udedel mod sol, vind og vejr, men den kan også skrue lidt ned for eventuelle lydgener.

Læs mere

 

Placering af varmepumpe

Det vigtigt at tænke over, hvor du placerer og monterer din varmepumpe, for at få den maksimale effekt ud af varmepumpen.

Læs mere

 

Varmepumper og støj - hvor meget larmer de egentlig?

Flere tøver med at skifte det gamle olie- eller gasfyr ud med en luft-til-vand varmepumpe da de hørt, at udedelen på varmepumpen støjer.

Læs mere

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...