Forlæng sæsonen med en varmepumpe i kolonihaven 

Har du en kolonihave, som du bruger som et hjemligt fristed? Så vil du formentlig gerne undgå at fryse i de mørke måneder. Med en varmepumpe i kolonihaven kan du forlænge sæsonen i kolonihaven og skabe et behageligt indeklima året rundt. 

Der kan hurtigt blive koldt i en kolonihave, hvis den ikke er godt nok opvarmet – ligesom et almindeligt hus er. Derfor vælger mange at opvarme deres kolonihave med en elvarme. Men det er langt fra den mest effektive eller økonomiske opvarmingskilde til en kolonihave.  

Med en varmepumpe kan du få billig og miljøvenlig varme, samtidig med at du forlænger kolonihavesæsonen. Og du kan holde dit kolonihavehus frostfrit om vinteren.  

Overhold reglerne om varmepumpe i kolonihaven

Er din kolonihave uopvarmet, skal du søge om tilladelse til at installere en varmepumpe. Det skyldes, at der er særlige krav til opvarmede rum – blandt andet i forhold til rumhøjde og isolering.  

Opvarmes din kolonihave allerede af en brændeovn eller elvarme, lever det formentlig allerede op til gældende krav og regler. Derfor må du gerne udskifte disse med en varmepumpe. Men vores klare anbefaling er, at du altid spørger en fagperson til råds først.   

Husk, at du ikke selv må installere varmepumpen. Det kræver en professionel installatør.  

Varmepumpe til kolonihaven – hvilken passer bedst?

De to mest gænge varmepumper – luft-til-luft varmepumpe og luft-til-vand varmepumpe – er begge egnede varmepumper til kolonihaver.  

Begge varmepumpe-typer er yderst effektive og sikrer en konstant temperatur og luftcirkulation, hvilket skaber et behageligt indeklima i kolonihaven. 

Hvis både brugsvandet og boligen skal opvarmes, bør du vælge en luft-til-vand varmepumpe. Har du installeret varmt vand i forvejen, er en luft-til-luft varmepumpe den ideelle løsning. Generelt egner en luft-til-luft varmepumpe sig rigtig godt til mindre huse som kolonihaver.  

Læs mere om luft-til-luft varmepumper 

Læs mere om luft-til-vand varmepumper 

4 fordele ved en varmepumpe i kolonihaven

1. Forlæng sæsonen

En varmepumpe giver dig mulighed for at udnytte kolonihaven året rundt uanset vejret og temperaturen. 


2. En nem og billig løsning

En varmepumpe er ikke en stor installation og den kræver kun strøm. Du behøver hverken rør, gulvvarme eller radiatorer. En varmpumpe er desuden en omkostningseffektiv og energivenlig opvarmningsmetode set i forhold til blandt andet elvarme. 


3. Konstant behagelig varme – eller kulde

Med en varmepumpe kan du altid være sikker på at komme frem til et dejligt opvarmet kolonihavehus. De fleste varmepumper kan styres via en smartphone, så du kan regulere temperaturen, selv når du ikke er der.  

I sommermånederne kan varmepumpen indstilles til at blæse kølig luft ind, så kolonihavehuset ikke bliver for varmt at opholde sig i. Her fungerer den som en slags aircondition.  


4. Undgå problemer med fugt og frost

Den helt store bonus er, at varmepumpen kan holde kolonihaven frostfrit, når du ikke er der. Varmepumpen kan indstilles til at blæse luft ind, der er cirka 10 grader varmt. På den måde kører varmepumpen hele vinteren – uden at du bruger en formue på det. 

Hvilken størrelse varmepumpe passer til en kolonihave?

Det giver lidt sig selv, at varmepumpen skal passe til din kolonihave. I de fleste tilfælde vil en lille varmepumpe til kolonihaven være tilstrækkelig, da et typisk kolonihavehus ikke er særlig stort.

Hos Vølund Varmeteknik tilbyder vi skræddersyede løsninger, så du får en varmepumpe, der passer lige præcis til dit behov.

Hvor skal jeg placere varmepumpen i kolonihaven?

Det er ikke ligegyldigt, hvor du placerer varmepumpens udedel. Den kan nemlig godt larme lidt, når den arbejder. Derfor bør den placeres korrekt i forhold til underlag, afstand til skel, vinduer og terrasser – så den ikke generer dig eller dine naboer.

Læs mere om varmepumper og støj

Relaterede artikler

Placering af varmepumpe

Det vigtigt at tænke over, hvor du placerer og monterer din varmepumpe, for at få den maksimale effekt ud af varmepumpen.

Læs mere

 

Varmepumper og støj - hvor meget larmer de egentlig?

Flere tøver med at skifte det gamle olie- eller gasfyr ud med en luft-til-vand varmepumpe da de hørt, at udedelen på varmepumpen støjer.

Læs mere

Afskærmning af varmepumpe

En varmepumpeskjuler kan både beskytte varmepumpens udedel mod sol, vind og vejr, men den kan også skrue lidt ned for eventuelle lydgener.

Læs mere

 

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...