Hold varmen hele året med en varmepumpe i garagen

Bruger du din garage som et af husets ekstra rum til f.eks. at sysle med værktøj, biler, cykler eller håndværk? Så kan en varmepumpe i garagen være en god løsning.

En garage bliver hurtig kold, hvis ikke den er isoleret og opvarmet ligesom resten af huset. Det gør det vanskeligt at bruge et ellers godt rum i de kølige efterårs- og vintermåneder.

Hvis du har en lukket, isoleret garage, der også fungerer som et værksted, kan der være flere fordele ved at installere en varmepumpe. En varmepumpe betyder nemlig, at du kan arbejde i en behagelig temperaturer og undgå kolde hænder og næse, når du arbejder på dine gør-det-selv-projekter, eller hvad du ellers bruger garagen til.

Må jeg installere en varmepumpe i garagen?

Det kan i visse tilfælde kræve en byggetilladelse, hvis du gerne vil installere en varmepumpe i garagen. 

Har du en garage, der er isoleret og allerede bliver opvarmet med f.eks. elvarme, lever det formentlig allerede op til gældende krav og regler. Men vi anbefaler altid for en sikkerheds skyld, at du spørger en fagperson til råds, inden du går ud og anskaffer dig en varmepumpe til din garage.

Husk, at du ikke selv må installere en varmepumpe. Det kræver en autoriseret installatør.  

Hvilken varmepumpe passer til garagen?

Det er uden tvivl en luft-til-luft varmepumpe, der passer bedst til en garage. Det skyldes flere ting. Blandt andet at en garage sjældent har et vandbåret varmesystem. En luft-til-luft varmepumpe leverer kun varme – og den er særdeles energieffektiv. Og så er en luft-til-luft varmepumpe et godt alternativ til elvarme, der som regel bruges i garagen.

Med en luft-til-luft varmepumpe kan du holde en konstant temperatur og skabe luftcirkulation, så du får et sundt indeklima – også selvom det er en garage.

Læs mere om luft-til-luft varmepumper

Derfor er en varmepumpe i garagen en god idé

1. Udvid sæsonen med en varmepumpe

Med en varmepumpe er du ikke begrænset af vejret og temperaturen. Du kan derfor benytte garagen hele året.


2. En nem og billig løsning

En luft-til-luft varmepumpe er billig at installere og kræver kun strøm. Den er altså ikke afhængig af rør, gulvvarme eller radiatorer for at kunne opvarme garagen. Det er derfor en særdeles billig og energieffektiv opvarmning.


3. Få en stabil varme

En varmepumpe sørger for, at du altid kommer til en opvarmet garage. De fleste varmepumper kan i dag betjenes via telefonen – det vil sige at du kan styre temperaturen fra huset af.


4. Undgå problemer med fugt og frost

Det er en god idé at lade varmepumpen køre året rundt – og det kan du sagtens gøre med god samvittighed, da den måde er miljøvenlig og billig i drift. Holder du en konstant og stabil varme kan du nemlig risikere for fugt, skimmelsvamp og frostsprængninger. Og når der er varmt om sommeren, kan varmepumpen fungere som en slags aircondition og nedkøle rummet.


5. Minimal støj

Det er vigtigt at overveje, hvor du placerer varmepumpens udedel i forhold til støj. Den kan nemlig godt larme lidt, når den arbejder. Hvis du placerer den strategisk i forhold til underlag, afstand til skel, vinduer og terrasser, er det ikke et problem. Og de fleste varmepumper i dag larmer også mindre ældre modeller. 

Læs mere om varmepumper og støj

Hvor placerer man en varmepumpe i garagen?

Selve varmepumpen installeres ofte på en af garagens ydervægge. Herfra kan den trække varme ud af luften udenfor, som den så blæser ind i garagen.

Det er vigtigt at overveje placeringen af varmepumpens udedel i forhold til effekt og støj – så den generer dig og dine naboer mindst muligt.

Varmepumpens størrelse

Det er vigtigt, at varmepumpens størrelse passer til din garage. Der er nemlig stor forskel på, hvor mange kvadratmeter du skal opvarme. I de fleste tilfælde vil du kunne nøjes med en lille varmepumpe til garagen. Medmindre du har en balsal af en garage.

Hos Vølund Varmeteknik får du altid individuelt tilpassede løsninger. På den måde undgår du at få en varmepumpe, der ikke holder garagen tilstrækkelig varm eller som er større og dyrere end dit behov.

Overvej følgende inden du vælger en varmepumpe til garagen:

  1. Isolering af garagen er essentielt for, at en luft-til-luft varmepumpe kommer til sin ret. Ellers får du ikke varmepumpens økonomiske gevinst.
  2. Kontrollér at garagen har adgang til elektricitet og jordet udtag.
  3. En garagedør fylder ofte en halv eller hel væg. Derfor kan en stor del af varmen forsvinde, når døren er åben. Er det tilfældet, bør du vælge en varmepumpe med høj kraft.

Relaterede artikler

Placering af varmepumpe

Det vigtigt at tænke over, hvor du placerer og monterer din varmepumpe, for at få den maksimale effekt ud af varmepumpen.

Læs mere

 

Varmepumper og støj - hvor meget larmer de egentlig?

Flere tøver med at skifte det gamle olie- eller gasfyr ud med en luft-til-vand varmepumpe da de hørt, at udedelen på varmepumpen støjer.

Læs mere

Afskærmning af varmepumpe

En varmepumpeskjuler kan både beskytte varmepumpens udedel mod sol, vind og vejr, men den kan også skrue lidt ned for eventuelle lydgener.

Læs mere

 

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...