Velkommen til vores side for erhverv

Her har vi samlet alt med relevans for dig.

Luft til vand-varmepumpe

Her finder du dokumenter og vigtig information om Vølunds luft til vand-varmepumper. 

Installations- og brugervejledninger til aktuelle luft til vand-varmepumper

Fandt du ikke det du søgte?

Find installations- og brugervejledninger til alle udgåede modeller herunder.

Vølund jordvarmepumper - spar penge med jordvarme

Brugervejledninger til udgåede modeller

Oplever du driftsforstyrrelser på din varmepumpe, kan problemet i mange tilfælde løses ved at kigge i brugervejledningen. Vi har listet de mest gængse, udgåede Vølund modeller nedenfor. 

 


Tilbehør/styringer


Kvikguide til installation

Installation af en luft til vand-varme­pumpe

Ved installation af en luft til vand-varmepumpe skal man være opmærksom på, at nogle kommuner fx har afstandskrav til skel.

Man bør endvidere ikke udføre en varmepumpe installation under eller i nærheden af soverum, selvom varmepumpen er støjsvag. Nogle kommuner har ekstra store krav til støjniveau i tæt bebyggede områder. Derfor bør dette undersøges før installation af den nye luft til vand-varmepumpe.

Hvordan udføres installationen af en luft til vand-varmepumpe?

Installationen af en ny luft til vand-varmepumpe tager normalt op til to arbejdsdage. Her må kunden således forvente at være uden reelt varme, i hvert fald den ene arbejdsdag. Det nuværende varmeanlæg fx et oliefyr fjernes. Herefter trækkes, der rør ind til det pågældende rum med en varmtvandsbeholder, og der laves hul til varmepumpens rør.

Afslutningsvist monteres de elektriske komponenter indenfor. Varmepumpen opstilles udenfor med god afstand til omkringliggende genstande og underlaget. Til sidst føres rørene fra den udvendige luft til vand-varmepumpe ind til den indvendige varmtvandsbeholder.

Checkliste til installatører 

Brug for hjælp?

Ring til os på +45 97 17 20 33, eller skriv direkte til en af vores afdelinger. Du er også velkommen til at kontakte din tilknyttede Vølund konsulent.

Kontakt os her

keyboard_arrow_up
Loading...