Skjuler til luft-til-vand varmepumpe: Derfor anbefaler vi det ikke

En varmepumpeskjuler er en populær løsning for mange varmepumpeejere, da det kan beskytte varmepumpen og mindske støjen. Men når det kommer til en luft-til-vand varmepumpe er der nogle vigtige overvejelser, inden du investerer i en varmepumpeskjuler.  

Må jeg skjule min luft-til-vand varmepumpe?  

Du må i princippet gerne skjule din luft-til-vand varmepumpe. Men vi anbefaler det ikke. Det skyldes, at en luft-til-vand varmepumpe er den primære opvarmningskilde i et hus. Derfor har den brug for et stort flow af frisk luft, så den kan have en så effektiv og økonomisk drift som overhovedet muligt.  

Det betyder, at du helst ikke må skjule din luft-til-vand varmepumpe. For den skal have mulighed for at ventilere og få tilført så meget ny luft som muligt. Ellers vil varmepumpen ikke fungere optimalt.

Skjul varmepumpen på flere måder 

Der er dog andre måder, du kan skjule en varmepumpe på. Du kan placere varmepumpen bag et skur eller sætte et stakit omkring. Du kan også beplante træer eller buske omkring varmepumpen, så den indgår mere naturligt i dit havemiljø.  

Husk dog at give varmepumpen masser af plads, så den kan få tilført nok luft. På den måde går det ikke ud over dens drift og effektivitet. Du kan læse på din varmepumpe, hvor stor afstanden skal være. 

Det kan være en god idé at få råd og vejledning hos din lokale installatør.

Tre grunde til at vi ikke anbefaler en skjuler til luft-til-vand varmepumpe 

  1. Det gør varmepumpen mindre effektiv og øger belastningen på systemet. 
  2. Det vil gøre varmepumpen mindre økonomisk, da den skal arbejde hårdere. 
  3. Der vil forekomme infiltration, hvor den genbruger luft, som den allerede har ”suget energien ud af”, fordi der ikke er tilstrækkelig frisk luft tilgængeligt. 

Varmepumpeskjulerens placering har betydning for støjen 

Du kan stadigvæk gøre noget for støjen – selvom du ikke kan skjule en luft-til-vand varmepumpe. Det handler om at finde den bedste placering til udedelen. Både for dig og dine naboer.  

Til det har Energistyrelsen lavet en støjberegner. Den kan give dig en indikator på, hvor meget varmepumpens udedel vil larme, afhængigt af hvor du placerer den. 

Husk, støjberegneren giver kun et estimat. Det reelle lydniveau er først helt nøjagtigt, når varmepumpen er sat op.  

Prøv støjberegneren her

 

Kan jeg få en varmepumpeskjuler indenfor? 

Det er desværre ikke muligt at få en varmepumpeskjuler til en luft-til-vand varmepumpens indedel. Det skyldes, at hvis du dækker indedelen til, vil det nedsætte varmepumpens effekt.  

Derfor anbefaler vi, at du placerer den, hvor den ikke er forstyrrende for din indretning – eksempelvis i kælderen eller bryggerset.  

Læs mere om placering af luft-til-vand varmepumper

Mød S2125 – varmepumpen der giver mere varme og mindre lyd 

Alle vores varmepumper er generelt lydsvage. Men med S2125 får du en luft-til-vand varmepumpe med ekstra lyddæmpning.  

Det er vores mest effektive varmepumpe, som lever op til alle dine krav om energieffektivitet, støjniveau, intelligent styring og bæredygtighed. Du får altså mere varme og mindre lyd. 

Læs alle fordele ved S2125 

S2125 varmepumpen afgiver mindre lyd og behøver ikke en varmepumpeskjuler

Relaterede artikler


Hvor må man installere en varmepumpe?

Det danske vejr er lunefuldt – og med undtagelse af de varmeste sommermåneder kan det ofte være nødvendigt at have varme på for ikke at fryse.

Læs mere

Placering af varmepumpen er vigtig for både effekt og støjniveau

Det er vigtigt at tænke over, hvor du placerer og monterer din varmepumpe, for at få den maksimale effekt ud af varmepumpen.

Læs mere

 

Varmepumper og støj - hvor meget larmer de egentlig?

Flere tøver med at skifte det gamle olie- eller gasfyr ud med en luft-til-vand varmepumpe da de hørt, at udedelen på varmepumpen støjer.

Læs mere

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...