Må jeg skjule min luft-til-vand varmepumpe?
Du må i princippet gerne skjule din luft-til-vand varmepumpe. Men vi anbefaler det ikke. Det skyldes, at en luft-til-vand varmepumpe er den primære opvarmningskilde i et hus. Derfor har den brug for et stort flow af frisk luft, så den kan have en så effektiv og økonomisk drift som overhovedet muligt.
Det betyder, at du helst ikke må skjule din luft-til-vand varmepumpe. For den skal have mulighed for at ventilere og få tilført så meget ny luft som muligt. Ellers vil varmepumpen ikke fungere optimalt.
Skjul varmepumpen på flere måder
Der er dog andre måder, du kan skjule en varmepumpe på. Du kan placere varmepumpen bag et skur eller sætte et stakit omkring. Du kan også beplante træer eller buske omkring varmepumpen, så den indgår mere naturligt i dit havemiljø.
Husk dog at give varmepumpen masser af plads, så den kan få tilført nok luft. På den måde går det ikke ud over dens drift og effektivitet. Du kan læse på din varmepumpe, hvor stor afstanden skal være.
Det kan være en god idé at få råd og vejledning hos din lokale installatør.
Tre grunde til at vi ikke anbefaler en skjuler til luft-til-vand varmepumpe
- Det gør varmepumpen mindre effektiv og øger belastningen på systemet.
- Det vil gøre varmepumpen mindre økonomisk, da den skal arbejde hårdere.
- Der vil forekomme infiltration, hvor den genbruger luft, som den allerede har ”suget energien ud af”, fordi der ikke er tilstrækkelig frisk luft tilgængeligt.
Kan jeg få en varmepumpeskjuler indenfor?
Det er desværre ikke muligt at få en varmepumpeskjuler til en luft-til-vand varmepumpens indedel. Det skyldes, at hvis du dækker indedelen til, vil det nedsætte varmepumpens effekt.
Derfor anbefaler vi, at du placerer den, hvor den ikke er forstyrrende for din indretning – eksempelvis i kælderen eller bryggerset.
Mød S2125 – varmepumpen der giver mere varme og mindre lyd
Alle vores varmepumper er generelt lydsvage. Men med S2125 får du en luft-til-vand varmepumpe med ekstra lyddæmpning.
Det er vores mest effektive varmepumpe, som lever op til alle dine krav om energieffektivitet, støjniveau, intelligent styring og bæredygtighed. Du får altså mere varme og mindre lyd.
Relaterede artikler
Hvor må man installere en varmepumpe?
Det danske vejr er lunefuldt – og med undtagelse af de varmeste sommermåneder kan det ofte være nødvendigt at have varme på for ikke at fryse.
Placering af varmepumpen er vigtig for både effekt og støjniveau
Det er vigtigt at tænke over, hvor du placerer og monterer din varmepumpe, for at få den maksimale effekt ud af varmepumpen.
Varmepumper og støj - hvor meget larmer de egentlig?
Flere tøver med at skifte det gamle olie- eller gasfyr ud med en luft-til-vand varmepumpe da de hørt, at udedelen på varmepumpen støjer.
Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist
Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.