Skjuler til luft-til-luft varmepumpe: 5 fordele, du måske ikke vidste 

En varmepumpeskjuler kan meget mere end bare at ændre udtrykket på din varmepumpe. Den beskytter og mindsker også eventuelle lydgener.  

Må jeg skjule en luft-til-luft varmepumpe? 

Du må gerne skjule den udvendige del af din varmepumpe. Dog skal varmepumpen have fri passage i form af cirka 30 cm afstand mellem varmepumpen og varmepumpeskjuleren – ellers vil varmepumpen ikke fungere optimalt.  

En varmepumpe skal have luft tilført for at kunne køre. Derfor må den ikke være helt blokeret af eksempelvis en kasse. Det skyldes, at den skal have mulighed for at ventilere. 

Du kan skjule en varmepumpe på flere måder 

Der findes flere forskellige måder, du kan skjule din varmepumpe på. Du kan eksempelvis placere varmepumpen bag et skur, sætte et stakit eller plankeværk op. Du kan også beplante træer eller buske omkring varmepumpen, så den indgår mere naturligt i dit havemiljø. 

Sidst men ikke mindst kan du købe en varmepumpeskjuler eller afskærmer beregnet til netop det formål. 

Uanset hvilken løsning du vælger, er det vigtigt, at varmepumpen får plads, så det ikke går ud over dens drift og effektivitet. 

Hvilke typer varmepumpeskjulere findes der? 

Du kan enten købe en færdig varmepumpeskjuler eller lave din egen. Vi anbefaler, du køber en færdiglavet varmepumpeskjuler hos en autoriseret varmepumpeleverandør. På den måde er du sikker på, at skjuleren overholder regler, standarder og anbefalinger – således, at det ikke går ud over varmepumpens effektivitet.  

Vores varmepumpeskjulere er lavet med lameller. Det betyder, at de er mere støjdæmpende end modeller med trådnet. Det skyldes, at lamellerne er i tykkere materialer som træ eller non-wood.  

Varmepumpeskjuleren i ubehandlet træ kan du selv male i den ønskede farve – eksempelvis i samme farve som dit hus. Ellers er er vores afskærmer i sort lakeret metal altid en klassiker.  

Varmepumpeskjuler til luft-til-luft varmepumpe

Fem fordele ved at skjule en luft-til-luft varmepumpe 

  • check Beskytter varmepumpen mod regn, sne, sol, vind blade og is. 
  • check Færre driftsstop fordi luftindtaget er beskyttet mod snavs.
  • check Bruger mindre strøm til at afrime, fordi sne og is holdes væk fra varmepumpen om vinteren.
  • check Reducerer eventuel larm fra varmepumpen – både for dig selv og dine naboer.
  • checkGiver varmepumpen et andet udseende, så den passer til husets udtryk.

Placér varmepumpeskjuleren bedst i forhold til mindst mulig støj 

Varmepumpeskjulerens effekt i forhold til at dæmpe støjen afhænger af, hvor du placerer skjuleren. I Energistyrelsens støjberegner kan du se forskellen.   

Her kan du se, hvor meget varmepumpens udedel vil larme, afhængigt af hvor du placerer både varmepumpen og en eventuel skjuler.  

Husk, at støjberegneren giver et estimat. Det reelle lydniveau er først helt nøjagtigt, når varmepumpen er sat op.  

Prøv støjberegneren her

Varmepumpeskjuler indenfor?

Du kan desværre ikke få en varmepumpeskjuler til luft-til-luft varmepumpens indedel. Årsagen er, at det ville nedsætte varmepumpens effekt betragteligt.  

Det gode er, at langt størstedelen af vores luft-til-luft varmepumpers indedel er diskrete. Så du vil formentlig ikke lægge mærke til den.

Læs mere om placering af luft-til-luft varmepumper 

Varmepumpeskjulere til luft-til-luft varmepumper

Vi tilbyder forskellige former for afskærmning / varmepumpeskjulere til vores luft-til-luft varmepumper. Herunder kan du finde produkter til lyddæmpning og afskærmning. Find bl.a. varmepumpeskjuler i træ eller sort metal.


Relaterede artikler

Placering af varmepumpe

Det er vigtigt at tænke over, hvor du placerer og monterer din varmepumpe, for at få den maksimale effekt ud af varmepumpen.

Læs mere

 

Hvor må man installere en varmepumpe?

Det danske vejr er lunefuldt – og med undtagelse af de varmeste sommermåneder kan det ofte være nødvendigt at have varme på for ikke at fryse.

Læs mere

Få effektiv og miljøvenlig opvarmning med en varmepumpe til sommerhuset

I rigtige mange danske sommerhuse hænger der i dag en luft-til-luft varmepumpe på væggen. Og det er der en rigtig god grund til.

Læs mere

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...