Træpillefyr

Find svar på dine spørgsmål om træpillefyr

Hos Vølund Varmeteknik skal det være nemt at få hjælp – også uden for åbningstid. På denne side kan du finde svar på de mest stillede spørgsmål omkring pillefyr.

Træpillefyr

Find svar på dine spørgsmål om træpillefyr

Hos Vølund Varmeteknik skal det være nemt at få hjælp – også uden for åbningstid. På denne side kan du finde svar på de mest stillede spørgsmål omkring pillefyr.

Rengøring og vedligeholdelse

I videoen her kan du se, hvordan du renser og vedligeholder dit pillefyr.

Et træpillefyr fra Vølund Varmeteknik er stort set selvrensende. Det eneste, du skal tænke på er, at fylde træpiller på og regelmæssigt tømme askeskuffen og rense fyret indeni. I det daglige sørger træpillefyret selv for rensningen, mens du bør børste rørene fri for aske indeni en gang om måneden cirka.

I videoen herunder kan du se, hvordan du fylder vand på dit centralvarmeanlæg. Selvom videoen tager udgangspunkt i en varmepumpe, så er princippet det samme, når du har et pillefyr.

Når du køber et pillefyr hos Vølund Varmeteknik får du altid 2 års garanti. Det betyder, at skulle der forekomme noget inden for de første to år, så dækker vi reparationen i garantiperioden. 

Er dit pillefyr mere end 2 år gammelt, kan Vølund ikke være behjælpelig med at servicere eller reparere dit pillefyr. Her henviser vi til en andre serviceudbydere.

Drift og indstillinger

Returtemperaturen skal mindst være 45 grader for at undgå sod og kondens i kedlen.

Returvandet til kedlen skal mindst være 45 grader. Den må selvfølgelig gerne være højere end det, men 45 grader er det laveste, man må køre den på.

Der er ikke rigtig nogen anbefalet brugsvandstemperatur, da det afhænger af dit behov. Dog må det helst ikke være over 60 grader, da der i så fald vil opstå kalk. Men alt derunder, som du er tilfreds med, er fint.

Det er nemt at tænde for pillefyret via touch-display. Nogle pillefyr har også en automatisk tænd/sluk-funktion.

Undermenuen “Opvarmning kredsløb 1-4” viser den aktuelle samt den indstillede centralvarme temperatur. Du kan finde frem til Centralvarme indstillinger ved at trykke på tandhjul-knappen. For at vælge et andet program, tryk på program-knappen, og derefter indstil den ønskede tid og ugedage.

Den anbefalede fremløbstemperatur afhænger af, hvor koldt der er udenfor. Men som udgangspunkt er det mellem 30-40 grader. Dog bør du undersøge, hvilken temperatur dit gulv maksimalt kan holde til.

Træpiller

Du bør altid benytte træpiller af en rimelig pillekvalitet på 6-10 mm. og en max længde på 30 mm. Vores kedel er testet på Greenii og FLEX HEAT træpiller.

En familie på fire personer bruger i omegnen af 4-5 tons træpiller om året.

Fejlkoder

Er der en fejlkode på dit Pellux 100-pillefyr, bør du tjekke manualen. Her er nogle af de mest almindelige fejlkoder:

  • Fejlkode 1: Fejl i kedelføler eller beskadigelse af kedelsensoren.
  • Fejlkode 2: Kedel overophedet. Kedeltemperaturen har overskredet den højeste tilladte værdi.
  • Fejlkode 5: Overkogstermostat i kedel. Alarm ved 92-99 grader.
  • Fejlkode 51: Træpillemagasin er tomt. Påfyld træpiller.
  • Fejlkode 130: Rensningsfejl.
  • Fejlkode 140: Ingen brændsel/brændsel opbrugt. 

Hent manualen her

Bestil service­­­abonnement

Spørgsmål til din booking?

Der er garanti på dit produkt

Vølund varmeløsning ikon

Få det bedste ud af din nye varmeløsning

Hvilken varmeløsning er det bedste valg for dig? Hvordan installeres de forskellige varmeløsninger? Og hvor skal de i øvrigt placeres? Alt det og meget mere får du svar på her.

Find svar her

Brugermanualer

Oplever du driftsforstyrrelser på dit pillefyr? Så kan problemet i mange tilfælde løses ved at kigge i brugervejledningen. Herunder kan du finde din model.

*Obs: Hvis dit pillefyr er af nyeste model, finder du din brugervejledning under det relevante produkt i hovedmenuen øverst.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte?

Har du brug for rådgivning før køb, har du spørgsmål til din faktura, eller skal du have ændret en tid til teknikerbesøg eller årligt eftersyn? Så kan vi selvfølgelig også hjælpe dig med det. På vores kontaktside kan du se, hvem du skal kontakte.

Kontakt os

keyboard_arrow_up
Loading...