Træpiller gav oliefyret baghjul

Det starter og stopper automatisk ligesom et oliefyr, men det koster kun det halve i drift. Det fortæller Ejnar Kjær i Gammel Skørping med et stort smil.

Da Ejnar Kjær og hans hustru i 2006 overtog den idyllisk beliggende landejendom i Gammel Skørping nær Rebild Bakker, stod et oliefyr for opvarmningen. Det blev for dyrt i længden, og allerede efter få år blev det erstattet af et træpillefyr.

- Jeg tror, at vi med et fingerknips sparede omkring det halve på varmeregningen, og efter ganske få år var investeringen tjent hjem, fortæller Ejnar Kjær og fortsætter:

- Desværre varede glæden kort, for det skete jævnligt, at pillefyret satte ud på grund af et sikkerhedsstop, og så kunne det tage op til en dag at komme i gang igen. Det var virkeligt irriterende, og det skete naturligvis altid på de mest uheldige tidspunkter, eksempelvis når jeg var bortrejst med mit arbejde.

Derfor skal du vælge pillefyret

Med et pillefyr fra Vølund Varmeteknik er du sikret en driftsøkonomiak varmeløsning. Vores Pellux kedler overholder alle krav til EN303-klasse 5, der er den højeste virkningsgrad på markedet. Pellux kedlernes Co2-udledning er desuden én af de laveste på markedet med en energi- og miljømærket A. Pillefyr fra Vølund Varmeteknik er derfor til et billigt og miljøvenligt alternativ.

Læs mere om pillefyr her

"Valget faldt på et Pellux 100 fra Vølund Varmeteknik, og det virker bare. Det er en fornøjelse at opleve, at det automatisk starter og stopper ligesom et oliefyr, og der er aldrig driftsstop af nogen art."

— Ejnar Kjær, indehaver af et Pellux 100 fra Vølund Varmeteknik

Nyt pillefyr virker

For tre år siden foreslog vvs-installatør Jess Dorf fra Skørping VVS så, at Ejnar Kjær en gang for alle løste problemet - og skiftede pillefyret ud med et nyt af et andet fabrikat.

- Valget faldt på et Pellux 100 fra Vølund Varmeteknik, og det virker bare. Det er meget kompakt og en fornøjelse at opleve, at det automatisk starter og stopper ligesom et oliefyr, og der er aldrig driftsstop af nogen art, siger en lettet Ejnar Kjær.

Han fortæller, at pillefyret leverer varmt brugsvand og klarer opvarmningen af huset på 135 kvm. Varmeløsningen er dimensioneret til også at kunne varme den ombyggede stald op, hvor familien har 150 kvm. med gildesal, aktivitetsrum og tre gæsteværelser.

- Betjeningen og indstilling er nem med det brugervenlige touch-display, og samtidig er pillefyret automatisk selvrensende og sikker i drift. Man skal blot tømme askebakken og lige rense fyret for hver 600 kg træpiller, man brænder af, og naturligvis påfylde nye træpiller, forklarer Ejnar Kjær.

Det gør han tre-fire gange om måneden, afhængig af hvor koldt det er. Og skulle pilleniveauet i det 500 liter store magasin nærme sig bunden, får han automatisk en sms om, at det er på tide at fylde flere træpiller på.

Korrekt dimensionering og installation har stor betydning for energiforbruget. Skørping VVS har erfarne fagfolk med stor rutine i pillefyr fra Vølund Varmeteknik, der har energi- og miljømærket A. Det sikrer en skræddersyet løsning med optimal driftsøkonomi.

Ejnar Kjær har udskiftet oliefyret med et Pellux 100 pillefyr fra Vølund Varmeteknik og glæder sig over store besparelser på varmeregningen og en driftssikker løsning.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal træffe beslutningen om, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmeløsning i form af et pillefyr fra Vølund Varmeteknik, hjælper vi dig med at dimensionere størrelsen korrekt til netop dit behov. Og når pillefyret først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...