Frisk luft har erstattet olie, brænde og træpiller

Hos familien Buch ved Ringe har de siden 1986 fyret med både olie, brænde og træpiller - nu holder de varmen udelukkende ved hjælp af den friske, fynske luft lige udenfor døren.

Hvad var udfordringen

Familien Buch har boet på samme adresse i mere end 30 år, men opvarmningsformen har ændret sig i takt med udviklingen af stadigt bedre og mere bæredygtige løsninger. Hurtigt efter indflytningen i 1986 blev oliefyret udskiftet med et fastbrændselsfyr - der var masser af billig brænde i området - og senere overtog et træpillefyr tjansen med at levere varme til familien.

- Det havde vi i omkring 15 år, og det var både nemt og billigt i drift. Men ingen af os bliver jo yngre, så det var til sidst et værre slæb at bære poserne med træpiller ned i kælderen, hvor fyret stod. Vi brugte 8 tons om året, så jeg håndterede 500 poser om året, flest om vinteren, fortæller Allan Buch og fortsætter:

Hvad var løsningen

- Så for godt tre år siden vinkede vi farvel til slid og slæb og investerede i en luft-til-vand varmepumpe fra Vølund Varmeteknik, som vores lokale energitekniker fra Vantinge VVS anbefalede. Jeg plejer at sige, at den kører på ren luft. Den skal naturligvis tilsluttes strøm. Derefter omdanner den energien i den friske, fynske luft til varme i vores radiatorer og vandhaner. Vores hus er på 196 kvm. og har en opvarmet kælder på 66 kvm.

Den installerede varmepumpe er en F2120 luft-til-vand model på 20 kW fra Vølund Varmeteknik, og den leverer fem gange flere kilowatt varme, end den tilføres af el.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

En luft-til-vand varmepumpe fra Vølund Varmeteknik har erstattet et træpillefyr og sørger for en behagelig varme i hele huset - og samtidig slipper Allan Buch fremover for at bære 500 poser træpiller a 16 kg ned i kælderen i løbet af fyringssæsonen.

Hvordan blev resultatet?

Allan Buch fortæller, at han var spændt på, hvor meget han - og ikke mindst naboen - ville kunne høre den udvendige del af varmepumpen.

- Den er forbavsende lydsvag. Den står op ad husets gavl, og vi hører den slet ikke. Det gør naboen heller ikke, for hækken dæmper effektivt den svage lyd.

Indenfor er anlæggets kompressor og varmtvandsbeholder anbragt i kælderen i en enhed, der blot optager den samme plads som et køkkenskab. Her er varmepumpen tilsluttet husets radiatorrør, ligesom den sender varmt brugsvand op til køkken og badeværelse.

- Den eneste ulempe i fordel til de gamle fyr og kedler er, at varmepumpen ikke afgiver ret meget varme til rummet. Så jeg har faktisk overvejet at få monteret en ekstra radiator hernede, griner Allan Buch.

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et gratis tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund specialist - helt gratis.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...