Frisk luft har erstattet olie, brænde og træpiller

En luft-til-vand varmepumpe har erstattet et træpillefyr hos familien Buch ved Ringe og sørger for behagelig varme i hele huset - samtidig slipper Allan Buch fremover for at bære 500 poser træspiller á 16 kg ned i kælderen i løbet af fyringssæsonen.

Hvad var udfordringen?

Familien Buch har boet på samme adresse i mer end 30 år, men opvarmningsformen har ændret sig i takt med udviklingen af stadigt bedre og mere bæredygtige løsninger. Hurtigt efter indflytningen i 1986 blev oliefyret udskiftet med et fastbrændselsfyr - der var masser af billig brænde i området - og senere overtog et træpillefyr tjansen med at levere varme til familien.

"Det havde vi i omkring 15 år, og det var både nemt og billigt i drift. Men ingen af os bliver jo yngre, så det var til sidst et være slæ at bære poserne med trpiller ned i kælderen, hvor fyret stod. Vi brugte 8 tons om året, så jeg håndterede 500 poser om året, fleste om vinteren" fortæller Allan Buch og fortsætter:

Hvad var løsningen?

"For godt tre år siden vinkede vi farvel til slid og slæb og investerede i en luft-til-vand varmepumpe fra Vølund Varmeteknik som vores lokale energitekniker fra Vantinge VVS anbefalede. Jeg plejer at sige, at den kører på ren luft. Den skal naturligvis tilsluttes strøm. Derefter omdanner den energien i den friske, fynske luft til varme i vores radiatorer og vandhaner. Vores hus er på 196 kvm. og har en opvarmet kælder på 66 kvm. 

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

"Varmepumpen er forbavsende lydsvag. Den står op ad husets gavl, og vi hører den slet ikke. Det gør naboen heller ikke, for hækken dæmper effektivt den svage lyd. Den eneste ulempe i forhold til de gamle fyr og kedler er, at varmepumpen ikke afgiver ret meget varme til rummet. Så jeg har faktisk været nødt til at montere en ekstra radiator dernede ...."

— Allan Buch om sin nye luft-til-vand varmepumpe

Hvordan blev resultatet?

Den installerede varmepumpe er en F2120 luft-til-vand model på 20 kW fra Vølund Varmeteknik, og den leverer op til fem gange flere kilowatt varme, end den tilføres af el. Omsat til kroner og øre giver det familien en besparelse på omkring 10.000 kroner om året eller over 30 pct. i forhold til tiden med træspiller.

"Tilsvarende sparede vi også rigtig mange penge, da vi gik fra olie til træpiller. Så over årene har vi vel sparet i omegnen af 150.000 kroner, måske mere. Vel at mærke efter vi har trukket inesteringerne til nye anlæg fra undervejs," vurderer Allan Buch forsigtigt.

Indenfor er anlæggets kompressor og varmtvandsbeholder anbragt i kælderen i en enhed, der blot optager den samme plads som et køkkenskab. Her er varmpumpen tilsluttet husets radiatorrør, ligesom den sender varmt brugsvand op til køkken og badeværesle.

 

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal vælge, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmepumpeløsning, hjælper vi dig med at dimensionere varmepumpen korrekt, så du får en løsning, der passer til netop dit behov. Og når din varmepumpe først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support og service på varmepumpe hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...