Skiftet til pillefyr gav friskole luft i økonomien

Som så mange andre friskoler holder man på Lyne Friskole ved Tarm et vågent øje med omkostningerne. Derfor har overgangen til at fyre med et pillefyr fra Vølund Varmeteknik været en kærkommen håndsrækning til skolens økonomi. 

Hvad var udfordringen?

Før i tiden blev Lyne Friskole varmet op ved hjælp af fyringsolie og rapsolie. Men for en lille friskole er det vigtigt, at ingen udgifter er større end højst nødvendigt. Derfor var den høje varmeregning en kilde til irritation. 

"Som friskole har vi ikke mange knapper at dreje på, når det handler om økonomien. Så det er rart, at vi nu kan skrue ned for varmeudgifterne, uden samtidig at skrue ned for varmen," siger skoleleder Klaus Korsholm. 

Hvad var løsningen?

Det koster at spare. Derfor valgte Lyne Friskole at investere i 4 Pellux 100 pillefyr fra Vølund Varmeteknik i kaskadeopkobling, der skulle give dem en billigere og mere moderne varmeløsning. Og det har de også fået, fortæller skoleder Klaus Korsholm:

"Vi har tidligere fyret med både fyringsolie og senere med rapsolie, da det var attraktivt. Overgangen til pillefyring har i øvrigt været problemfri, og der har været en meget kraftig besparelse på fyringsudgiften."

Derfor skal du vælge pillefyret

Med et pillefyr fra Vølund Varmeteknik er du sikret en driftsøkonomiak varmeløsning. Vores Pellux kedler overholder alle krav til EN303-klasse 5, der er den højeste virkningsgrad på markedet. Pellux kedlernes Co2-udledning er desuden én af de laveste på markedet med en energi- og miljømærket A. Pillefyr fra Vølund Varmeteknik er derfor til et billigt og miljøvenligt alternativ.

Læs mere om vores træpillefyr her

"Det fungerer problemfrit. Anlægget er meget driftsikkert, og jeg sørger for regelmæssig rensning, ligesom vi bruger træpiller af en ordentlig kvalitet. Selv om de er lidt dyrere, får vi dem til en rimelig pris i kraft af en god mængderabat."

— Arne Kristensen, pedel på Lyne Friskole

Hvordan blev resultatet?

Pedellen på Lyne Friskole, Arne Kristensen, der står for det praktiske arbejde med påfyldning og rengøring af pillefyret, er også meget tilfreds med den nye varmeløsning:

"Det fungerer problemfrit. Anlægget er meget driftsikkert, og jeg sørger for regelmæssig rensning, ligesom vi bruger træpiller af en ordentlig kvalitet. Selv om de er lidt dyrere, får vi dem til en rimelig pris i kraft af en god mængderabat."

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal træffe beslutningen om, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmeløsning i form af et pillefyr fra Vølund Varmeteknik, hjælper vi dig med at dimensionere størrelsen korrekt til netop dit behov. Og når pillefyret først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...